PÅ TALLRIKENS BRYNTA POTATIS; "ITALIAN STYLE"
Vi vill börja med att tacka alla på Larsvikens gård för att vi fick glädjen att delta och presentera oss på ert trevliga sommarkalas. Vi lagade till och bjöd på en enkel men välsmakande potatisrätt som fick mycket positiv respons av alla besökare som provsmakade och många efterfrågade receptet. Kanske vår rätt mer ska ses som ett tips på hur du snabbt och enkelt kan förvandla överbliven kokt potatis till en delikat rätt som är god att äta som den är eller tillsammans med något gott från grillen.
På tallrikens potatisrätt bestod av kokt nypotatis från Larsviken som vi brynte i kallpressad rapsolja. Därefter tillsatte vi strimlad salladslök, ruccola och rostade rapsfrön. Vid servering droppade vi på en basilika- och ramslöksolja och till sist lite riven parmesan på toppen. Det som förhöjde lite extra var basillika- och ramslöksoljan samt de rostade rapsfröna som gjorde rätten lite "crunchy". Till oljan hade vi fryst ramslök att tillgå men det går naturligtvis fint att ersätta med lite finhackad vitlök.

4 personer:
- 1 kg kokt nypotatis
- 2 dl strimlad salladslök
- 2 rejäla nävar ruccola
- 1/2 dl rostade rapsfrön
- 1 nypa flingsalt
- 2 msk rapsolja att steka i
- Riven parmesan
- 1 kruka basilika
- Ca 1/2 dl fryst ramslök (kan uteslutas eller ersättas med 1 finhackad vitlöksklyfta)
- 2 dl kallpressad rapsolja (Vi använde olja från Krokstorps gård)
- 1 msk hallonvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
- Mixa basilikabladen och ramslöken (kan ersättas med finhackad vitlöksklyfta), tillsätt oljan lite i taget, Tillsätt hallonvinäger, dijonsenap och smaka av med salt och svartpeppar.
- Dela den kokta potatisen i jämnstora bitar som du bryner i olja i ganska het stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt rapsfröna, den strimlade salladslöken och mot slutet ruccolan.
- Droppa över basilkaoljan och toppa med riven parmesan vid servering.

Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
getost körsbär lättbakat vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg smoothie kesella granatäpple lakritscheesecake godis apfelstrudelpaj rökt oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk ciabatta fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus kokosmjölk burgare rabarberkräm på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semla fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad hummer recept kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger apelsinmarmelad ugnsrostade gremolata pannacotta rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar mousse färskost vikingfågel vermouth risotto pressgurka gäddrecept stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle lammracks pavlova tosca nektariner falukorv mumma matvete paj med spenat och västerbottensost vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor sojasås på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond julsill japanskt apetizer vegetarisk pasta negroni fisksoppa våfflor lamm äppeltarte nässelsoppa hummerfond romtopf gös pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås pizza hollandaisesås tårta avocado toscakaka saft majs sopprecept potatisrätt blåmusslor kantarelltoast 1-2-3-lag rårörda lingon gin cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter nyårsdessert matjesill indiskt fondspara kolasås munsbit grön sparris nässlor äppeldessert hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur vit sparris äpplen fågelrecept ost och vin fond champagne gåsamiddag tartar frukt & bär kantareller tomater kalv ramslöksolja festmåltid glaze sillrecept nötter sparris slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen doften av nybakat bröd bär sommardessert sallad sylt chokladdessert glassdessert primör potatis drinkrecept griskött på grillen nybakat soppor laxrecept choklad svamp pastarätt pasta bakning grill kötträtt nyårsmeny såsrecept efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept fisk förrätt vegetarisk baka oxkött bbq drinkar soppa cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips hallon kyckling skaldjur torsk glass bröd asiatiskt husmanskost ramslök jordgubbar sill starters lakrits, apelsin kycklingrätt paj sommarmat, entrérätt drinktilltugg brödbak pastarecept fläsk nötkött festrätt blåbär frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt västerbottensost grytor chokladtårta spenat sockerlag nypotatis rabarber sorbet gåsmeny kallrökt lax torskrygg inläggning saffran alla hjärtans dag abborre majonnäs flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok pannkakor kullasparris tomatsås grillat basilika citron chutney, rödbetor kakor äppelpaj medelhavet karré rom gräddsås ramslöksrecept brynt smör fiskgryta ostar whiskey marmelad citrondessert fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter lök maräng parmaskinka brunsås välkomstdrink ingefära pulled höstmat reportage kryddsmör lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt morötter rödkål oxfilé citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås curry gädda fudge stekar räkor, gnocchi smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! jästpannkakor daal lingon vegetarisk soppa hummus paella panko omelett fromage kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos citronmarinerad spanien prosecco jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept högrev cocoschutney saint agur chokladflarn kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt byxad brownie kaka, nudlar makrill semlor biskvi gås, grillade citroner saffransbullar queneller pocherat ägg hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek