RUSTIKT NAPOLIANSKT PÅSKBRÖD MED OST, PANCETTA & SALAMI
Vi startar med att baka ett härligt italienskt bröd med fyllning av ost, pancetta och salami. Ett supergott bröd som passar utmärkt på påskbuffén.
Det fina med det här receptet är att grunddegen kan varieras i nästan det oändliga när du bakar ut det. Istället för det här brödet kan du baka en härlig focaccia med önskad topping. Ett tips är att du ringlar över olivolja och toppar focaccian med ost, körsbärstomater och flingsalt. Eller så kan du göra ett brytbröd toppad med ost. Kavla ut degen, rulla ihop med en härlig fyllning (varför inte en tapenade?), skär i bitar (som typ kanelbullar) och lägg i en rund springform. OBS! Baktiden för både focaccia och brytbrödet är kortare, mellan 20–30 minuter. Håll koll!
Låt kreativiteten och fantasin flöda! Kolla in exempel på olika versioner som jag gjorde i bildspelet nedan. Lycka till! // Sara
Ingredienser 1 napolianskt bröd:
Degen:
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 4.5 dl vatten, ljummet
- 8-10 dl vetemjöl
- 50 gram olivolja
- 1 msk socker
Fyllning:
- 100 g pancetta alt bacon, skuren i små bitar
- 10 Skivor Salami i strimlor
- 125 g lagrad ost, ta vad ni har, skuren i små tärningar (präst, herrgård, Västerbotten)
- 0.5 dl riven hårdost tex parmesan el pecorino
Pensling:
- 1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Smula jästen i bunke och tillsätt vattnet. Därefter tillsätter du mjöl, olivolja, socker och arbetar ihop ingredienserna till en jämn, smidig och ganska lös deg. Flytta över degen i en bunke och täck över med plastfolie. Låt degen jäsa i cirka 2 ½ timme, till dubbel storlek.
- Stjälp upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Platta sedan ut den till en till en platta (cirka 40x65 centimeter).
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Fördela all fyllning i ett jämnt lager på degplattan, någon centimeter innanför kanten. Rulla ihop degen tätt (som en rulltårta) från långsidan. Lägg rullen men skarven ner i en rund sockerkaksform.
- Låt jäsa i ca 1 timme.
- Pensla brödet med uppvispat ägg, sätt in i ugnen på 200 grader och baka ca 45-55 min.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas parfait lantbruk melon färskost på filmjölk tortillas foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept citronmarinerad potatismos gravlax paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor apelsinmarmelad lingon daal sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pressgurka fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad curry pavlova tosca nektariner paj med spenat och västerbottensost mazarin honeysuckle sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås jätteräkor kycklingsallad citrus rödkål grön ärtsoppa frittata picklad rödlök tartlett julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom smoothie kesella kolakräm potatisstomp pizzadeg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax pasta med räkor gös marmelad whiskey ostar fiskgryta pizza semla gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris lammracks långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft oxfilé nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat pulled vegetarisk pasta negroni fisksoppa våfflor maräng lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat picklat sockerlag fisk&skaldjur tårta grytor äpplen hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukost saffran inläggning kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert hummer nötkött fläsk festmåltid brödbak nötter sparris sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt starters sillrecept doften av nybakat bröd bär sylt glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad glass moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt förrätt fisk & skaldjur dessert köttrecept fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck choklad laxrecept soppor hallon nybakat på grillen chokladdessert asiatiskt husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk bröd tomater jordgubbar nu är det jul igen brynt smör julmat kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking champagne entrérätt drinktilltugg glaze pastarecept ramslöksolja rabarber sorbet gåsmeny grön sparris torskrygg munsbit fondspara frukt & bär tartar nyårsdessert gåsamiddag cheesecake fond ost och vin fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat mango nypotatis fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor ingefära apetizer japanskt skaldjursfond indiskt matjesill ansjovis majonnäs laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor gin risotto grillat basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka avocado hälleflundra hollandaisesås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan citrondessert ägg löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill byxad godis lakritscheesecake granatäpple semlor pocherat ägg hasselbackspotatis nygrillat enkelt recept queneller pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil potatispuré vaniljsås morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine matvete mumma falukorv kräftsås mörk choklad pannbiff romsås sandefjordsås fudge stekar räkor, gnocchi gädda torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling gremolata ugnsrostade anklever pannacotta panko omelett fromage ost parmesanstänger vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss prosecco spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour brytbröd senapscreme lussekatter oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka burgare kokosmjölk brioche rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev