Smarrig räkpasta på en kvart!

Efter en lång arbetsvecka kanske man vill sno ihop något snabbt och enkelt på fredagskvällen. Här får du ett läckert recept på en räkpasta som tar dig en kvart att laga till och som garanterat gör succé vid middagsbordet.. Kom bara ihåg att tina räkorna innan om du har köpt frysta. Servera gärna med hackad persilja och riven parmesan. Smaklig spis!

4 personer:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 hackad färsk tomat
  • 3 msk strimlade soltorkade tomater
  • 1/2 msk Sambal Oelek
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1⁄2 dl vispgrädde
  • 1 1⁄2 kg frysta alt. 1 kg färska räkor med skal
  • Salt och peppar
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Tina räkorna om de är frysta.
  2. Skala räkorna och lägg i en skål
  3. Hacka lök och vitlök och bryn i olivolja.
  4. Tillsätt tomater, paprika, soltorkade tomater och sambal oelek. Häll i crème fraichen och grädden och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan al dente i väl saltat vatten med en skvätt olivolja.
  6. Lägg i de skalade räkorna strax innan servering. Strö över lite hackad persilja och eventuellt riven parmesan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln