PÅ TALLRIKENS BRYNTA POTATIS; "ITALIAN STYLE"
Vi vill börja med att tacka alla på Larsvikens gård för att vi fick glädjen att delta och presentera oss på ert trevliga sommarkalas. Vi lagade till och bjöd på en enkel men välsmakande potatisrätt som fick mycket positiv respons av alla besökare som provsmakade och många efterfrågade receptet. Kanske vår rätt mer ska ses som ett tips på hur du snabbt och enkelt kan förvandla överbliven kokt potatis till en delikat rätt som är god att äta som den är eller tillsammans med något gott från grillen.
På tallrikens potatisrätt bestod av kokt nypotatis från Larsviken som vi brynte i kallpressad rapsolja. Därefter tillsatte vi strimlad salladslök, ruccola och rostade rapsfrön. Vid servering droppade vi på en basilika- och ramslöksolja och till sist lite riven parmesan på toppen. Det som förhöjde lite extra var basillika- och ramslöksoljan samt de rostade rapsfröna som gjorde rätten lite "crunchy". Till oljan hade vi fryst ramslök att tillgå men det går naturligtvis fint att ersätta med lite finhackad vitlök.

4 personer:
- 1 kg kokt nypotatis
- 2 dl strimlad salladslök
- 2 rejäla nävar ruccola
- 1/2 dl rostade rapsfrön
- 1 nypa flingsalt
- 2 msk rapsolja att steka i
- Riven parmesan
- 1 kruka basilika
- Ca 1/2 dl fryst ramslök (kan uteslutas eller ersättas med 1 finhackad vitlöksklyfta)
- 2 dl kallpressad rapsolja (Vi använde olja från Krokstorps gård)
- 1 msk hallonvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar från kvarn
Gör så här:
- Mixa basilikabladen och ramslöken (kan ersättas med finhackad vitlöksklyfta), tillsätt oljan lite i taget, Tillsätt hallonvinäger, dijonsenap och smaka av med salt och svartpeppar.
- Dela den kokta potatisen i jämnstora bitar som du bryner i olja i ganska het stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt rapsfröna, den strimlade salladslöken och mot slutet ruccolan.
- Droppa över basilkaoljan och toppa med riven parmesan vid servering.

Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad hjorthornssalt lammracks pavlova tosca nektariner semla mazarin honeysuckle kräftsås melanzane blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor hummus mingelrätt whiskey sour thai basil portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait kryddsmör varma hallon körsbär lättbakat blomkål, vegetarisk pizza pesto campari nygrillat havskräftor pizzadeg smoothie med spenat mango och ingefära saffransbullar grillade citroner gås, biskvi fastlagsbulle makrill nudlar kaka, brownie byxad huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne aubergine granola kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk morötter chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill senapscreme brytbröd lantbruk chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour brynt smör bouillabaisse kola & knäck gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semlor fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss prosecco spanien kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett rödbetshummus fromage omelett panko paella vegetarisk soppa lingon daal jästpannkakor hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling mousse färskost vikingfågel risotto pressgurka cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter nyårsdessert rödbetor matjesill indiskt japanskt apetizer vegetarisk pasta välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder gös marmelad scampi buljong ingefära pizza hollandaisesås fisk&skaldjur vit sparris avocado toscakaka lök äppelpaj kakor potatisrätt blåmusslor pasta med räkor kantarelltoast 1-2-3-lag rårörda lingon gin spenat gåsamiddag västerbottensost frukt & bär saffran inläggning torskrygg bullar kalv äppeldessert hummer midsommarmat nypotatis picklat chokladtårta kallrökt lax fågelrecept fond mango sommarmat, sommarmat insjöfisk tårtor blåbär nötkött fläsk glaze brödbak drinktilltugg entrérätt doften av nybakat bröd julmat nu är det jul igen jordgubbar bär torsk kyckling sommardessert husmanskost sallad skaldjur drinkrecept sylt gröna & sköna tillbehör nybakat moltas drinktips lax dryck cocktails svamp pastarätt soppa bakning kötträtt vegetarisk nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk förrätt grill baka oxkött pasta drinkar bbq choklad soppor laxrecept hallon vegetariskt på grillen italienskt chokladdessert asiatiskt griskött glassdessert ramslök primör glass bröd sill starters lakrits, potatis nötter sillrecept pastarecept festmåltid ramslöksolja festrätt kantareller apelsin kycklingrätt slow cooking sparris picklad karl johan svamp äpplen grytor sockerlag frukost tagliatelle rabarber paj tomater gåsmeny grön sparris munsbit kolasås fondspara hallonsylt äppelkaka champagne kullasparris tomatsås grillat basilika parmesan citron chutney, sopprecept majs saft medelhavet karré rom tårta gräddsås ramslöksrecept hallonsås fiskgryta alla hjärtans dag whiskey citrondessert sorbet romtopf hummerfond nässelsoppa nässlor lamm våfflor fisksoppa negroni pulled höstmat reportage abborre tartar majonnäs flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok pannkakor gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest vermouth långpannebröd ramslökssoppa sillinläggningar fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek flarn pannacotta gremolata ugnsrostade apelsinmarmelad recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger gravlax potatismos citronmarinerad räkor hummer recept gratäng björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo kesella smoothie slottsstek ceviche heiße liebe ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax rabarberkräm burgare kokosmjölk morotssoppa gambas fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor paj med spenat och västerbottensost sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple queneller pocherat ägg hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm vitaminboost kalix löjrom bröd recept skåne matbloggpriset flankstek julsill skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås matvete mumma falukorv sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås curry gädda fudge stekar räkor,