Picklad rödlök

Till nästkommande recept på sashimi så är en av ingredienserna picklad rödlök. Så här kommer ett snabbt och enkelt recept på detta med den klassiska 1-2-3 lagen. En del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Picklad rödlök är ju gott som tillbehör till grillat och mycket annat så när du ändå är i farten- gör lite extra. Den håller i 1-2 veckor i kylen.

Receptet för 7 dl:

  • 1 dl 12% ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
  2. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat.
Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • På tallriken » Picklad rödlök:  ”Tack för tipset Elisabeth! Perfekt, det ska vi prova.”

  • Elisabeth carlsson » Picklad rödlök:  ”Man kan även göra picklad rödlök utan socker. Då tar man lika delar vatten och ä..”

  • På tallriken » Melanzane da Salò!:  ”Tack Birgitta för vackra ord! Ulrika o Fredrik”

  • Birgitta Meyer » Melanzane da Salò!:  ”Den här gratängen måste alla provlaga. Supergod ”

  • Birgitta Meyer » Det fantastiska brödet!:  ”Jätte kul att jag har hittat er, mina allra käresta elever Fredrik å Ulrika till..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln