RAMSLÖKSPESTO

Pesto måste man alltid ha till hands, helst på max en armlängds avstånd. Nu har vi ramslök i skogen så vi passar på att använda den även i peston. Du kan egentligen välja själv hur intensiv du vill den ska vara, vi har använt 50/50 ramslök/basilika. En del använder 100% ramslök, så här finns inte rätt eller fel. Gör den som du gillar den.

Till en burk pesto:

  • 3 grabbnävar basilikablad
  • 3 grabbnävar ramslöksblad
  • 1 grabbnäve rostade pinjenötter
  • 1 rågad grabbnäve riven parmesanost
  • Jungfrulig olivolja, börja med 1 dl.
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Lite pressad citronsaft

Gör så här:

  1. Hacka ramslöken och basilikan grovt.
  2. Rosta pinjenötterna.
  3. Häll ramslöken, basilikan och pinjenötterna i en blender och kör ihop.
  4. Flytta över smeten till en skål.
  5. Tillsätt försigtigt olja och parmesan och var noga med konsistensen, den ska vara halvfuktig men fast. smaka av med salt och peppar, tillsätt ditten och datten tills du är nöjd. Rör eventuellt ner lite citronsaft. Det lyfter basilikan.
Detta är lite tjusningen att göra pesto, inga exakta mått, bara du vet när den är perfekt!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln