VECKANS PIZZA: FUNGHI, PERE E TRE FORMAGGI
Här serverar vi receptet på en riktigt god vegetarisk pizza med svamp (porta bello), päron, rödlök och 3 olika smakrika ostar. Pizzan toppas med rostade pinjenötter, ruccola samt till sist, lite honung som ringlas över. Recept på deg och tomatsås hittar du i förra veckan pizzainlägg. I våra receptbeskrivningar så står det att du ska lägga över pizzan på en het plåt vid gräddningen. Detta är för att i möjligaste mån efterlikna den effekt du får när du bakar pizza i en stenugn. Är du en frekvent pizzabagare så finns det speciella bakstenar att köpa. Vi har inte testat baksten själva men har du erfarenhet av detta så får du gärna delge dina erfarenheter.
Må väl! Ulrika o Fredrik
Funghi, pere e tre formaggi
- Pizzadeg, egengjord eller färdigköpt (recept deg)
- Tomatsås (recept tomatsås)
- 100 g gorgonzola
- 100 g parmesan
- 100 g pecorino (italiensk getost)
- 1 päron (typ Confernce)
- 1 rödlök
- 2 porta bello (eller 6-8 skogschampinjoner)
- 1 näve ruccola
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 msk flytande honung
Gör så här:
- Gör pizzadegen enligt recept i förra veckans inlägg (se recept) eller köp färdig. Kavla ut degen till ca 1/2 cm tjocklek och till önskad form på bakplåtspapper.
- Koka tomatsås enligt förra veckans recept. (se recept).
- Bred på tomatsås.
- Sätt ugnen på 250°C och sätt in plåten som pizzan ska gräddas på i ugnen en kvart innan.
- Riv de hårda ostarna och strö över. Smula över gorgonzolan.
- Skala och skiva löken. Dela päronet i kvarter, kärna ur och skiva tunt. Dela porta bellon på hälften och skiva tunt. Fördela lök, päron och svamp över pizzan.
- Rosta pinjenöttena i torr het stekpanna tills de fått fin färg.
- För över pizzan på den heta plåten och grädda i ugnen på 250°C i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
- Toppa pizzan med de rostade pinjenötterna, ruccolan och till sist ringla över lite honung.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
wok egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad spanien prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta bresaola recept parmesanstänger ost fromage omelett lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel vermouth ramslökssoppa pressgurka gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli tosca nektariner curry pavlova mumma matvete paj med spenat och västerbottensost müsli koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten pepparrotssmör gravlaxsås calemare flädersorbet rödkål morötter vaniljsås potatispuré picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frittata bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt lättbakat getost körsbär vegetarisk pizza pesto heiße liebe blomkål, hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat gås, biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake gulaschsoppa brownie byxad makrill kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor granola räkor ätliga blommor gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka saint agur cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie burgare rabarberkräm brioche kokosmjölk entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron brytbröd lantbruk melon färskost på filmjölk gambero ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, kola & knäck hjorthornssalt ceviche råstekt potatis mozarella kladdkaka couscous halloncurd wokgrönsaker skaldjurssås fiskpågrillen toscakaka karré kakor saft chutney, rödbetor citron kantarelltoast 1-2-3-lag gin grillat risotto långkok pepparrot korv torskrecept rotfrukter flädersaft ansjovis indiskt matjesill skaldjursfond apetizer reportage höstmat ingefära välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter citrondessert ägg whiskey marmelad buljong fiskgryta ramslöksrecept gräddsås hollandaisesås rom västerbottensost fågelrecept karl johan svamp ost och vin cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran inläggning torskrygg grön sparris gåsmeny hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor vit sparris pastarecept brödbak entrérätt champagne sommarmat, paj sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött fläsk sillrecept jordgubbar tomater starters glassdessert primör kyckling ramslök lakrits, sallad sylt på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax choklad dryck bbq drinkar sill bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa oxkött pastarätt pasta svamp cocktails laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt bröd asiatiskt husmanskost sommardessert potatis skaldjur torsk brynt smör julmat bär doften av nybakat bröd nu är det jul igen ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter drinktilltugg glaze festmåltid tårta chokladtårta spenat sockerlag nypotatis sorbet äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax munsbit fondspara frukost tartar äppelkaka bullar picklad fond hallonsylt äpplen avocado hälleflundra semla hallonsås pizza ostar parmesan scampi gös pasta med räkor fläder nässelsoppa julgodis lök maräng fisksoppa våfflor havskräftor negroni vegetarisk pasta japanskt pulled alla hjärtans dag abborre nyårsmat majonnäs oxfilé laxrätter björnbär pilgrimsmusslor sjögräsnudlar lammracks pannkakor rårörda lingon kullasparris tomatsås vegetarisk soppa basilika potatisrätt blåmusslor äppelpaj sopprecept majs medelhavet rimmad oxbringa torskrätt mazarinkaka pepparrotssås grillad makrill chorizo apfelstrudel gåsagille bouillabaisse billig mat gäddqueneller slottsstek fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom innanlår senapscreme lussekatter tortillas pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas svamprecept crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa tournedos gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia oxbringa rökt fikon rödvinssås nudlar grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg bröd recept vårprimörer campari kalix löjrom matbloggpriset flankstek skåne butternutpumpa ponzu matblogg julsill lingonparfait tapenade morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad jätteräkor på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa falukorv kräftsås honeysuckle mazarin romsås sandefjordsås mörk choklad pannbiff räkor, gnocchi gädda fudge stekar pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost långpannebröd ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond grillad entrecote anklever pannacotta gremolata ugnsrostade grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella panko potatismos citronmarinerad vinägrett gubbröra kalvbräss hummer recept dekoration crème brûllée jordärtskocka mexikanskt