PAVLOVA MED HALLONCURD, GRÄDDE & FÄRSKA SOMMARBÄR
En härlig och otroligt smarrig sommardessert med en pavlova (maräng) och en helt ljuvlig halloncurd som ringlas över. Toppas med fluffigt vispad grädde och sommarbär. Till dig som älskar desserter: Prova! // Ulrika o Fredrik
PS: Desserten Pavlova är uppkallad efter den berömda ryska prima ballerinan Anna Pavlova som var aktiv i början av förra seklet. Hon var den första ballerinan som turnérade runt hela vårt klot, bland annat i Australien och Nya Zeeland som båda hävdar att de är ursprunglandet för Pavlovan och i båda länderna är desserten något av en nationalrätt. Ja, så vet du det om du inte redan visste det.

1 tårta 8- 10 personer:
Pavlova:
- 4 äggvitor
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk ättika 12%
- Lite smör och mjöl till bakplåtspappret.
Halloncurd:
- 250 g frysta hallon
- 1 ägg
- 1 1/4 dl syltsocker
- 25 g smör, rumstempererat
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- Färska bär efter tycke, smak och säsong.
Gör så här:
Pavlovan:
- Sätt ugnen på 125 °C.
- Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret efter 5 minuter och vispa sedan ytterligare 5 minuter.
- Klicka ut pavlovan på ett smörat och lite mjölat bakplåtspapper: Bre ut smeten till en rund form. Marängen får gärna vara lite vågig och toppig. Grädda i ugnen i ca 1 1/2 tim. Den ska vara seg i mitten. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.
Halloncurden:
- Tina och pressa därefter hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll såsen genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Ställ i kylen för att svalna.
Dekoration:
- Vispa grädden fluffig.
- Lägg pavlovan på ett fat och klicka på grädden.
- Skeda över hälften av halloncurden och strö över färska bär. Servera resterande halloncurd i en skål bredvid.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
egg toddy cocoschutney crème brûllée ugnstekt lax müsli hummer recept spanien rödbetshummus på landet majs gravlax blåmusslor rulltårta chutney, paella på tallriken salmalax bresaola gremolata julsill ramslökssoppa ost, entrecote vårkyckling saffran chokladmousse matbloggpriset vikingfågel campari potatisstomp gambero chorizo räkor, pressgurka fudge apfelstrudelpaj makrill fisksoppa pannbiff mörk choklad räkor vaktelägg mozzarella oxbringa korv mumma glaze pastarecept tomater koka hummer jordärtskocka kalvbräss granola hummersoppa roscofflök calemare hummus chokladflarn mandelpotatis ansjovis jätteräkor flarn portvinsmarinerad oxfilé whiskey sour thai basil hallå! sashimi svamprecept mingelrätt lingonparfait kryddsmör mousse pumpa grillad entrecote skåne hjorthornssalt blomkål, majonnäas kalix löjrom nektariner semla brynt smör tomatsås matvete lamm bouillabaisse gås, biskvi apfelstrudel pepparrotssås kaka, brownie melanzane tomat- & jordgubbssallad rimmad oxbringa juldryck prosecco salsiccia indiskt morötter vaniljsås salsa löksoppa köttrecept,kött matjesill sockerkaka tournedos gambas varma hallon ponzu omelett burgare vitaminboost japanskt vegetarisk soppa bearnaisesås oxfond smoothie med spenat mango och ingefära senapscreme lättbakat fiskfond vermouth kolakräm vegetarisk, vegetarisk pizza ramslökspesto gäddrecept couscous stekt strömming torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest kola & knäck gädda romsås bouillabaisse med havskräfta & aioli gåsagille sandefjordsås dekorera med blommor stekar mazarinkaka kräftsås ätliga blommor toscakaka kakor alla hjärtans dag citron midsommarmat basilika grillat på grillen kantareller gin avocado pizza lök ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor fläder sylt svamp 1-2-3-lag nygrillat cheesecake negroni blåbär västerbottensost pilgrimsmusslor grytor äppeltarte laxrätter hummerfond romtopf festmåltid citrondessert whiskey reportage parmaskinka långkok torskrygg fisk&skaldjur rom sjögräsnudlar äppelkaka frukost frukt & bär picklat fond champagne gåsmeny sillrecept fondspara picklad äpplen kolasås entrérätt sockerlag paj brödbak tårtor nötter sommarmat glass sparris kycklingrätt ramslöksolja sommarmat, drinkrecept ramslök kyckling nu är det jul igen lakrits, nybakat primör kötträtt sallad cocktails dryck soppor drinkar soppa pasta bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt köttrecept pastarätt grill oxkött vegetariskt laxrecept asiatiskt moltas drinktips lax sommardessert skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad bröd julmat jordgubbar nötkött torsk starters sill husmanskost hallon potatis gåsamiddag grön sparris munsbit bär apelsin insjöfisk spenat mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber tagliatelle rotfrukter pepparrot gräddsås ramslöksrecept bullar inläggning scampi parmesan hummer äppelpaj julgodis saft festrätt nässelsoppa maräng nässlor brunsås välkomstdrink fiskgryta vegetarisk pasta höstmat gös tartar sorbet rödbetor björnbär vit sparris medelhavet hollandaisesås kullasparris apetizer hallonsås karl johan svamp buljong ingefära abborre marmelad sopprecept flädersaft tomatsallad aubergine hälleflundra gulaschsoppa griskött huvudrätt chokladtårta råstekt potatis halloncurd paj med spenat och västerbottensost sojabönor pizzadeg ceviche lakritscheesecake granatäpple fikon löjrom färskost rårörda lingon fastlagsbulle lantbruk tortillas pumpasoppa sillinläggningar picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade kantarelltoast jästpannkakor rabarberkräm saint agur grillad abborre i folie matblogg parmesanstänger fritterad potatismos fromage morotssoppa bläckfisk gravad lax potatisrätt ciabatta kalvleveranglais torskrecept wok mangosallad wokgrönsaker karré blommor i maten skaldjurssås rödvinssås slottsstek fiskpågrillen ljuvliga smaker godis våfflor grillad makrill gäddqueneller pocherat ägg risotto grillade citroner negroni sour pesto långpannebröd färskost på filmjölk fruktsallad lussekatter pulled tapenade melon 5-minuterssill skaldjursfond ugnsrostade kokosmjölk persika flankstek crème ninon tartlett picklad rödlök fisk i folie apelsinmarmelad högrev rödkål nyårsdessert hallonsylt rabarberpaj kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss daal gravlaxsås tomatsalsa kycklingsallad recept struvor kycklingwok gratäng lasagne honeysuckle mazarin nudlar långgrillad dekoration italienskt byxad tosca hasselbackspotatis pavlova torskrätt vit choklad grillad gås havskräftor lammracks queneller bröd recept semlor mozarella brytbröd rödlök kesella smoothie oxkind butternutpumpa körsbär heiße liebe pannacotta lingon frittata grillad flankstek grön ärtsoppa panko potatispuré majonnäs vinägrett gubbröra pepparrotssmör citrus kalvlever indisk mat mexikanskt flädersorbet citronmarinerad björnbärsmarmelad karamelliserad
Hittade er idag. En sån bra blogg ni har skapat.
Jätteinspirerande och med flera recept som definitivt ska göras.
Det blir intressant att följa ert arbete framöver!!