PÅ TALLRIKEN GRATULERAR VÅR DROTTNING PÅ FÖDELSEDAGEN MED EN SILVIAKAKA

I dag  fyller vår drottning Silvia år och det vill vi naturligtvis fira. Vad passar då bättre än att baka och avnjuta en Silviakaka. Kakan bakas snabbt och enkelt i långpanna och toppas med en härlig glasyr och kokosflingor. Receptet har vi fått från vår kära vän och tidigare bloggkollega Ulrika som här gör ett tillfälligt come back-inhopp. Vi hoppas och tror på fler blogginlägg med Ulrikas fantastiska matlagning och bakkunskaper framöver.
Stort grattis till vår drottning Silvia och för henne utropar vi ett skånskt trefaldigt leve; Hon leve: Hurra, hurra, hurraaaaa!

Silviakaka, På tallriken, Foto: Fredrik Rege

Silviakaka i långpanna ca 16 bitar:

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kallt vatten

Glasyr:

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • Ca 1/2 dl kokosflingor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper, smörj och mjöla den.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner vattnet.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna
Glasyren:
  1. Smält smör, socker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka.
  3. Låt svalna något.
  4. Bred glasyren över kakan och strö kokos över kakan.
  5. Skär upp kakan i bitar. Klart!
  6. Njut!
Etiketter: baka bakning kakor nybakat

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln