MOLTAS DRINKTIPS: NEGRONI SOUR

Här presenterar Moltas en spännande, elegant och grymt välsmakande cocktail med lite jul-feeling. Passar väl utmärkt så här lagom till 1:a advent. Gillar du en klassisk Negroni så måste du bara testa den här. Den lilla touchen av rosmarin och friskheten från citron och apelsin blir till magi.

Till en cocktail behöver du:

  • 3 cl gin
  • 3 cl Campari
  • 3 cl röd vermouth 
  • 1 ½ cl rosmarinsockerlag (vatten, socker och färsk rosmarin)
  • 1 ½ cl citronjuice (färskpressad)
  • En skvätt apelsinjuice (färskpressad)
  • Äggvita (från 1 ägg)
  • Is
  • 1 st shaker
Till dekor:
  • Torkade apelsin- eller clementinskivor 
  • 1 kvist rosmarin

Gör så här:

  1. Börja med rosmarinsockerlagen. Värm socker och vatten (OBS! Låt inte koka) och tillsätt några kvistar rosmarin och låt dem ligga med under hela processen. Sila sedan av och låt svalna.
  2. Häll alla ingredienser i en shaker. Skaka en gång utan is så att äggvitan får binda ihop sig bättre, skaka sedan med is. 
  3. Servera omedelbart och dekorera med en torkad apelsinskiva och en kvist rosmarin.
Torkade apelsinskivor:
  1. Lägg apelsin/clementinskivor på en plåt med bakplåtspapper och låt stå på 70 grader i ugnen i cirka 2 timmar beroende på tjocklek. Skivorna är klara när vätskan försvunnit. Förvaras torrt i burk med lock.
Förutom dekor till drinken så gör sig apelsinskivorna fint som dekoration på julbordet eller kanske som julgranspynt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln