BURNT ENDS
Burnt ends kallas ofta för BBQ-godis och ja det är faktiskt himmelskt. Till mina burnt ends väljer jag rimmad fläsksida som ger perfekt resultat. Den långsamma tillagningen får fettet att smälta och tillsammans med glazen ger det köttet både en ljuvlig, lätt rökig smak men även en härlig konsistens.
När jag serverar burnt ends så blir kommentarerna från gästerna typ; "Mmmm, wow, åhh, underbart, fantastiskt, sååå gott" etc...
Häng med på tillagningen av mina burnt ends från start till wow-stadiet.
- Köp en bit färsk rimmad fläsksida. Inte rökt eftersom den ofta blir för ”tuggig” .
- Trimma av det mesta av svålen och skär den sen i hyggligt jämnstora kuber, ca 3-4 cm. Krydda dem med någon form av ”grillkrydda” så att det täcker runt om. En skål brukar vara bra för att blanda runt i.
- Tänd upp grillen enligt snakemetoden (se inlägg BBQ special) och precis som all annan BBQ strävar vi efter lägre temperatur och längre tillagningstid även här.
- Lägg bitarna på grillen. Här kan det vara bra med någon form av ”grillmatta” (se bild ovan) eftersom de krymper efterhand och då kan falla ner mellan gallret. Precis som för kamben och pulled pork vill vi ha rök som smaksätter så lägg flis på briketterna så får de riktigt god smak.
- Låt de sen bara ligga där och mysa i cirka 3 timmar, under tiden kan du spraya dem med hjälp en blomspruta med en mix av utspädd äppeljuice och vitvinsvinäger.
Såsen/ glazen:
Det finns många varianter på denna sås men jag brukar göra det enkelt. En del tillsätter Whisky eller Bourbon men prova dig fram.
- Ta en ½ liter Coca cola (ej Zero) och häll i en kastrull. Tillsätt drygt 1 dl av din favorit BBQ-sås och värm det på spisen. Låt den koka ner sakta så att den tjocknar och går ihop. Sen får den svalna.
- När det har gått ca 3 timmar lägger du över kuberna i en aluminiumform. Klicka då också i några matskedar smör och häll i såsen. Täck sen formen med folie och ställ tillbaka på grillen i ca 90 minuter.
- Ta slutligen av folien och låt det svalna något.
Du har nu gjort något som det kommer att talas länge om och risken/chansen är att du får göra om det väldigt många gånger.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
högrev ciabatta fisk i folie fritterad gambas brioche kokosmjölk burgare rabarberkräm flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien citronmarinerad potatismos gravlax parmesanstänger ost fromage omelett panko paella anklever ugnsrostade gremolata pannacotta varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling mousse färskost vikingfågel gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad curry pavlova tosca nektariner falukorv mumma matvete sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré jätteräkor morotssoppa mingelrätt whiskey sour thai basil tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait getost körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi makrill nudlar rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola räkor mangosallad sockerkaka tournedos löksoppa ägg pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept hollandaisesås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept potatisrätt blåmusslor kantarelltoast basilika grillat risotto gin pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter majonnäs ansjovis matjesill indiskt skaldjursfond japanskt apetizer vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder citrondessert picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor äpplen hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tartar frukt & bär saffran inläggning kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor kantareller kalv sorbet starters sillrecept doften av nybakat bröd tomater bröd glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad chokladdessert på grillen nybakat drinkrecept asiatiskt gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck choklad laxrecept soppor griskött hallon vegetariskt moltas drinktips glass husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk jordgubbar sylt bär nu är det jul igen brynt smör julmat festrätt blåbär kolasås apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött hummer gåsmeny grön sparris torskrygg munsbit fondspara frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake fond ost och vin fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis midsommarmat romtopf hummerfond nässelsoppa lök maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage alla hjärtans dag abborre nyårsmat oxfilé flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron chutney, rödbetor kakor äppelpaj medelhavet karré rom gräddsås semla pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad gös bläckfisk gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt byxad brownie gulaschsoppa oxbringa rökt godis lakritscheesecake granatäpple semlor smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe skåne matbloggpriset flankstek kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine kräftsås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost mörk choklad pannbiff romsås sandefjordsås fudge stekar räkor, gnocchi gädda pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa vermouth fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad jästpannkakor recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås wokgrönsaker fiskpågrillen mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon cocoschutney saint agur chokladflarn rödbetshummus