VI FIRAR KÄRLEKENS DAG MED HEIßE LIEBE!
Bjud en kär vän på "het kärlek" på Alla hjärtans dag! Kanske har du under någon skidsemester i Alperna kalasat på denna klassiska tysk-/ österrikiska glassdessert, serverad i coupe-glas med varm hallonsylt och grädde? Enkel men förföriskt god! Här är På tallrikens variant av Heiße Liebe, serverad i spröda knäckflarnskålar som vi tycker lyfter desserten till en ännu högre kärleksdimension.
Alla hjärtans dag som vi firar idag är ju en import av amerikanarnas Valentien´s Day men har sitt egentliga ursprung från katolska kyrkan, många hundratals år tillbaka. Men det är en annan historia som du kan läsa om på Wikipedia.
Puss, kram & Happy Valentine´s Day!
4 personer:
Flarnskålar:
- 50g smör
- 50g farinsocker
- 50g ljus sirap
- 30g vetemjöl
- Vaniljglass av god kvalité
- 1 pkt frysta hallon
- 1/2 dl socker
- 1 dl vispad grädde
- Ev. citronmeliss som dekoration
Gör så här:
Flarnskålar:
- Blanda alla ingredienser utom mjölet, i en kastrull.
- Värm försiktigt, helst ej koka.
- Dra av kastrullen och rör i mjölet hastigt.
- Klicka ut fyra stycken rundlar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn 7-8 minuter, 175°C.
- Ta ut plåten, låt svalna något.
- Ta upp flarnen och forma till skålar över 4 dricksglas, låt sedan svalna.
Det går utmärkt att frysa in flarnskålarna.
Heiße Liebe:
- Varva vaniljglass med den varma hallonsylten.
- Toppa med en klick vispgrädde och halllonsylt.
- Dekorera med en kvist citronmeliss och servera genast.
Vill du göra de fina hjärtanen av hallonsås så sila av lite hallonsaft som du reder med lite potatismjöl. Klicka ut tre prickar hallonsylt på tallriken och dra hastigt igenom med spetsen av en sked. Voila! (Se videofilm)

Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
lättbakat varma hallon körsbär vegetarisk pizza pesto campari bröd recept pocherat ägg queneller nygrillat havskräftor gås, biskvi fastlagsbulle granatäpple lakritscheesecake kaka, brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor paj med spenat och västerbottensost huvudrätt mozzarella salsa ätliga blommor tournedos löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis fritterad gambas morötter chokladflarn oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon svamprecept majonnäas parfait picklad gurka på tallriken persika pumpa tortillas lussekatter senapscreme gambero ramslökspesto heiße liebe rödlök vegetarisk, kola & knäck gäddqueneller brynt smör bouillabaisse råstekt potatis mozarella semlor chorizo grillad makrill pepparrotssås hälleflundra torskrätt rimmad oxbringa mexikanskt jordärtskocka crème brûllée tomat- & jordgubbssallad hummer recept räkor gratäng gubbröra vinägrett citronmarinerad potatismos panko paella rödbetshummus fromage omelett lingon daal jästpannkakor vegetarisk soppa oxkind vårkyckling flarn grillad flankstek ost, långpannebröd vermouth ramslökssoppa gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad hjorthornssalt räkor, stekar tosca nektariner semla lammracks pavlova mumma matvete falukorv koka hummer ljuvliga smaker melanzane blommor i maten müsli gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör ansjovis jätteräkor vaniljsås potatispuré picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frittata bearnaisesås skaldjursfond julsill portvinsmarinerad frukt pulled japanskt apetizer negroni våfflor fisksoppa lamm äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter sorbet gös scampi alla hjärtans dag ingefära pizza hallonsås hollandaisesås rom tårta toscakaka lök majs sopprecept äppelpaj blåmusslor citron basilika kantarelltoast tomatsås kullasparris rårörda lingon cheesecake långkok pilgrimsmusslor torskrecept rotfrukter laxrätter tartar rödbetor matjesill fondspara kolasås munsbit torskrygg gåsmeny kalv äppeldessert tagliatelle midsommarmat frukost sockerlag grytor äpplen karl johan svamp mango spenat gåsamiddag äppelkaka frukt & bär blåbär nötkött fläsk glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, kycklingrätt insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen bröd glass potatis glassdessert sommardessert griskött asiatiskt drinkrecept italienskt torsk kyckling nybakat moltas drinktips lax gröna & sköna tillbehör dryck choklad drinkar soppa pasta oxkött kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka bakning pastarätt bbq svamp cocktails soppor på grillen laxrecept hallon vegetariskt primör sylt chokladdessert skaldjur sallad husmanskost ramslök doften av nybakat bröd bär jordgubbar sill starters lakrits, apelsin sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid ramslöksolja festrätt kantareller hallonsylt västerbottensost champagne picklad fond fågelrecept kallrökt lax chokladtårta picklat nypotatis rabarber hummer tomater paj grön sparris bullar inläggning saffran abborre indiskt majonnäs flädersaft nyårsdessert björnbär sjögräsnudlar korv pepparrot pannkakor grillat gin 1-2-3-lag parmesan pasta med räkor potatisrätt chutney, saft kakor karré medelhavet vit sparris avocado gräddsås fisk&skaldjur ramslöksrecept fiskgryta buljong marmelad whiskey citrondessert fläder nässelsoppa julgodis nässlor maräng brunsås parmaskinka välkomstdrink vegetarisk pasta höstmat reportage butternutpumpa ponzu matblogg kryddsmör lingonparfait tapenade hummus thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad rödkål oxfilé på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa kräftsås honeysuckle mazarin romsås curry sandefjordsås mörk choklad pannbiff bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gädda fudge pressgurka risotto färskost mousse vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! sillinläggningar fiskfond grillad entrecote apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept bresaola rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco kalvbräss spanien wok dekoration björnbärsmarmelad egg toddy wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås mazarinkaka halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel gåsagille slottsstek ceviche kesella smoothie innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom färskost på filmjölk melon lantbruk brytbröd päron salmalax 5-minuterssill oxfond entrecote kokosmjölk morotssoppa rabarberkräm burgare fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney saint agur sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola aubergine kycklingwok dekorera med blommor köttbullar lasagne karamelliserad salsiccia oxbringa rökt fikon rödvinssås gulaschsoppa grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm smoothie med spenat mango och ingefära pizzadeg blomkål, vitaminboost kalix löjrom matbloggpriset flankstek skåne