FRISK FLÄDERSORBET MED JORDGUBBAR, ALTERNATIVT; SOMMARENS GODASTE DRINK!
Tyvärr så har högsommaren plötsligt gjort tvärt halt, åtminstone här i södra delen av landet. Med en förhoppning att solen och värmen snart kommer åter, bjuder vi dig här på en härligt frisk sorbet på fläder, lime, citron, jordgubbar och till sist en skvätt Prosecco som ger desserten dess fulländning. En dessert som vi själva tycker är en riktig "Smash hit", speciellt om den kan avnjutas en varm sommarkväll.
Minskar du något på mängden sorbet som du låter tina i några minuter, tillsätter 2 cl gin, rör om, fyller upp med Prosecco, dekorerar med jordgubbar och mynta så har du dessutom receptet på sommarens absolut godaste drink. Bra va!?
// Ulrika o Fredrik
4 personer:
- 3,5 dl outspädd fläderblomssaft
- 1 dl vatten
- Saften av en citron och en lime
- Rivet skal från en lime
- 2 äggvitor
- 1 msk socker
- Ca 2 dl Prosecco (kan uteslutas)
- Färska jordgubbar
Gör så här:
- Blanda saften med vattnet, lägg i det rivna limeskalet samt saften av citron och lime.
- Frys i ca 1 timma så saften får en tjockare halvfryst konsistens.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare.
- Blanda den kalla saften med äggviteskummet. Ställ åter i frysen ett par timmar. Raspa i sorben med en gaffel lite då och då tills du får en fluffig sorbet-konsistens.
- Kyl gärna glasen du ska severa i.
- Skeda upp sorbeten i de kalla portionsglasen och toppa med delade jordgubbar, myntablad och häll på en skvätt Prosecco precis vid servering.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
-
Mårten » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Detsamma önskas ni, i morgon blir det "stomp" till kalvfileten! (För övrigt med ..”
-
Fredrik » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Hoppas det funkar Josefina. Hade varit kul om du vill dela med dig med en bild h..”
-
Josefina » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Vad bra! Då gör jag så!! Tack! ”
-
Fredrik » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Plastfilmen ska det vara. ”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
webergrillad gratäng parmaskinka pressgurka fudge lakritscheesecake ceviche hasselbackspotatis hummus grön sparris halloncurd pannbiff struvor varma hallon dekorera med blommor långgrillad korv gravad lax på tallriken tomat- & jordgubbssallad tomatsalsa matvete saft nyårsdessert ljuvliga smaker chokladmousse potatisrätt hallonsylt oxfilé parfait grillad flankstek fisk i folie mingelrätt cocoschutney chorizo ponzu pumpa bearnaisesås indisk mat grillade citroner färskost på filmjölk grillat räkpasta lamm blomkål, grillad gås billig mat rårörda lingon tomatsås godis citronmarinerad stekt strömming fisksoppa våfflor morotssoppa romsås oxbringa äppeltarte apelsinmarmelad karré wok hummerfond fikon hallå! festmåltid hummer mousse potatismos fritterad fastlagsbulle chokladflarn omelett burgare glaze flankstek vegetarisk soppa karl johan svamp lök frukt & bär pumpasoppa tartlett couscous körsbär färskost aubergine fiskgryta gås, nässelsoppa risotto pizzadeg vitaminboost kycklingsallad pepparrotssås råstekt potatis egg toddy makrill toscakaka matblogg mozzarella mexikanskt rödkål laxrätter prosecco majs whiskey sour cokladdessert på landet chutney, lingonparfait kolakräm rulltårta bresaola granatäpple abborre basilika kalix löjrom torskrygg persika matbloggpriset negroni huvudrätt inläggning bröd recept lakrits, rödbetor ingefära ugnsbakade rotfrukter whiskey nötkött höstmat frukost kantareller grytor nygrillat flädersaft svamp torsk picklad enkelt recept gräddsås apelsin maräng kakor avocado medelhavet fläder vegetariskt västerbottensost apetizer tårtor mango choklad midsommarmat entrérätt spenat kyckling drinktilltugg moltas drinktips starters laxrecept potatis husmanskost gåsamiddag grill doften av nybakat bröd glassdessert drinkar julmat oxkött soppor pastarätt sommardessert pasta fisk & skaldjur förrätt nyårsmeny dessert vegetarisk fiskrecept baka soppa efterrätt sallad köttrecept kötträtt dryck sommarmat, nu är det jul igen bröd nötter asiatiskt glass cocktails lax brödbak bakning gåsmeny sill nybakat munsbit på grillen nypotatis hallon jordgubbar kolasås pasta med räkor parmesan sillrecept rabarber äppelkaka rotfrukter sjögräsnudlar pilgrimsmusslor sparris cheesecake långkok vegetarisk pasta tagliatelle sorbet äpplen julgodis brunsås hallonsås bär paj kycklingrätt äppeldessert pepparrot pizza gåsagille brytbröd melon lammracks scampi grillad entrecote ost, sashimi indiskt ugnsrostade butternutpumpa ramslökssoppa pulled frittata fromage semlor panko potatispuré flädersorbet kesella gubbröra pepparrotssmör tomater reportage hummer recept müsli blommor i maten mozarella gulaschsoppa flarn mazarinkaka stekar blåbär rödbetshummus hälleflundra bouillabaisse potatisstomp kola & knäck vegetarisk pizza vegetarisk, lättbakat senapscreme 1-2-3-lag daal entrecote kantarelltoast salmalax recept oliv- & basilikatapenade grillad abborre i folie bullar oxkind saint agur sockerkaka portvinsmarinerad lingon tournedos äppelpaj sojabönor salsa tomatsallad heiße liebe gravlax salsiccia rimmad oxbringa dekoration smoothie wokgrönsaker pavlova vit sparris juldryck slottsstek räkor, hollandaisesås morötter kaka, havskräftor vaktelägg välkomstdrink långpannebröd rödlök melanzane gremolata majonnäas japanskt torskrätt löjrom tapenade svamprecept ramslök paj med spenat och västerbottensost tortillas kokosmjölk matjesill semla picklad rödlök gös citrus rabarberpaj hjorthornssalt ansjovis mandelpotatis ugnstekt lax hummersoppa granola ätliga blommor nektariner koka hummer kycklingwok fiskpågrillen marmelad smoothie med spenat mango och ingefära mazarin nudlar grillad makrill ciabatta mumma bouillabaisse med havskräfta & aioli brynt smör mangosallad gambero torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest fruktsallad champagne