FRISK FLÄDERSORBET MED JORDGUBBAR, ALTERNATIVT; SOMMARENS GODASTE DRINK!
Tyvärr så har högsommaren plötsligt gjort tvärt halt, åtminstone här i södra delen av landet. Med en förhoppning att solen och värmen snart kommer åter, bjuder vi dig här på en härligt frisk sorbet på fläder, lime, citron, jordgubbar och till sist en skvätt Prosecco som ger desserten dess fulländning. En dessert som vi själva tycker är en riktig "Smash hit", speciellt om den kan avnjutas en varm sommarkväll.
Minskar du något på mängden sorbet som du låter tina i några minuter, tillsätter 2 cl gin, rör om, fyller upp med Prosecco, dekorerar med jordgubbar och mynta så har du dessutom receptet på sommarens absolut godaste drink. Bra va!?
// Ulrika o Fredrik
4 personer:
- 3,5 dl outspädd fläderblomssaft
- 1 dl vatten
- Saften av en citron och en lime
- Rivet skal från en lime
- 2 äggvitor
- 1 msk socker
- Ca 2 dl Prosecco (kan uteslutas)
- Färska jordgubbar
Gör så här:
- Blanda saften med vattnet, lägg i det rivna limeskalet samt saften av citron och lime.
- Frys i ca 1 timma så saften får en tjockare halvfryst konsistens.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare.
- Blanda den kalla saften med äggviteskummet. Ställ åter i frysen ett par timmar. Raspa i sorben med en gaffel lite då och då tills du får en fluffig sorbet-konsistens.
- Kyl gärna glasen du ska severa i.
- Skeda upp sorbeten i de kalla portionsglasen och toppa med delade jordgubbar, myntablad och häll på en skvätt Prosecco precis vid servering.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
saint agur cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon majonnäas parfait picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa tortillas lussekatter senapscreme innanlår löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad slottsstek gäddqueneller billig mat bouillabaisse gåsagille apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd wokgrönsaker hälleflundra torskrätt rimmad oxbringa mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration hummer recept kalvbräss potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta bresaola recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie lingon daal jästpannkakor grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, långpannebröd vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli tosca nektariner curry romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad hummersoppa roscofflök kalvleveranglais på landet oxfilé rödkål morötter vaniljsås frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa tapenade lingonparfait kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt lättbakat getost körsbär vegetarisk pizza pesto heiße liebe blomkål, hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat havskräftor godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner nudlar kaka, brownie byxad makrill kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor granola räkor ätliga blommor tournedos löksoppa kalvlever ugnstekt lax gös pasta med räkor scampi parmesan ostar pizza hallonsås gräddsås rom tårta medelhavet majs sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt basilika vegetarisk soppa tomatsås kullasparris rårörda lingon cheesecake pepparrot korv torskrecept rotfrukter laxrätter majonnäs matjesill alla hjärtans dag pulled japanskt vegetarisk pasta negroni brunsås parmaskinka lamm äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur grytor västerbottensost fågelrecept karl johan svamp ost och vin champagne gåsamiddag tartar frukost fondspara munsbit inläggning torskrygg nässlor äppeldessert sorbet nötkött fläsk pastarecept brödbak drinktilltugg nötter sommarmat, paj sommarmat apelsin kantareller festrätt julmat nu är det jul igen jordgubbar lakrits, sylt chokladdessert glassdessert primör kyckling ramslök husmanskost asiatiskt moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött soppor laxrecept cocktails svamp pasta pastarätt oxkött grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka soppa bakning bbq drinkar choklad lax gröna & sköna tillbehör dryck hallon nybakat på grillen glass sallad sommardessert potatis skaldjur torsk sill bröd tomater bär doften av nybakat bröd starters kalv blåbär tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris entrérätt sillrecept glaze festmåltid ramslöksolja rabarber hummer gåsmeny grön sparris kallrökt lax kolasås saffran frukt & bär tagliatelle äppelkaka bullar picklad fond hallonsylt äpplen vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis fläder nässelsoppa julgodis lök maräng fisksoppa våfflor välkomstdrink ingefära höstmat reportage apetizer abborre indiskt flädersaft nyårsdessert björnbär pilgrimsmusslor sjögräsnudlar långkok pannkakor grillat gin 1-2-3-lag kantarelltoast citron rödbetor chutney, saft kakor karré toscakaka avocado hollandaisesås brynt smör ramslöksrecept fiskgryta buljong marmelad whiskey citrondessert sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax mandelpotatis gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia oxbringa rökt fikon rödvinssås gulaschsoppa lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg bröd recept vårprimörer campari kalix löjrom matbloggpriset flankstek skåne butternutpumpa ponzu matblogg julsill skaldjursfond bearnaisesås morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad jätteräkor ansjovis potatispuré flädersorbet calemare gravlaxsås pepparrotssmör blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad pannbiff räkor, gnocchi gädda fudge stekar risotto gäddrecept pressgurka ramslökssoppa vermouth vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade fromage hummus paella panko omelett citronmarinerad vinägrett gubbröra prosecco spanien tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok fiskpågrillen skaldjurssås mazarinkaka pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella råstekt potatis ceviche hjorthornssalt kola & knäck vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto gambero färskost på filmjölk melon lantbruk brytbröd päron salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond entrecote svamprecept rabarberkräm burgare kokosmjölk chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad