Mamma Stinas ljuvliga bullar

Jag hade förmånen att ha en mamma som älskade att laga mat och baka. Bland annat så fick jag, mina bröder och våra kompisar ofta kalasa på dessa fantastiskt goda bullar efter skolans slut. Minns även hur kul det var när jag fick vara med och ringla på glasyren. Degen/ bullarna ska kalljäsa, d v s du behöver inte lösa upp jästen i varm mjölk. Hoppas ni njuter lika mycket som jag av min mamma Stinas små ”wienerbröd ”. // Ulrika
PS: Kolla gärna in vår bullfilm längre ner i inlägget. 

Ca 30 bullar:
Deg:


  • 50 g jäst

  • 200 g smör (ej smält) 
  • 2 1⁄2 dl mjölk

  • 2 msk socker
  • 600 g mjöl (10 dl)

Fyllning:

  • 100g rumsvarmt smör 
  • 1 dl socker

  • 1 tsk vaniljsocker 

Glasyr:


  • 2 dl florsocker

  • 1,5 - 2 msk vatten 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader 
  2. Låt jästen smälta i sockret, klicka ner smöret, bland i mjölet och häll på den kalla mjölken.

  3. Rör/ knåda  degen tills den blir en slät.

  4. Kavla ut degen till 3-4 mm tjocklek. 
  5. Skär ut fyrkanter i 8 x 8 cm eller hur stora bullar du vill ha. 
  6. Rör ihop fyllningen och klicka ut den i mitten av rutan, nyp ihop varje hörn och tryck till.

  7. Lägg bullarna i en pappersbullformar så håller de ihop bättre. 
Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
  8. Pensla med ägg och grädda nederst i ugnen, 225°C i ca 10 minuter. 
  9. När bullarna svalnat blandas glasyren ihop och ringlas över. 
Etiketter: bullar baka

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln