VÅRENS ENKLASTE & GODASTE RABARBERPAJ MED VANILJSÅS
Vad är inte mer förknippat med vår och försommar än en nygräddad rabarberpaj serverad ute i trädgården? Kanske den smakare ännu bättre om rabarberna är skördade från din egen trädgård? Här är ett enkelt men ack så gott recept som mina gäster alltid jublar över. Ta dig även tid för att göra din egen vaniljsås. Så mycket godare! // Ulrika
1 pajform:
- ca 400 g rabarber
- 175 g smör
- 3-3 ½dl vetemjöl
- 1 dl socker
- ½ tsk bakpulver
- lite salt
- 1 vaniljstång
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, smält smöret och häll det över blandningen. Vispa med elvisp.
- Klä en form med pajdegen och sätt formen i kylen i 5-10 minuter.
- Hacka rabarberna i centimeterstora bitar och lägg över pajen.
- Sikta 2 tsk potatismjöl över rabarberna och därefter strö över 4 msk socker.
- Grädda i 225 grader i ca 20-25 minuter
- Häll mjölken och grädden i en kastrull.
- Snitta vaniljstången och skrapa ur kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vailjstången.
- Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.
- Häll äggblandningen i kastrullen med resterande gräddmjölk.
- Låt sjuda på svag värme under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.
- Ställ i kyl tills det är dags att servera.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
fudge gädda stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås nektariner semla lammracks pavlova tosca matvete falukorv mumma sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås kycklingsallad citrus oxfilé rödkål thai basil hummus mingelrätt whiskey sour kryddsmör matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset pesto campari bröd recept kalix löjrom smoothie med spenat mango och ingefära kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, fikon rökt oxbringa gulaschsoppa rödvinssås sojabönor paj med spenat och västerbottensost huvudrätt mozzarella salsiccia aubergine granola löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas morötter chokladflarn saint agur indisk mat crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade oxfond 5-minuterssill salmalax päron majonnäas parfait lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto heiße liebe rödlök vegetarisk, gambero kola & knäck gäddqueneller brynt smör bouillabaisse mozarella semlor chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka jordärtskocka crème brûllée tomat- & jordgubbssallad mexikanskt spanien kalvbräss prosecco vinägrett citronmarinerad potatismos gravlax paella rödbetshummus fromage omelett panko daal jästpannkakor vegetarisk soppa lingon vårkyckling flarn grillad flankstek ost, grillad entrecote vikingfågel mousse färskost gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter nyårsdessert majonnäs indiskt abborre japanskt apetizer vegetarisk pasta negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte nässelsoppa hummerfond fläder citrondessert scampi whiskey buljong fiskgryta hallonsås fisk&skaldjur gräddsås avocado vit sparris lök toscakaka saft majs blåmusslor chutney, pasta med räkor kantarelltoast 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon spenat gåsamiddag äppelkaka frukt & bär saffran inläggning bullar grön sparris paj tomater hummer rabarber nypotatis picklat chokladtårta grytor fågelrecept karl johan svamp picklad sommarmat, kycklingrätt insjöfisk tårtor blåbär nötkött fläsk glaze brödbak drinktilltugg entrérätt doften av nybakat bröd julmat nu är det jul igen bröd glass torsk kyckling ramslök husmanskost sallad skaldjur chokladdessert sylt gröna & sköna tillbehör nybakat moltas drinktips lax dryck cocktails svamp pastarätt soppa oxkött kötträtt vegetarisk nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk förrätt grill baka bakning pasta drinkar bbq choklad soppor laxrecept hallon vegetariskt på grillen italienskt drinkrecept asiatiskt griskött sommardessert glassdessert primör bär jordgubbar sill starters lakrits, potatis nötter sillrecept pastarecept festmåltid ramslöksolja festrätt kantareller apelsin sommarmat slow cooking sparris mango fond äpplen kallrökt lax sockerlag frukost midsommarmat tagliatelle äppeldessert kalv gåsmeny torskrygg munsbit kolasås fondspara hallonsylt västerbottensost champagne tomatsås grillat gin basilika parmesan citron potatisrätt kakor äppelpaj sopprecept karré medelhavet tårta rom hollandaisesås pizza ramslöksrecept ingefära alla hjärtans dag marmelad gös sorbet julgodis ugnsbakade rotfrukter romtopf nässlor lamm brunsås parmaskinka välkomstdrink pulled höstmat reportage matjesill rödbetor tartar flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok pannkakor pressgurka risotto långpannebröd ramslökssoppa vermouth oxkind pumpasoppa sashimi hallå! sillinläggningar fiskfond ugnsrostade apelsinmarmelad pannacotta gremolata bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept gratäng räkor egg toddy wok dekoration björnbärsmarmelad hälleflundra wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel slottsstek ceviche kesella smoothie löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk entrecote pumpa persika på tallriken picklad gurka burgare kokosmjölk morotssoppa rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk salsa ätliga blommor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar lasagne karamelliserad kaka, nudlar makrill byxad brownie lakritscheesecake granatäpple fastlagsbulle biskvi pizzadeg havskräftor nygrillat queneller pocherat ägg vegetarisk pizza blomkål, vitaminboost lättbakat körsbär varma hallon lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad julsill skaldjursfond picklad rödlök frittata grön ärtsoppa tartlett ansjovis potatispuré vaniljsås jätteräkor hummersoppa på landet kalvleveranglais roscofflök koka hummer müsli blommor i maten melanzane ljuvliga smaker mazarin kräftsås honeysuckle pannbiff romsås curry sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, hjorthornssalt vit choklad