FRITTATA PÅ PASTA, GRÖNKÅL, SVAMP & TOMATER
Frittata är typ som en matig omelett med ursprung från Italien. Vanligt är potatis som bas men här har vi gjort en vegetarisk frittata på bl a pasta. Receptet kan du se som ett förslag på ingredienser. Känn dig fri att komponera ihop din egen frittata. Perfekt rätt för att ta till vara överbliven mat från tidigare måltider, t ex pasta eller potatis. Lite av omelettens pytt i panna.
Till detta receptet behöver du en hyfsat stor stekpanna som tål ugnsvärme.
4 personer:
- Ca 100 g grönkål (ansad från stjälkarna)
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g champinjoner
- 6-8 cocktailtomater
- 200 g kokt pasta
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 50 g riven parmesanost
- olivolja att steka i
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och riv grönkålsbladen i bitar.
- Vispa ihop äggen med mjölk och riven parmesan. Spar lite ost till att strössla över rätten. Salta och peppra.
- Använd en ganska stor stekpanna så allt får plats och som dessutom tål ugnsvärme.
- Fräs först champinjonerna i olivolja på hög värme tills de fått fin färg. Sänk värmen något och tillsätt först grönkålsbladen och efter någon minut även vitlöken och schalottenlöken. Stek ytterligare några minuter tills grönkålen och löken mjuknat. Blanda sedan ner pastan. Salta och peppra.
- Häll på äggblandningen och toppa med tomater och lite riven parmesanost.
- Stek på medelvärme. När frittatan börjar sätta sig i kanterna, ställ in den i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills frittatan fått fin färg.
Bränn dig inte på den heta stekpannan!
Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt spanien prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta panko paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola gremolata pannacotta anklever ugnsrostade fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pressgurka fudge gädda gnocchi räkor, stekar mörk choklad sandefjordsås romsås pannbiff mumma matvete paj med spenat och västerbottensost koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli hummersoppa roscofflök kalvleveranglais på landet rödkål morötter vaniljsås potatispuré tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom campari vårprimörer bröd recept pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis gås, biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok räkor ätliga blommor salsa löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis fritterad gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur rabarberkräm brioche kokosmjölk burgare oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas tortillas lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero gäddqueneller billig mat bouillabaisse gåsagille apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås mazarinkaka torskrätt rimmad oxbringa toscakaka karré sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon tomatsås lammracks långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft majonnäs indiskt matjesill skaldjursfond pulled japanskt apetizer ingefära välkomstdrink parmaskinka brunsås kaka, äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter citrondessert ägg whiskey marmelad buljong fiskgryta hallonsås semla gräddsås rom västerbottensost fågelrecept karl johan svamp ost och vin cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran munsbit torskrygg grön sparris gåsmeny hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor festmåltid brödbak nötter champagne sommarmat, paj sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött fläsk sillrecept jordgubbar tomater starters glassdessert primör kyckling ramslök lakrits, sallad sylt på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax choklad dryck bbq drinkar sill bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa oxkött pastarätt pasta svamp cocktails laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt bröd asiatiskt husmanskost sommardessert potatis skaldjur torsk brynt smör julmat bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris entrérätt drinktilltugg glaze pastarecept vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis sorbet äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax inläggning fondspara frukost tartar äppelkaka bullar picklad fond hallonsylt äpplen avocado hälleflundra hollandaisesås pizza ramslöksrecept ostar parmesan scampi gös pasta med räkor fläder nässelsoppa julgodis lök maräng våfflor fisksoppa havskräftor negroni vegetarisk pasta höstmat reportage alla hjärtans dag abborre nyårsmat oxfilé ansjovis laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor risotto grillat gin basilika kantarelltoast chutney, rödbetor majs saft kakor medelhavet wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt kola & knäck innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom färskost på filmjölk melon lantbruk entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola gratäng salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad gulaschsoppa oxbringa rökt fikon rödvinssås grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella smoothie vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe pesto lättbakat körsbär getost bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill lingonparfait mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour citrus kycklingsallad jätteräkor pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor falukorv kräftsås honeysuckle mazarin pavlova curry nektariner tosca bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon omelett fromage ost parmesanstänger recept potatismos citronmarinerad vinägrett gubbröra kalvbräss hummer recept wok dekoration crème brûllée jordärtskocka
Kanske byta ut pastan mot något med mindre kolhydrater?