Karins goda sill

Här kommer ett enkelt och väldigt gott recept på en sillrätt som jag fått av min kompis Karin. Den blir godast om den får stå och gotta till sig i kylen över natten. Sväng ihop sillrätten idag eller i morgon så är den klar att serveras på midsommarbuffén. Tror nog den blir mångas favoritsill.
Vill även passa på att tipsa om ett av våra första bloggrecept på ett snabbt, enkelt och gott bröd som passar fint till sillen och nypotatisen. Brödreceptet hittar du här. 
Önskar dig en riktigt härlig midsommar! // Ulrika

  • 1 burk hel matjessill 200 g
  • 1 msk hackad rödlök
  • 1 msk klippt eller hackad dill

Lag: 

  • 2 msk ättikssprit 12%
  • 2 msk rapsolja
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl krossad tomat (avrunnen)
  • 1⁄2 msk krossade kryddpepparkorn
  • Svartpeppar från kvarn ca 1/2 msk
Dekorera med grovt hackad dill vid servering.

Gör så här:

  1. Låt tomatkrosset rinna av i sil. Krossa/ mortla kryddpepparn. Rör ihop alla ingredienserna till lagen.
  2. Skär sillfiléerna lite på snedden i ca 2 cm bitar och lägg på ett fat.
  3. Hacka löken och dillen och strö över sillen.
  4. Häll därefter på tomatröran/ lagen och täck med folie. Ställ kallt över natten.
  5. Dekorera med hackad dill vid servering.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln