Kantarelltoast

Vi hade som sagt förmånen att få uppleva ett par dagar med makalös svampplockning i de värmlänska skogarna. Det fullkomligt kryllade av kantareller och annan svamp vart vi än såg.
Här bjuds du på en klassisk kantarellmacka. Enkelt men ack Värmeland du sköna så gott! Vi tycker inte att man ska krångla till det för mycket med en sådan underbar och smakrik råvara som kantareller. Enkla och rena smaker är det som gäller! Men visst, vill du även gratinera mackorna med lite västerbottensost på toppen så ju inte det heller så tokigt.

4 personer/ 4 mackor:

  • 200 g färska gula kantareller
  • 1 dl grädde
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor bröd (gärna ett smarrigt surdegsbröd)

Gör så här:

  1. Rensa och dela kantarellerna. Finhacka schalottenlöken.
  2. Om du inte förvällt kantarellerna innan så stek först svampen i smör på hög värme tills all vätska reducerat. Ta ur svampen ur stekpannan och stek sedan ytterligare några minuter i smör tills de blir lite knapriga och fint gyllenbruna. Tillsätt schalottenlök och låt fräsa med någon minut. salta och peppra.
  3. Häll på grädde och låt puttra i några minuter. 
  4. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör, fördela svampröran på mackorna och strö hackad persilja över.

Njut!

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln