Oliv- & basilikatapenade med salta surdegskex

En busenkel men underbart god entré-/ mingelrätt. Få ingredienser som du mixar och rör ihop på några minuter. Med sältan och med sitt lilla sting kompletterar den här tapenaden de två andra entrérätterna; laxen och bresaolakorgarna på ett ypperligt sätt.

Till en skål som på bild:
  • 340 gr Oliver med pimiento
  • ½ dl crème fraiche 
  • 1-3 msk olivolja (beroende på vilken konsistens man föredrar.)
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • ½ kruka basilika
  • Salta kex (gärna salta surdegskex)

Gör så här:

  1. Låt vätskan rinna av oliverna
  2. Mixa i mixer eller med mixerstav (ej helt slätt)
  3. Mixa först vitlök och basilika, tillsätt därefter olivolja i omgångar till önskad konsistens
  4. Blanda i de mixade oliverna, crème fraiche och rör ihop.
  5. Servera med salta kex.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln