Vi firar kärlekens dag med Heiße Liebe!

Bjud en kär vän på "het kärlek" på Alla hjärtans dag! Kanske har du under någon skidsemester i Alperna kalasat på denna klassiska tysk-/ österrikiska glassdessert, serverad i coupe-glas med varm hallonsylt och grädde? Enkel men förföriskt god! Här är På tallrikens variant av Heiße Liebe, serverad i spröda knäckflarnskålar som vi tycker lyfter desserten till en ännu högre kärleksdimension.
Alla hjärtans dag som vi firar idag är ju en import av amerikanarnas Valentien´s Day men har sitt egentliga ursprung från katolska kyrkan, många hundratals år tillbaka. Men det är en annan historia som du kan läsa om på Wikipedia.
Puss, kram & Happy Valentine´s Day!

4 personer:

Flarnskålar:

  • 50g smör
  • 50g farinsocker
  • 50g ljus sirap
  • 30g vetemjöl
Fyllning:
  • Vaniljglass av god kvalité
  • 1 pkt frysta hallon
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vispad grädde
  • Ev. citronmeliss som dekoration

Gör så här:

Flarnskålar:

  1. Blanda alla ingredienser utom mjölet, i en kastrull. 
  2. Värm försiktigt, helst ej koka. 
  3. Dra av kastrullen och rör i mjölet hastigt.
  4. Klicka ut fyra stycken rundlar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Grädda i ugn 7-8 minuter, 175°C. 
  6. Ta ut plåten, låt svalna något.
  7. Ta upp flarnen och forma till skålar över 4 dricksglas, låt sedan svalna.

Det går utmärkt att frysa in flarnskålarna.

Heiße Liebe:

  1. Varva vaniljglass med den varma hallonsylten.
  2. Toppa med en klick vispgrädde och halllonsylt.
  3. Dekorera med en kvist citronmeliss och servera genast.

Vill du göra de fina hjärtanen  av hallonsås så sila av lite hallonsaft som du reder med lite potatismjöl. Klicka ut tre prickar hallonsylt på tallriken och dra hastigt igenom med spetsen av en sked. Voila! (Se videofilm)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln