RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO
Ceviche har sitt ursprung från Peru där rätten består av rå färsk fisk som marineras i en syrlig lag. Här är en försvenskad version där fisken ersatts med räkor som vi marinerar i lime- och citronsaft, chili, ingefära, vitlök och koriander. Vi serverar räkcevichen i glas med kuber av mango och avocdo samt romansallad och rostat bröd. En synnerligen fräsch och frisk förrätt med lite hetta som du bara måste prova.
4 personer:
- 500 g räkor med skal ( ca 200 g skalade)
- 2 avocado
- 2 mango (elller ca 200 g fryst)
- 1 röd chili
- 1 bit ingefära (2-3 cm)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 pressade lime + rivet skal från 1 lime
- 1 pressad citron
- 3 msk olivolja
- 1/2 kruka koriander (eller motsvarande ca 1/2 dl hackad)
- 2 krm salt
- ca 1 krm svartpeppar från kvarn
Till servering/ dekoration:
- 2 skivor rostade formfranska
- 4 romansalladsblad
- Limeskivor
Gör så här:
- Tina (om frysta) och skala räkorna och lägg i en bunke.
- Tillsätt finhackad chili, vitlök och grovhackad koriander.
- Tillsätt finriven ingefära, rivet skal från 1 lime samt olivolja.
- Pressa över saften från lime, citron och blanda. Smaka av med salt och peppar och låt sedan marinera i kyl i minst 30 minuter.
- Dela och gröp ur avocadon med sked. Dela i kuber. Skala mangon om du använder färsk och skär i kuber. Vänd försiktigt ner i räkmarinaden. Det får inte bli mosigt.
- Rosta brödskivorna. Skär bort kanterna och dela diagonalt till trianglar.
- Fördela i portionsglas som du dekorerar med blad av romansallad, rostade brödtrianglar och limeskivor.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
-
Mårten » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Detsamma önskas ni, i morgon blir det "stomp" till kalvfileten! (För övrigt med ..”
-
Fredrik » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Hoppas det funkar Josefina. Hade varit kul om du vill dela med dig med en bild h..”
-
Josefina » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Vad bra! Då gör jag så!! Tack! ”
-
Fredrik » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Plastfilmen ska det vara. ”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
flarn gulaschsoppa egg toddy matblogg mozzarella mexikanskt reportage tomater pepparrotssmör gubbröra kesella flädersorbet potatispuré panko semlor fromage frittata lingonparfait ramslökssoppa butternutpumpa ugnsrostade torskrygg persika matbloggpriset kalix löjrom huvudrätt inläggning bröd recept negroni gratäng parmaskinka pressgurka webergrillad mangosallad brynt smör bouillabaisse med havskräfta & aioli fudge ciabatta grillad makrill nudlar mazarin smoothie med spenat mango och ingefära marmelad fiskpågrillen kycklingwok koka hummer nektariner ätliga blommor granola hummersoppa matvete saft nyårsdessert ljuvliga smaker chokladmousse potatisrätt hallonsylt oxfilé semla matjesill kokosmjölk parfait chorizo ponzu pumpa bearnaisesås cocoschutney grillade citroner färskost på filmjölk grillat indisk mat melanzane rödlök långpannebröd billig mat rårörda lingon tomatsås välkomstdrink citronmarinerad stekt strömming fisksoppa våfflor godis vit sparris pavlova wokgrönsaker juldryck apelsinmarmelad karré wok hummerfond heiße liebe tomatsallad salsa gravlax mousse potatismos fritterad portvinsmarinerad sockerkaka saint agur lingon flankstek vegetarisk soppa oxkind lök frukt & bär pumpasoppa karl johan svamp couscous körsbär färskost tartlett aubergine fiskgryta nässelsoppa risotto pizzadeg kola & knäck rödbetshummus blåbär stekar mazarinkaka apelsin maräng rotfrukter avocado medelhavet fläder vegetariskt västerbottensost apetizer rödbetor gåsagille pepparrot äppeldessert kycklingrätt paj bär hallonsås brunsås julgodis äpplen sorbet tagliatelle picklad vegetarisk pasta cheesecake sparris nybakat kyckling kolasås jordgubbar hallon nypotatis på grillen munsbit gåsamiddag grill gåsmeny starters brödbak lax cocktails oxkött doften av nybakat bröd glassdessert nu är det jul igen julmat soppor pastarätt sommardessert pasta fisk & skaldjur förrätt vegetarisk dessert nyårsmeny fiskrecept baka soppa efterrätt sallad köttrecept dryck sommarmat, drinkar bröd kötträtt husmanskost potatis laxrecept moltas drinktips bakning nötter asiatiskt glass entrérätt midsommarmat choklad mango tårtor drinktilltugg sill spenat gräddsås enkelt recept långkok torsk svamp flädersaft nygrillat grytor kantareller frukost höstmat nötkött whiskey ugnsbakade rotfrukter ingefära pizza lakrits, pasta med räkor parmesan sillrecept rabarber äppelkaka kakor sjögräsnudlar pilgrimsmusslor hälleflundra råstekt potatis pepparrotssås kycklingsallad vitaminboost gås, bouillabaisse potatisstomp vegetarisk pizza vegetarisk, daal lättbakat senapscreme 1-2-3-lag recept entrecote kantarelltoast salmalax glaze oliv- & basilikatapenade grillad abborre i folie bullar burgare omelett chokladflarn fastlagsbulle tournedos äppelpaj sojabönor hummer festmåltid hallå! fikon salsiccia rimmad oxbringa dekoration smoothie äppeltarte oxbringa romsås morotssoppa kaka, slottsstek räkor, hollandaisesås morötter grillad gås havskräftor vaktelägg gremolata blomkål, lamm räkpasta löjrom majonnäas japanskt torskrätt tortillas tapenade svamprecept ramslök paj med spenat och västerbottensost mingelrätt fisk i folie grillad flankstek picklad rödlök gös citrus rabarberpaj hjorthornssalt ansjovis mandelpotatis ugnstekt lax gravad lax tomatsalsa tomat- & jordgubbssallad på tallriken struvor korv långgrillad dekorera med blommor varma hallon mumma pannbiff halloncurd grön sparris hummus hasselbackspotatis ceviche lakritscheesecake champagne gambero torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest fruktsallad scampi brytbröd melon lammracks indiskt grillad entrecote ost, sashimi pulled basilika abborre granatäpple bresaola rulltårta kolakräm whiskey sour chutney, på landet cokladdessert rödkål majs prosecco laxrätter hummer recept müsli blommor i maten mozarella toscakaka makrill