PÅ TALLRIKENS BRYNTA POTATIS; "ITALIAN STYLE"
Vi vill börja med att tacka alla på Larsvikens gård för att vi fick glädjen att delta och presentera oss på ert trevliga sommarkalas. Vi lagade till och bjöd på en enkel men välsmakande potatisrätt som fick mycket positiv respons av alla besökare som provsmakade och många efterfrågade receptet. Kanske vår rätt mer ska ses som ett tips på hur du snabbt och enkelt kan förvandla överbliven kokt potatis till en delikat rätt som är god att äta som den är eller tillsammans med något gott från grillen.
På tallrikens potatisrätt bestod av kokt nypotatis från Larsviken som vi brynte i kallpressad rapsolja. Därefter tillsatte vi strimlad salladslök, ruccola och rostade rapsfrön. Vid servering droppade vi på en basilika- och ramslöksolja och till sist lite riven parmesan på toppen. Det som förhöjde lite extra var basillika- och ramslöksoljan samt de rostade rapsfröna som gjorde rätten lite "crunchy". Till oljan hade vi fryst ramslök att tillgå men det går naturligtvis fint att ersätta med lite finhackad vitlök.
4 personer:
- 1 kg kokt nypotatis
- 2 dl strimlad salladslök
- 2 rejäla nävar ruccola
- 1/2 dl rostade rapsfrön
- 1 nypa flingsalt
- 2 msk rapsolja att steka i
- Riven parmesan
- 1 kruka basilika
- Ca 1/2 dl fryst ramslök (kan uteslutas eller ersättas med 1 finhackad vitlöksklyfta)
- 2 dl kallpressad rapsolja (Vi använde olja från Krokstorps gård)
- 1 msk hallonvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
- Mixa basilikabladen och ramslöken (kan ersättas med finhackad vitlöksklyfta), tillsätt oljan lite i taget, Tillsätt hallonvinäger, dijonsenap och smaka av med salt och svartpeppar.
- Dela den kokta potatisen i jämnstora bitar som du bryner i olja i ganska het stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt rapsfröna, den strimlade salladslöken och mot slutet ruccolan.
- Droppa över basilkaoljan och toppa med riven parmesan vid servering.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
saint agur cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie burgare rabarberkräm brioche kokosmjölk entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron brytbröd lantbruk melon färskost på filmjölk gambero ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, kola & knäck hjorthornssalt ceviche råstekt potatis mozarella kladdkaka couscous halloncurd mazarinkaka torskrätt rimmad oxbringa mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration wok spanien prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta bresaola recept parmesanstänger ost fromage omelett lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel vermouth ramslökssoppa pressgurka gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli tosca nektariner curry pavlova mumma matvete paj med spenat och västerbottensost tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad hummersoppa roscofflök kalvleveranglais på landet rödkål morötter vaniljsås potatispuré picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frittata bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt lättbakat getost körsbär vegetarisk pizza pesto heiße liebe blomkål, hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat gås, biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake rödvinssås fikon rökt oxbringa salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsa gratäng granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka pasta med räkor gös scampi parmesan ostar pizza hallonsås hollandaisesås hälleflundra avocado medelhavet majs sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt basilika vegetarisk soppa tomatsås kullasparris rårörda lingon pannkakor pepparrot korv sjögräsnudlar björnbär laxrätter oxfilé majonnäs nyårsmat abborre alla hjärtans dag pulled japanskt vegetarisk pasta negroni havskräftor parmaskinka brunsås maräng lök julgodis nässelsoppa fläder midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor vit sparris äpplen hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tartar frukost fondspara munsbit kallrökt lax lamm nässlor äppeldessert rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg nötter sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor kantareller festrätt sorbet starters nu är det jul igen doften av nybakat bröd tomater bröd glassdessert primör kyckling ramslök lakrits, sallad chokladdessert på grillen nybakat hallon asiatiskt gröna & sköna tillbehör lax choklad svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck cocktails laxrecept soppor griskött drinkrecept vegetariskt moltas drinktips glass husmanskost sommardessert potatis skaldjur torsk jordgubbar sylt bär sillrecept brynt smör julmat kalv blåbär kolasås apelsin sommarmat paj sommarmat, champagne entrérätt brödbak festmåltid fläsk nötkött hummer gåsmeny grön sparris torskrygg inläggning saffran frukt & bär tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake ost och vin karl johan svamp fågelrecept västerbottensost tårta chokladtårta spenat sockerlag nypotatis citrondessert ugnsbakade rotfrukter romtopf hummerfond äppeltarte kaka, fisksoppa våfflor välkomstdrink ingefära höstmat reportage apetizer skaldjursfond matjesill indiskt ansjovis flädersaft rotfrukter torskrecept pilgrimsmusslor långkok lammracks risotto grillat gin 1-2-3-lag kantarelltoast citron rödbetor chutney, saft kakor karré toscakaka rom gräddsås semla ramslöksrecept fiskgryta buljong marmelad whiskey ägg mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa tournedos ätliga blommor räkor kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck nudlar makrill byxad brownie gulaschsoppa grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg bröd recept vårprimörer campari kalix löjrom matbloggpriset flankstek skåne butternutpumpa ponzu matblogg julsill lingonparfait tapenade morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad jätteräkor pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer falukorv kräftsås honeysuckle mazarin romsås sandefjordsås mörk choklad pannbiff räkor, gnocchi gädda fudge stekar pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost långpannebröd ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond grillad entrecote anklever pannacotta gremolata ugnsrostade grillad abborre i folie rabarberpaj hummus paella panko potatismos citronmarinerad vinägrett gubbröra kalvbräss hummer recept tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås pepparrotssås grillad makrill chorizo apfelstrudel gåsagille bouillabaisse billig mat gäddqueneller slottsstek fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom innanlår senapscreme lussekatter tortillas pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas svamprecept crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad