MORFAR SVENS STRUVOR

Per: Min morfar Sven var ingen köksmänniska. Inte för att han inte ville, utan för att mormor var en sån hejare på att laga mat. Av någon konstig anledning var han dock ansvarig för struvbaket. Kanske mormor inte fick till det, eller så hade han med sig det hemifrån sitt hem. Jag har aldrig fått veta anledningen, men utan dem blir det inte jul för mig. Håll tillgodo!
PS: Ge inte upp om de 2 - 3 första struvorna krånglar, järnet behöver jobba in sig lite. (Ungefär som när du steker pannkakor) Hälsar Per

Ca 40 struvor:

  • 1 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddmjölk (1/2 dl grädde, 1 dl mjölk (3%))
  • 2 dl vetemjöl
  • Ca 500g kokosfett till friteringen
  • Strösocker till topping


 

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Rör i lite mjölk-mjöl om vartannat.
  3. Låt vila ca 30 min.
  4. Hetta upp kokosfett, skär små brödtärningar och prova värmen. de ska bli gyllenbruna på 30 sek.
  5. Låt struvjärnet stå i fettet medan du hettar upp det. Ta upp struvjärnet ur fettet, låt det rinna av lite innan du försiktigt doppar ned det till kanten. Doppa inte ner hela järnet i semeten, då blir det svårt att få loss struvan från järnet. Kolla in filmen nedan!
  6. Lägg de färdiga struvorna på en plåt. Doppa dem efterhand i strösockret när de svalnat lite. Lägg dem i en vacker kakburk.
  7. Sträck på dig- du är nu en struvbagare!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln