PINJETOPPADE BRESAOLAKORGAR MED SAINT AGUR-CRÈME
De här läckra små bresaolakorgarna som fylls med en ostkräm och toppas med rostade pinjenötter är det tredje och sista receptet på nyårsmenyns mingel-/ förrätter. Bresaolaskivorna formas i muffinsformar och ugnsrostas till små chipsliknande korgar. Till vår ostkräm valde vi Saint Agur men vi vill påstå att här kan du fritt välja din krämiga favoritost.
Ja, då har vi presenterat tre små delikata munsbitar med olika smaker och texturer som vi lovar kommer bli en succéstart på din nyårsmiddag.
Nästa inlägg blir nyårsmenyns huvudrätt som vi lovar är något utöver det vanliga med underbara asiatiska smaker och dofter. Vi ses!
10 korgar:
- 10 skivor bresaola, (ca 70 g)
- 100 g Saint Agur
- 1 dl crème fraiche
- 30 g pinjenötter, rostade
- Salt och peppar, efter smak.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Tryck ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt. Det brukar vara vara 12 hålformar i en plåt. Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar.
3. Rosta bresaolan i ugnen i 15 minuter till ”chips-korgar”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa osten med crème fraiche slät och smaka av med salt och peppar. (Har osten en hård kant så skär bort innan du mixar.)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
6. Fördela ostkräm i varje korg med små skedar eller med sprits.
7. Toppa med rostade pinjenötter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli pannbiff mörk choklad sandefjordsås romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör jätteräkor kycklingsallad citrus picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frittata bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom campari vårprimörer bröd recept pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gulaschsoppa brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok räkor ätliga blommor tournedos löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie burgare rabarberkräm brioche kokosmjölk entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas tortillas lussekatter senapscreme gambero ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, kola & knäck hjorthornssalt ceviche slottsstek gåsagille apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad hummer recept kalvbräss gubbröra vinägrett citronmarinerad potatismos recept parmesanstänger ost fromage omelett ugnsrostade gremolata pannacotta anklever grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, långpannebröd vitaminboost mousse färskost gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pannkakor pepparrot korv sjögräsnudlar björnbär laxrätter oxfilé majonnäs nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat vegetarisk pasta negroni havskräftor parmaskinka brunsås maräng lök julgodis nässelsoppa fläder pasta med räkor gös scampi parmesan ostar pizza hallonsås hollandaisesås hälleflundra avocado medelhavet majs sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt kantarelltoast basilika tomatsås kullasparris rårörda lingon cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran munsbit torskrygg grön sparris gåsmeny hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor vit sparris äpplen hallonsylt fond picklad sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor kantareller festrätt rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt julmat brynt smör sillrecept jordgubbar torsk skaldjur potatis sommardessert husmanskost asiatiskt bröd på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax choklad svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck cocktails laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert sylt sallad lakrits, ramslök kyckling primör bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen starters tomater nötter brödbak festmåltid fläsk nötkött kalv blåbär kolasås apelsin sommarmat paj sommarmat, champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept västerbottensost tårta chokladtårta spenat sockerlag nypotatis sorbet äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax inläggning fondspara frukost tartar äppelkaka bullar risotto grillat gin 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron rödbetor chutney, saft kakor karré toscakaka rom gräddsås semla ramslöksrecept fiskgryta buljong marmelad whiskey ägg citrondessert ugnsbakade rotfrukter romtopf hummerfond äppeltarte kaka, fisksoppa våfflor välkomstdrink ingefära apetizer japanskt pulled skaldjursfond matjesill indiskt ansjovis flädersaft rotfrukter torskrecept pilgrimsmusslor långkok lammracks pressgurka pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära ramslökssoppa vermouth vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella panko rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco spanien wok dekoration crème brûllée jordärtskocka mexikanskt rimmad oxbringa torskrätt mazarinkaka halloncurd couscous kladdkaka mozarella råstekt potatis bouillabaisse billig mat gäddqueneller innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom färskost på filmjölk melon lantbruk brytbröd pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia oxbringa rökt fikon rödvinssås lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg blomkål, heiße liebe pesto vegetarisk pizza körsbär getost lättbakat butternutpumpa ponzu matblogg julsill lingonparfait mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour potatispuré vaniljsås morötter rödkål på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova curry nektariner tosca stekar räkor, gnocchi gädda fudge