FRISK FLÄDERSORBET MED JORDGUBBAR, ALTERNATIVT; SOMMARENS GODASTE DRINK!

Tyvärr så har högsommaren plötsligt gjort tvärt halt, åtminstone här i södra delen av landet. Med en förhoppning att solen och värmen snart kommer åter, bjuder vi dig här på en härligt frisk sorbet på fläder, lime, citron, jordgubbar och till sist en skvätt Prosecco som ger desserten dess fulländning. En dessert som vi själva tycker är en riktig "Smash hit", speciellt om den kan avnjutas en varm sommarkväll.
Minskar du något på mängden sorbet som du låter tina i några minuter, tillsätter 2 cl gin, rör om, fyller upp med Prosecco, dekorerar med jordgubbar och mynta så har du dessutom receptet på sommarens absolut godaste drink. Bra va!?
// Ulrika o Fredrik

4 personer:

  • 3,5 dl outspädd fläderblomssaft 
  • 1 dl vatten
  • Saften av en citron och en lime 
  • Rivet skal från en lime 
  • 2 äggvitor 
  • 1 msk socker 
  • Ca 2 dl Prosecco (kan uteslutas)
  • Färska jordgubbar
Dekoration: Myntablad (eller vid säsong; fläderblommor som på bilden.)

Gör så här:

  1. Blanda saften med vattnet, lägg i det rivna limeskalet samt saften av citron och lime.
  2. Frys i ca 1 timma så saften får en tjockare halvfryst konsistens.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare.
  4. Blanda den kalla saften med äggviteskummet. Ställ åter i frysen ett par timmar. Raspa i sorben med en gaffel lite då och då tills du får en fluffig sorbet-konsistens.
  5. Kyl gärna glasen du ska severa i.
  6. Skeda upp sorbeten i de kalla portionsglasen och toppa med delade jordgubbar, myntablad och häll på en skvätt Prosecco precis vid servering.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln