PÅ TALLRIKENS BRYNTA POTATIS; "ITALIAN STYLE"
Vi vill börja med att tacka alla på Larsvikens gård för att vi fick glädjen att delta och presentera oss på ert trevliga sommarkalas. Vi lagade till och bjöd på en enkel men välsmakande potatisrätt som fick mycket positiv respons av alla besökare som provsmakade och många efterfrågade receptet. Kanske vår rätt mer ska ses som ett tips på hur du snabbt och enkelt kan förvandla överbliven kokt potatis till en delikat rätt som är god att äta som den är eller tillsammans med något gott från grillen.
På tallrikens potatisrätt bestod av kokt nypotatis från Larsviken som vi brynte i kallpressad rapsolja. Därefter tillsatte vi strimlad salladslök, ruccola och rostade rapsfrön. Vid servering droppade vi på en basilika- och ramslöksolja och till sist lite riven parmesan på toppen. Det som förhöjde lite extra var basillika- och ramslöksoljan samt de rostade rapsfröna som gjorde rätten lite "crunchy". Till oljan hade vi fryst ramslök att tillgå men det går naturligtvis fint att ersätta med lite finhackad vitlök.

4 personer:
- 1 kg kokt nypotatis
- 2 dl strimlad salladslök
- 2 rejäla nävar ruccola
- 1/2 dl rostade rapsfrön
- 1 nypa flingsalt
- 2 msk rapsolja att steka i
- Riven parmesan
- 1 kruka basilika
- Ca 1/2 dl fryst ramslök (kan uteslutas eller ersättas med 1 finhackad vitlöksklyfta)
- 2 dl kallpressad rapsolja (Vi använde olja från Krokstorps gård)
- 1 msk hallonvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
- Mixa basilikabladen och ramslöken (kan ersättas med finhackad vitlöksklyfta), tillsätt oljan lite i taget, Tillsätt hallonvinäger, dijonsenap och smaka av med salt och svartpeppar.
- Dela den kokta potatisen i jämnstora bitar som du bryner i olja i ganska het stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt rapsfröna, den strimlade salladslöken och mot slutet ruccolan.
- Droppa över basilkaoljan och toppa med riven parmesan vid servering.

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
fisksoppa grillad gås vit choklad torskrätt pavlova nudlar tosca byxad italienskt dekoration långgrillad korv mumma glaze pastarecept tomater tomatsalsa struvor recept kycklingsallad nyårsdessert gravlaxsås daal kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj hallonsylt ansjovis jätteräkor flarn portvinsmarinerad kokosmjölk picklad rödlök tartlett crème ninon flankstek persika pumpa ugnsrostade skaldjursfond 5-minuterssill melon majonnäas pulled lussekatter fruktsallad långpannebröd pesto negroni sour grillade citroner risotto tomatsås matvete lamm pepparrotssås våfflor godis ljuvliga smaker fiskpågrillen wokgrönsaker rödvinssås skaldjurssås blommor i maten karré salsiccia mangosallad salsa indiskt morötter vaniljsås potatismos gravad lax bläckfisk morotssoppa fromage omelett fritterad parmesanstänger matblogg grillad abborre i folie oliv- & basilikatapenade rabarberkräm jästpannkakor kantarelltoast bearnaisesås oxfond smoothie med spenat mango och ingefära senapscreme lättbakat fiskfond vermouth kolakräm vegetarisk, vegetarisk pizza ramslökspesto gäddrecept couscous stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli kola & knäck gädda romsås stekar gåsagille sandefjordsås dekorera med blommor gulaschsoppa hälleflundra aubergine tomatsallad mexikanskt karamelliserad björnbärsmarmelad citronmarinerad flädersorbet majs indisk mat kalvlever citrus potatispuré gubbröra vinägrett majonnäs frittata panko grön ärtsoppa grillad flankstek butternutpumpa gremolata julsill ramslökssoppa ost, entrecote vårkyckling saffran chokladmousse bröd recept vikingfågel campari potatisstomp pressgurka queneller lammracks pizza lök ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor fläder sylt tartar 1-2-3-lag nygrillat vegetarisk pasta brunsås välkomstdrink västerbottensost pilgrimsmusslor grytor äppeltarte laxrätter festmåltid julgodis äppelpaj citrondessert whiskey reportage parmaskinka bullar ramslöksrecept pepparrot sjögräsnudlar rotfrukter flädersaft sopprecept marmelad abborre midsommarmat buljong apetizer på grillen kantareller kullasparris hollandaisesås fågelrecept äppeldessert mango spenat insjöfisk apelsin kolasås munsbit grön sparris gåsamiddag äppelkaka frukost frukt & bär picklat fond sommarmat glass sparris kycklingrätt ramslöksolja sommarmat, potatis hallon husmanskost ramslök kyckling nu är det jul igen lakrits, julmat primör kötträtt sallad nybakat laxrecept vegetariskt cocktails grill pastarätt köttrecept bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt soppa pasta oxkött drinkar soppor dryck sommardessert asiatiskt moltas drinktips lax drinkrecept skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad bröd nötter tårtor brödbak jordgubbar nötkött torsk starters sill kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber tagliatelle paj sockerlag bär entrérätt äpplen picklad fondspara sillrecept gåsmeny champagne avocado gin hallonsås karl johan svamp grillat ingefära basilika citron alla hjärtans dag kakor toscakaka rom fisk&skaldjur torskrygg gräddsås långkok inläggning scampi parmesan hummer romtopf hummerfond saft festrätt nässelsoppa maräng nässlor blåbär negroni cheesecake fiskgryta höstmat svamp gös sorbet rödbetor björnbär vit sparris medelhavet räkor, chorizo gambero havskräftor semlor mozarella brytbröd rödlök kesella smoothie oxkind matbloggpriset körsbär heiße liebe pannacotta lingon salmalax på tallriken paella bresaola rulltårta blåmusslor gravlax chutney, på landet rödbetshummus spanien hummer recept pepparrotssmör ugnstekt lax crème brûllée cocoschutney egg toddy müsli ätliga blommor kräftsås mazarinkaka griskött huvudrätt chokladtårta råstekt potatis halloncurd paj med spenat och västerbottensost sojabönor pizzadeg ceviche lakritscheesecake granatäpple fikon löjrom torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest rårörda lingon fastlagsbulle lantbruk tortillas färskost sillinläggningar picklad gurka parfait pumpasoppa japanskt vitaminboost burgare vegetarisk soppa ponzu varma hallon gambas saint agur sockerkaka matjesill köttrecept,kött löksoppa tournedos potatisrätt ciabatta kalvleveranglais torskrecept prosecco juldryck wok tomat- & jordgubbssallad melanzane brownie kaka, rimmad oxbringa apfelstrudel biskvi gås, slottsstek grillad makrill gäddqueneller pocherat ägg bouillabaisse brynt smör semla nektariner kalix löjrom blomkål, hjorthornssalt skåne grillad entrecote färskost på filmjölk mousse kryddsmör lingonparfait tapenade svamprecept sashimi hallå! thai basil whiskey sour mingelrätt fisk i folie apelsinmarmelad högrev rödkål oxfilé chokladflarn hummus calemare roscofflök hummersoppa mandelpotatis kalvbräss jordärtskocka koka hummer granola gratäng lasagne honeysuckle mazarin kycklingwok mozzarella vaktelägg räkor mörk choklad pannbiff oxbringa makrill apfelstrudelpaj fudge hasselbackspotatis