RAVIOLI MED PORTABELLO, SPENAT & OST SAMT ETT BRYNT SALVIA- & TRYFFELSMÖR
Idag knåpar vi ihop ravioli som fylls med portabello, spenat och ost. Över våra pastakuddar ringlar vi ett brynt smör som smaksätts med salvia och några droppar tryffelolja. Lite ruccola, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och simsalabim; Gatronomisk magi!
4 personer:
Fyllning:
- 2 st portabello
- Olivolja att steka i
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl ricotta
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- Saften från 1/2 citron
- Salt & svartpeppar
- 100 g smör
- 20 färska salviablad
- 1/2 msk tryffelolja
- 1 liten påse (65 g) ruccola
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- lite hyvlad parmesan
Gör så här:
- Gör pastadeg enligt receptet. Klicka här! Låt vila i kyl.
- Hacka svampen hyggligt fint och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Bryn först svampen i några minuter i olivolja och tillsätt därefter schalottenlök och vitlök. Salta, peppra och pressa över saft från en halv citron. Tillsätt spenaten. Är det stora blad kan du hacka den lite grovt. Avlägnsa alltför grova stjälkar.
- Finriv parmesanost. Tillsätt parmesan, ricotta, crème fraiche och rör om. Låt gå på låg värme i några minuter. Ställ åt sidan att svalna. Rörans konsistens ska vara ganska fast.
- Kavla ut pastadegen på rikligt mjölat bord. Lättast är att sedan använda sig av pastamaskin för att få en jämn, ett par mm tunn och hanterlig deg. Det funkar med även med kavel men tänk på att inte snåla med mjöl för att undvika att degen fastnar i bakbord och kavel. Försök dessutom att få till en någorlunda rektangulär form. Skär sedan ut degen i något mindre degplattor, typ ca 16 x 28 cm. De blir lite lättare att hantera.
- Klicka ut fyllning, ca 1 msk, med några centimeters mellanrum på ena halvan av degplattorna. Med plattor på 16 x 28 cm blir 4 kilckar lagom. Pensla med vatten mellan klickarna och vik därefter över den andra halvan. Tryck till degen med fingrarna mellan klickarna. Skär ut raviolikuddar med degsporre eller kniv.
- Koka raviolin i ett par omgångar i rikligt saltat vatten. Koktid 3-5 minuter beroende på pastans tjocklek.
- Plocka salviablad, ca 20 st. Smält smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt salvian när smöret börjar bli riktigt varmt. Salviabladen ska friteras i smöret och bli frasiga. Rör försiktigt tills smöret fått en gyllenbrun ton och en nötig doft. Ta bort från värmen och tillsätt några droppar tryffelolja. Smaka dig fram. Tryffelsmaken ska inte ta över, tycker jag. Strunta i oljan om du inte gillar tryffel.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hyggligt hög temperatur. Det går fort, så håll koll. Hyvla lite parmesan.
- Servera raviolin omedelbart med ruccola, rostade pinjenötter och lite hyvlad parmesan. Droppa över det brynta smöret efter tycke och smak.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm brioche kokosmjölk burgare picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom gäddqueneller billig mat bouillabaisse mozarella kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt kalvbräss hummer recept vinägrett citronmarinerad potatismos recept parmesanstänger ost fromage omelett panko gremolata pannacotta anklever ugnsrostade vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pressgurka vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås nektariner curry pavlova tosca honeysuckle kräftsås falukorv struvor sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör rödkål morötter vaniljsås potatispuré tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok räkor ätliga blommor salsa löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis citrondessert ägg whiskey marmelad buljong fiskgryta hallonsås semla gräddsås rom medelhavet toscakaka sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon tomatsås lammracks långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft oxfilé indiskt matjesill skaldjursfond reportage höstmat pulled ingefära havskräftor parmaskinka brunsås maräng lök julgodis nässelsoppa hummerfond midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor äpplen hallonsylt ost och vin picklad bullar äppelkaka tartar frukost fondspara inläggning kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert hummer nötkött fläsk festmåltid brödbak nötter champagne sommarmat, paj sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv starters nu är det jul igen doften av nybakat bröd bär sylt glassdessert primör kyckling ramslök lakrits, sallad glass moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck choklad laxrecept soppor hallon nybakat på grillen chokladdessert asiatiskt husmanskost sommardessert potatis skaldjur torsk bröd tomater jordgubbar sillrecept brynt smör julmat festrätt kantareller tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris entrérätt drinktilltugg glaze pastarecept ramslöksolja rabarber sorbet gåsmeny grön sparris torskrygg munsbit saffran frukt & bär tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake karl johan svamp fond fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis fläder ugnsbakade rotfrukter romtopf äppeltarte kaka, våfflor fisksoppa negroni välkomstdrink vegetarisk pasta apetizer japanskt alla hjärtans dag abborre nyårsmat ansjovis majonnäs laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor risotto grillat gin basilika kantarelltoast chutney, rödbetor majs saft kakor karré avocado hälleflundra hollandaisesås pizza ramslöksrecept ostar parmesan scampi gös pasta med räkor tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola gratäng salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad gulaschsoppa oxbringa rökt fikon rödvinssås lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour citrus kycklingsallad jätteräkor hummersoppa på landet kalvleveranglais roscofflök koka hummer müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker mazarin paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pannbiff romsås sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, gnocchi gädda fudge torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco spanien wok dekoration crème brûllée jordärtskocka mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo apfelstrudel slottsstek ceviche hjorthornssalt kola & knäck gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas