LAKRITSCHEESECAKE MED HALLONSÅS
En enkel och förföriskt god dessert med ljuvliga smaker som gifter sig med varandra och som du dessutom svänger ihop hyfsat snabbt. En given succé som final på en god middag! Kanske något att fira Sveriges nationaldag med?

6 portioner:
- 150 g philadelphiaost
- 4 msk florsocker
- 1 tsk lakritspulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
Crunch:
- 8 st Digestivekex krossade eller mortlade
Hallonsås:
- 150 gram frysta hallon - som ska tinas
- 1 msk florsocker - varierar beror på hur sött man vill ha det.
- Färska hallon
- Lakritsströssel
Gör så här:
- Krossa kexen i en skål med fingrarna eller mortla, men gör det lite halvfint så någon grövre bit kommer med. Det behöver inte vara perfekt.
- Vispa samman philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och lakritspulver till en slät kräm. Tillsätt sedan grädden och vispa till en tjock härlig konsistens.
- Fyll smeten i en spritspåse och förvara i kylen tills serveringsdags.
Hallonsåsen:
- Se till att de frysta hallonen är upptinade, passera dom genom en finmaskig sil tillsammans med florsockret, så bildas inga klumpar. Dra med en sked fram och tillbaka i silen så saften pressas ut, det är bara den avrunna saften som ska användas.
- Fördela ut digestivekrosset i porttionsglas.
- Spritsa ut lagom mängd fyllnig ovanpå, skeda sen över lagom mängd hallonsås och toppa gärna med lakritsströssel eller färska hallon.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
varma hallon körsbär lättbakat campari bröd recept kalix löjrom vitaminboost kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi rökt oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor aubergine granola kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk morötter chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat 5-minuterssill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom gäddqueneller brynt smör bouillabaisse kola & knäck apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka crème brûllée tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka räkor gratäng hummer recept kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett rödbetshummus fromage omelett panko paella apelsinmarmelad ugnsrostade gremolata pannacotta flarn grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gädda stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad semla lammracks pavlova tosca nektariner mazarin honeysuckle kräftsås melanzane blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor hummus mingelrätt whiskey sour thai basil matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond reportage höstmat pulled negroni fisksoppa våfflor lamm nässlor nässelsoppa hummerfond romtopf sorbet citrondessert whiskey alla hjärtans dag fiskgryta hallonsås ramslöksrecept gräddsås tårta rom lök toscakaka saft majs sopprecept chutney, citron parmesan basilika grillat tomatsås kullasparris pannkakor långkok sjögräsnudlar rotfrukter björnbär flädersaft majonnäs tartar abborre saffran kolasås munsbit torskrygg gåsmeny kalv äppeldessert rabarber tagliatelle frukost sockerlag kallrökt lax äpplen karl johan svamp picklad spenat gåsamiddag äppelkaka frukt & bär blåbär nötkött fläsk glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, sommarmat insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen jordgubbar glass potatis glassdessert sommardessert griskött asiatiskt chokladdessert italienskt torsk kyckling nybakat moltas drinktips lax gröna & sköna tillbehör dryck cocktails drinkar soppa pasta bakning kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka oxkött pastarätt bbq svamp choklad soppor på grillen laxrecept hallon vegetariskt primör sylt drinkrecept skaldjur sallad husmanskost ramslök doften av nybakat bröd bär bröd sill starters lakrits, apelsin kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid ramslöksolja festrätt kantareller hallonsylt västerbottensost champagne mango fond fågelrecept grytor chokladtårta picklat nypotatis midsommarmat hummer tomater paj grön sparris bullar inläggning fondspara indiskt matjesill rödbetor nyårsdessert laxrätter torskrecept korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake gin rårörda lingon 1-2-3-lag kantarelltoast pasta med räkor blåmusslor potatisrätt kakor äppelpaj medelhavet karré avocado vit sparris fisk&skaldjur hollandaisesås pizza ingefära buljong scampi marmelad gös fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter äppeltarte maräng parmaskinka brunsås välkomstdrink vegetarisk pasta apetizer japanskt kryddsmör lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås matvete mumma falukorv mörk choklad pannbiff romsås curry sandefjordsås fudge stekar räkor, hjorthornssalt pressgurka risotto vikingfågel färskost mousse vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! sillinläggningar daal lingon vegetarisk soppa jästpannkakor recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger gravlax potatismos citronmarinerad spanien prosecco kalvbräss björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration hälleflundra wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo semlor smoothie slottsstek ceviche kesella ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök heiße liebe lantbruk brytbröd senapscreme lussekatter oxfond entrecote pumpa persika på tallriken rabarberkräm burgare kokosmjölk morotssoppa gambas fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt paj med spenat och västerbottensost brownie kaka, nudlar makrill byxad godis lakritscheesecake granatäpple fastlagsbulle smoothie med spenat mango och ingefära pizzadeg havskräftor nygrillat queneller pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek