PINJETOPPADE BRESAOLAKORGAR MED SAINT AGUR-CRÈME

De här läckra små bresaolakorgarna som fylls med en ostkräm och toppas med rostade pinjenötter är det tredje och sista receptet på nyårsmenyns mingel-/ förrätter. Bresaolaskivorna formas i muffinsformar och ugnsrostas till små chipsliknande korgar. Till vår ostkräm valde vi Saint Agur men vi vill påstå att här kan du fritt välja din krämiga favoritost.
Ja, då har vi  presenterat tre små delikata munsbitar med olika smaker och texturer som vi lovar kommer bli en succéstart på din nyårsmiddag.
Nästa inlägg blir nyårsmenyns huvudrätt som vi lovar är något utöver det vanliga med underbara asiatiska smaker och dofter. Vi ses!

10 korgar:

  • 10 skivor bresaola, (ca 70 g)
  • 100 g Saint Agur 
  • 1 dl crème fraiche
  • 30 g pinjenötter, rostade
  • Salt och peppar, efter smak.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Tryck ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt. Det brukar vara vara 12 hålformar i en plåt. Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar.
3. Rosta bresaolan i ugnen i 15 minuter till ”chips-korgar”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa osten med crème fraiche slät och smaka av med salt och peppar. (Har osten en hård kant så skär bort innan du mixar.)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
6. Fördela ostkräm i varje korg med små skedar eller med sprits.
7. Toppa med rostade pinjenötter.

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln