FRITTATA PÅ PASTA, GRÖNKÅL, SVAMP & TOMATER
Frittata är typ som en matig omelett med ursprung från Italien. Vanligt är potatis som bas men här har vi gjort en vegetarisk frittata på bl a pasta. Receptet kan du se som ett förslag på ingredienser. Känn dig fri att komponera ihop din egen frittata. Perfekt rätt för att ta till vara överbliven mat från tidigare måltider, t ex pasta eller potatis. Lite av omelettens pytt i panna.
Till detta receptet behöver du en hyfsat stor stekpanna som tål ugnsvärme.
4 personer:
- Ca 100 g grönkål (ansad från stjälkarna)
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g champinjoner
- 6-8 cocktailtomater
- 200 g kokt pasta
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 50 g riven parmesanost
- olivolja att steka i
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och riv grönkålsbladen i bitar.
- Vispa ihop äggen med mjölk och riven parmesan. Spar lite ost till att strössla över rätten. Salta och peppra.
- Använd en ganska stor stekpanna så allt får plats och som dessutom tål ugnsvärme.
- Fräs först champinjonerna i olivolja på hög värme tills de fått fin färg. Sänk värmen något och tillsätt först grönkålsbladen och efter någon minut även vitlöken och schalottenlöken. Stek ytterligare några minuter tills grönkålen och löken mjuknat. Blanda sedan ner pastan. Salta och peppra.
- Häll på äggblandningen och toppa med tomater och lite riven parmesanost.
- Stek på medelvärme. När frittatan börjar sätta sig i kanterna, ställ in den i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills frittatan fått fin färg.
Bränn dig inte på den heta stekpannan!
Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon kokosmjölk burgare picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero gäddqueneller billig mat bouillabaisse kola & knäck apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée dekoration wok egg toddy spanien prosecco kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor ugnsrostade gremolata vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka gädda gnocchi räkor, stekar fudge nektariner curry romsås pannbiff honeysuckle kräftsås falukorv mumma sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré ansjovis thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, brownie byxad makrill nudlar kaka, sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax pasta med räkor citrondessert parmesan scampi buljong ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås rom tårta karré saft majs sopprecept rödbetor chutney, kantarelltoast basilika kullasparris rårörda lingon gin pannkakor långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft majonnäs abborre alla hjärtans dag japanskt apetizer ingefära negroni parmaskinka brunsås lamm lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat picklat sockerlag chokladtårta vit sparris västerbottensost fågelrecept ost och vin fond bullar gåsamiddag tagliatelle frukost saffran kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj sommarmat apelsin kantareller kalv julmat nu är det jul igen jordgubbar lakrits, sylt chokladdessert glassdessert primör potatis ramslök husmanskost asiatiskt moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött soppor laxrecept choklad svamp pasta pastarätt oxkött grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka soppa bakning bbq drinkar cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck hallon nybakat på grillen glass sallad sommardessert kyckling skaldjur torsk sill bröd tomater bär doften av nybakat bröd starters festrätt blåbär tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja rabarber sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning fondspara frukt & bär tartar äppelkaka champagne picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen grytor fisk&skaldjur spenat mango nypotatis fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa välkomstdrink vegetarisk pasta pulled höstmat reportage indiskt matjesill nyårsdessert laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake tomatsås grillat 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor kakor äppelpaj toscakaka medelhavet avocado gräddsås pizza hallonsås fiskgryta ostar whiskey marmelad gös löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt fikon godis lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad jätteräkor gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare koka hummer müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker mazarin paj med spenat och västerbottensost matvete tosca pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad pannacotta panko omelett fromage hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev
Kanske byta ut pastan mot något med mindre kolhydrater?