BEEF NON-TINGH
Här kommer ett recept på en jädrans så god wokrätt med tunt skivad entrecôte, grönsaker, en asiatisk sås och inte minst färska risnudlar som för oss är en ny och en riktigt angenäm bekantskap. Konsistensen på nudlarna lyfter helt klart den här rätten en dimension. Dock måste du nog besöka en asiatisk matbutik för få tag i dessa men vi lovar att det är det väl värt. En annan ingrediens som kanske också är en ny för många, är Shaoxing risvin. Används ofta som smaksättare i det kinesiska köket och finns att köpa på Systemet. Kan nog ersättas med risvinäger.
Längre ner i inlägget kan du se en liten film om hur det gick till när vi lagade den här delikata rätten. Prova! En höjdare tycker vi!
6 personer:
- Ca 900 g färska risnudlar, 1 cm breda Finns i asiatisk butik)
- 600 g entrecote hel i bit, sedan delad och tunt skivad
- 3 stora ägg
- 2 gula lökar i tjocka skivor
- 2 st Pak Choi, strimlas
- 1 bunt salladslök, i ca 5 cm bitar
- 4-5 vitlöksklyftor, grovhackade
- 1 näve jordnötter, hackade
- Matlagningsolja
Marinad:
- 2 msk ostronsås
- 1 ½ msk sojasås
- ½ msk kalvfond
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vitpeppar
- 1 krm bikarbonat
Sås:
- 2 msk mörk sojasås
- 2 msk ostronsås
- 2 msk shaoxingvin eller risvinäger (Finns på Systemet Nr 80499)
- 1 msk sojasås
- 1 msk socker
- ½ msk kalvfond
- ½ msk sesamolja
- 1 tsk maizena
Gör så här:
- Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden.
- Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor, skär därefter tunt från kortsidan/"fel" håll.
- Lägg köttstrimlorna i en bunke och häll över marinaden och blanda. Ställ i kyl att marinera i 30 minuter. Bikarbonatet bidrar till att möra köttet.
- Blanda samtliga ingredienser till såsen.
- Strimla Pak Choi och gul lök. Finhacka vitlöken.
- Skär salladslöken i 5 cm långa bitar.
- Hacka jordnötterna.
- Hetta upp en wokpanna eller stekbord med rikligt med olja.
- Fräs köttet på hög värme några minuter tills det fått fin färg. Lägg åt sidan.
- Stek lök och vitlök någon minut och tillsätt därefter nudlarna. Rör om och fräs ytterligare några minuter.
- Knäck i 3 stora ägg och blanda med lök och nudlar. Tillsätt pak choi och salladslök. Blanda i köttet. Rör om och häll på såsen. Rör om.
- Tillsätt till sist de hackade jordnötterna.
- Servera i skålar och njut. En kall bärs smakar förträffligt till.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
stekar fudge gädda gnocchi räkor, pannbiff mörk choklad sandefjordsås romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad gravlaxsås calemare praliner på landet rödkål morötter kycklingsallad citrus mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa tapenade lingonparfait julsill matblogg ponzu butternutpumpa skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom campari vårprimörer bröd recept pizzadeg smoothie kesella kolakräm potatisstomp biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake gulaschsoppa brownie byxad makrill kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor granola räkor ätliga blommor gravad lax bläckfisk ostkaka ugnstekt lax mandelpotatis fritterad gambas rödbetshummus chokladflarn oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon svamprecept majonnäas parfait picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa tortillas lussekatter senapscreme innanlår löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad slottsstek gäddqueneller billig mat bouillabaisse gåsagille apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås mazarinkaka torskrätt rimmad oxbringa mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration hummer recept kalvbräss prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss citronmarinerad potatismos panko paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie ugnsrostade gremolata pannacotta anklever grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, långpannebröd vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pannkakor lammracks sjögräsnudlar pilgrimsmusslor björnbär laxrätter oxfilé majonnäs nyårsmat abborre alla hjärtans dag pulled japanskt vegetarisk pasta negroni havskräftor våfflor fisksoppa äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor whiskey parmesan ostar pizza hallonsås semla hälleflundra avocado medelhavet majs sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt basilika vegetarisk soppa tomatsås kullasparris rårörda lingon bullar äppelkaka tartar frukost fondspara munsbit godis torskrygg grön sparris nässlor äppeldessert citrondessert gös nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris äpplen hallonsylt fond picklad champagne sommarmat, sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött grytor pastarecept glaze drinktilltugg nötter kycklingrätt sorbet starters nu är det jul igen doften av nybakat bröd torsk skaldjur ramslök lakrits, sallad bröd glassdessert vegetariskt nybakat griskött glass moltas drinktips soppor laxrecept cocktails svamp bbq pasta bakning oxkött grill vegetarisk såsrecept efterrätt fiskrecept förrätt dessert fisk & skaldjur köttrecept italienskt fisk nyårsmeny kötträtt baka sill drinkar soppa pastarätt choklad dryck lax gröna & sköna tillbehör hallon chokladdessert asiatiskt drinkrecept kyckling på grillen jordgubbar sylt husmanskost sommardessert potatis primör bär sillrecept brynt smör julmat tomater paj entrérätt brödbak festmåltid fläsk ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk slow cooking sparris cheesecake ost och vin karl johan svamp fågelrecept västerbottensost tårta fisk&skaldjur mango picklat marmelad midsommarmat hummer gåsmeny maräng lamm kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag risotto grillat gin 1-2-3-lag kantarelltoast citron rödbetor chutney, saft kakor karré toscakaka rom hollandaisesås gräddsås ramslöksrecept fiskgryta buljong scampi ägg fläder nässelsoppa julgodis lök kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink ingefära höstmat reportage apetizer skaldjursfond matjesill indiskt ansjovis flädersaft rotfrukter torskrecept korv pepparrot långkok torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept pressgurka ramslökssoppa vermouth vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon omelett fromage ost parmesanstänger recept bresaola rulltårta kalla såser vinägrett gubbröra coq au vin spanien tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok fiskpågrillen skaldjurssås wokgrönsaker halloncurd couscous kladdkaka mozarella råstekt potatis ceviche hjorthornssalt kola & knäck vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto gambero färskost på filmjölk melon lantbruk brytbröd päron salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond entrecote kokosmjölk brioche rabarberkräm burgare fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney saint agur sockerkaka mangosallad kalvlever löksoppa tournedos gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia oxbringa rökt fikon rödvinssås nudlar grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis blomkål, heiße liebe pesto vegetarisk pizza körsbär getost lättbakat frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör bearnaisesås frittata grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök potatispuré vaniljsås insjökräftor jätteräkor pepparrotssmör flädersorbet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova curry nektariner tosca bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås