BEEF NON-TINGH
Här kommer ett recept på en jädrans så god wokrätt med tunt skivad entrecôte, grönsaker, en asiatisk sås och inte minst färska risnudlar som för oss är en ny och en riktigt angenäm bekantskap. Konsistensen på nudlarna lyfter helt klart den här rätten en dimension. Dock måste du nog besöka en asiatisk matbutik för få tag i dessa men vi lovar att det är det väl värt. En annan ingrediens som kanske också är en ny för många, är Shaoxing risvin. Används ofta som smaksättare i det kinesiska köket och finns att köpa på Systemet. Kan nog ersättas med risvinäger.
Längre ner i inlägget kan du se en liten film om hur det gick till när vi lagade den här delikata rätten. Prova! En höjdare tycker vi!
6 personer:
- Ca 900 g färska risnudlar, 1 cm breda Finns i asiatisk butik)
- 600 g entrecote hel i bit, sedan delad och tunt skivad
- 3 stora ägg
- 2 gula lökar i tjocka skivor
- 2 st Pak Choi, strimlas
- 1 bunt salladslök, i ca 5 cm bitar
- 4-5 vitlöksklyftor, grovhackade
- 1 näve jordnötter, hackade
- Matlagningsolja
Marinad:
- 2 msk ostronsås
- 1 ½ msk sojasås
- ½ msk kalvfond
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vitpeppar
- 1 krm bikarbonat
Sås:
- 2 msk mörk sojasås
- 2 msk ostronsås
- 2 msk shaoxingvin eller risvinäger (Finns på Systemet Nr 80499)
- 1 msk sojasås
- 1 msk socker
- ½ msk kalvfond
- ½ msk sesamolja
- 1 tsk maizena
Gör så här:
- Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden.
- Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor, skär därefter tunt från kortsidan/"fel" håll.
- Lägg köttstrimlorna i en bunke och häll över marinaden och blanda. Ställ i kyl att marinera i 30 minuter. Bikarbonatet bidrar till att möra köttet.
- Blanda samtliga ingredienser till såsen.
- Strimla Pak Choi och gul lök. Finhacka vitlöken.
- Skär salladslöken i 5 cm långa bitar.
- Hacka jordnötterna.
- Hetta upp en wokpanna eller stekbord med rikligt med olja.
- Fräs köttet på hög värme några minuter tills det fått fin färg. Lägg åt sidan.
- Stek lök och vitlök någon minut och tillsätt därefter nudlarna. Rör om och fräs ytterligare några minuter.
- Knäck i 3 stora ägg och blanda med lök och nudlar. Tillsätt pak choi och salladslök. Blanda i köttet. Rör om och häll på såsen. Rör om.
- Tillsätt till sist de hackade jordnötterna.
- Servera i skålar och njut. En kall bärs smakar förträffligt till.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept kalla såser rulltårta gubbröra vinägrett parmesanstänger ost fromage omelett panko jästpannkakor apelsinmarmelad lingon daal sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond vermouth ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna pressgurka gädda gnocchi räkor, stekar fudge sandefjordsås romsås pannbiff mörk choklad kräftsås falukorv mumma matvete aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter kycklingsallad citrus rödkål grön ärtsoppa frittata picklad rödlök tartlett tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait getost körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney brioche kokosmjölk burgare rabarberkräm flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris lammracks långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft oxfilé nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat pulled ingefära negroni fisksoppa våfflor kaka, äppeltarte nässelsoppa hummerfond fläder ägg marmelad whiskey ostar fiskgryta pizza semla gräddsås rom västerbottensost fågelrecept ost och vin fond cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tartar frukt & bär fondspara munsbit torskrygg grön sparris nässlor äppeldessert midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt nötkött fläsk nu är det jul igen bär tomater julmat brynt smör glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad bröd vegetariskt drinkrecept asiatiskt chokladdessert soppor laxrecept choklad hallon dryck bbq drinkar sill bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa oxkött pastarätt pasta svamp cocktails lax gröna & sköna tillbehör moltas drinktips glass griskött nybakat på grillen sylt husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk jordgubbar starters sorbet paj doften av nybakat bröd sillrecept ramslöksolja rabarber kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat sommarmat, sparris nötter brödbak festmåltid grytor tårta fisk&skaldjur mango picklat citrondessert hummer gåsmeny maräng lamm kallrökt lax inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen avocado hälleflundra hollandaisesås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan gös pasta med räkor julgodis ugnsbakade rotfrukter romtopf lök parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta apetizer japanskt skaldjursfond indiskt matjesill ansjovis majonnäs laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor gin risotto grillat basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill byxad godis lakritscheesecake granatäpple semlor smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe skåne matbloggpriset flankstek kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil potatispuré vaniljsås insjökräftor jätteräkor gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost nektariner tosca pavlova curry vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept vikingfågel färskost mousse vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon pannacotta gremolata ugnsrostade anklever recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss prosecco spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée