VÅRENS ENKLASTE & GODASTE RABARBERPAJ MED VANILJSÅS
Vad är inte mer förknippat med vår och försommar än en nygräddad rabarberpaj serverad ute i trädgården? Kanske den smakare ännu bättre om rabarberna är skördade från din egen trädgård? Här är ett enkelt men ack så gott recept som mina gäster alltid jublar över. Ta dig även tid för att göra din egen vaniljsås. Så mycket godare! // Ulrika
1 pajform:
- ca 400 g rabarber
- 175 g smör
- 3-3 ½dl vetemjöl
- 1 dl socker
- ½ tsk bakpulver
- lite salt
- 1 vaniljstång
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, smält smöret och häll det över blandningen. Vispa med elvisp.
- Klä en form med pajdegen och sätt formen i kylen i 5-10 minuter.
- Hacka rabarberna i centimeterstora bitar och lägg över pajen.
- Sikta 2 tsk potatismjöl över rabarberna och därefter strö över 4 msk socker.
- Grädda i 225 grader i ca 20-25 minuter
- Häll mjölken och grädden i en kastrull.
- Snitta vaniljstången och skrapa ur kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vailjstången.
- Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.
- Häll äggblandningen i kastrullen med resterande gräddmjölk.
- Låt sjuda på svag värme under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.
- Ställ i kyl tills det är dags att servera.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
räkor, stekar fudge gädda gnocchi pavlova tosca nektariner curry romsås mumma matvete paj med spenat och västerbottensost müsli koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare citrus oxfilé rödkål morötter vaniljsås mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond julsill portvinsmarinerad körsbär lättbakat getost blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe havskräftor pizzadeg smoothie kesella kolakräm potatisstomp godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon rökt kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor granola räkor ätliga blommor mandelpotatis gravad lax bläckfisk mangosallad chokladflarn saint agur cocoschutney högrev ciabatta kokosmjölk burgare rabarberkräm persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill på tallriken senapscreme brytbröd lantbruk melon innanlår löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt halloncurd råstekt potatis mozarella semla chorizo grillad makrill wokgrönsaker hälleflundra torskrätt wok egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad hummer recept kalvbräss potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss fromage omelett panko paella hummus vegetarisk soppa lingon daal jästpannkakor ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna cheesecake långkok korv rotfrukter björnbär laxrätter majonnäs indiskt alla hjärtans dag apetizer reportage vegetarisk pasta negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis nässelsoppa gös pasta med räkor whiskey marmelad ostar pizza hallonsås gräddsås rom tårta toscakaka äppelpaj kakor saft blåmusslor potatisrätt kantarelltoast 1-2-3-lag gin grillat champagne gåsamiddag tartar frukt & bär fondspara munsbit inläggning torskrygg gåsmeny äppeldessert hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor äpplen fågelrecept karl johan svamp ost och vin sparris sommarmat, kycklingrätt insjöfisk apelsin blåbär kalv nötkött fläsk pastarecept brödbak drinktilltugg entrérätt julmat nu är det jul igen sill bär primör kyckling ramslök husmanskost asiatiskt bröd chokladdessert på grillen nybakat hallon moltas drinktips soppor laxrecept cocktails svamp pastarätt drinkar bakning grill nyårsmeny vegetarisk såsrecept efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept fisk förrätt kötträtt baka oxkött pasta soppa bbq choklad lax gröna & sköna tillbehör dryck griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert glass sylt sallad sommardessert potatis skaldjur torsk jordgubbar doften av nybakat bröd starters lakrits, nötter sillrecept glaze festmåltid ramslöksolja tomater festrätt kantareller tårtor sommarmat paj slow cooking picklad fond hallonsylt västerbottensost vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis rabarber sorbet nässlor grön sparris kallrökt lax kolasås saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar rårörda lingon kullasparris tomatsås basilika citron rödbetor chutney, sopprecept majs medelhavet karré avocado hollandaisesås brynt smör ramslöksrecept fiskgryta buljong scampi parmesan citrondessert fläder romtopf hummerfond lök lamm parmaskinka brunsås välkomstdrink ingefära japanskt pulled höstmat matjesill abborre flädersaft nyårsdessert torskrecept pilgrimsmusslor sjögräsnudlar pepparrot pannkakor gäddrecept pressgurka risotto mousse vitaminboost långpannebröd sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade rabarberpaj parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie citronmarinerad vinägrett gubbröra rulltårta spanien prosecco dekoration crème brûllée jordärtskocka mexikanskt fiskpågrillen skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa couscous kladdkaka apfelstrudel gåsagille pepparrotssås billig mat gäddqueneller slottsstek ceviche rödlök foccacia ramslökspesto gambero vegetarisk, lussekatter tortillas färskost på filmjölk salmalax flarn picklad gurka parfait majonnäas päron crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept rödbetshummus gambas fritterad fisk i folie ugnstekt lax kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia makrill byxad brownie kaka, nudlar lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis vårprimörer campari kalix löjrom bröd recept flankstek skåne matbloggpriset ponzu matblogg kryddsmör lingonparfait tapenade frukt grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata kycklingsallad jätteräkor ansjovis potatispuré kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa falukorv kräftsås honeysuckle mazarin lammracks sandefjordsås mörk choklad pannbiff stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli