EN, TVÅ, TRE LJUVLIGT JULIGA SILLINLÄGGNINGAR
Den klara sillen är bäst! Det bara är så. Lök med ättika, socker och sill i alla former.
Här får du tre recept, ganska lika men ändå så olika. Gör den som du gillar bäst eller rent av alla tre.
Med detta sillinläggningsinlägg vill vi passa på att önska dig en riktigt GOD JUL! Per och Fredrik
GINSILL MED ROSKofflök, lingon, enbär & fänkål
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 2 ½ dl vatten
- ½ dl gin
- 4 lagerblad
- 15 svartpepparkorn
- 10 kryddpepparkorn
- 10 hela enbär
- 1 roskofflök (alt gul lök)
- ¾ mandolinad fänkål
- 1 dl styckfrysta lingon
- 1 dl grovhackad dill
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
- Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, svart-och kryddpeppar i en kastrull.
- Svalna av och rör ner gin och enbär.
- Skala löken och skär ner den i klyftor (16 delar)
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva ingredienserna i en steriliserad glasburk. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
Löksill med curryäpplen
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 3 dl vatten
- 20 svartpepparkorn
- 2 äpplen, Ingrid Marie
- 1 röd lök
- Curry
- Smör till stekning
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten och svartpeppar i en kastrull.
- Låt svalna.
- Skala rödlöken och skär den i tunna skivor
- Hetta upp smör i en panna, häll i curryn och låt den blandas med fettet. Hacka äpplena grovt och lägg i hälften i curryn, låt bryna med ett par minuter.
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva sill, rödlök, curryäpplen och ostekta hackade äpplen i en steriliserad glasburk. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
APELSINSILL med saffran, kanel & stjärnanis
Den här sillen innehåller torkade apelsinskivor, så börja med detta. Gör gärna en drös som förvaras torrt i burk med lock. Förutom som ingrediens i den här sillinläggningen så gör sig apelsinskivorna fint som dekoration på julbordet eller kanske som julgranspynt.
Lägg apelsinskivor på en plåt med bakplåtspapper och låt stå på 70 grader i ugnen i cirka 2 timmar beroende på tjocklek. Skivorna är klara när vätskan försvunnit.
1 stor burk (ca 1 liter)
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 3 dl vatten
- 15 kryddpepparkorn
- 2-3 kanelstänger
- 4-5 stjärnanis
- 1/2 röd lök (skivad)
- Strimlat apelsinskal från 1 apelsin
- 1 knivsudd saffran (ca 1/2 påse)
- 3-4 torkade apelsinskivor
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten och svartpeppar i en kastrull.
- Låt svalna.
- Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, strimla apelsinskal i 5 cm långa strimlor.
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva sill och alla ingredienser. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney brioche kokosmjölk burgare rabarberkräm flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept citronmarinerad potatismos gravlax parmesanstänger ost fromage omelett panko paella anklever ugnsrostade gremolata pannacotta varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling mousse färskost vikingfågel gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad curry pavlova tosca nektariner paj med spenat och västerbottensost mazarin honeysuckle sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås jätteräkor kycklingsallad citrus rödkål morotssoppa mingelrätt whiskey sour thai basil tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait getost körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax pasta med räkor gös marmelad whiskey ostar fiskgryta pizza semla gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris lammracks långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft oxfilé nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat pulled ingefära negroni fisksoppa våfflor maräng lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor äpplen hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukost saffran inläggning kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert hummer nötkött fläsk festmåltid brödbak nötter sparris sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt starters sillrecept doften av nybakat bröd bär sylt glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad glass moltas drinktips vegetariskt hallon griskött gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck choklad laxrecept soppor drinkrecept nybakat på grillen chokladdessert asiatiskt husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk bröd tomater jordgubbar nu är det jul igen brynt smör julmat kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking champagne entrérätt drinktilltugg glaze pastarecept ramslöksolja rabarber sorbet gåsmeny grön sparris torskrygg munsbit fondspara frukt & bär tartar nyårsdessert gåsamiddag cheesecake fond ost och vin fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta apetizer japanskt skaldjursfond indiskt matjesill ansjovis majonnäs laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor gin risotto grillat basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka avocado hälleflundra hollandaisesås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan citrondessert ägg löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill byxad godis lakritscheesecake granatäpple semlor smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe skåne matbloggpriset flankstek kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa potatispuré vaniljsås morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine matvete mumma falukorv kräftsås mörk choklad pannbiff romsås sandefjordsås fudge stekar räkor, gnocchi gädda pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa vermouth fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad jästpannkakor recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss prosecco spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon fritterad fisk i folie ciabatta högrev