FRITTATA PÅ PASTA, GRÖNKÅL, SVAMP & TOMATER
Frittata är typ som en matig omelett med ursprung från Italien. Vanligt är potatis som bas men här har vi gjort en vegetarisk frittata på bl a pasta. Receptet kan du se som ett förslag på ingredienser. Känn dig fri att komponera ihop din egen frittata. Perfekt rätt för att ta till vara överbliven mat från tidigare måltider, t ex pasta eller potatis. Lite av omelettens pytt i panna.
Till detta receptet behöver du en hyfsat stor stekpanna som tål ugnsvärme.
4 personer:
- Ca 100 g grönkål (ansad från stjälkarna)
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g champinjoner
- 6-8 cocktailtomater
- 200 g kokt pasta
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 50 g riven parmesanost
- olivolja att steka i
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och riv grönkålsbladen i bitar.
- Vispa ihop äggen med mjölk och riven parmesan. Spar lite ost till att strössla över rätten. Salta och peppra.
- Använd en ganska stor stekpanna så allt får plats och som dessutom tål ugnsvärme.
- Fräs först champinjonerna i olivolja på hög värme tills de fått fin färg. Sänk värmen något och tillsätt först grönkålsbladen och efter någon minut även vitlöken och schalottenlöken. Stek ytterligare några minuter tills grönkålen och löken mjuknat. Blanda sedan ner pastan. Salta och peppra.
- Häll på äggblandningen och toppa med tomater och lite riven parmesanost.
- Stek på medelvärme. När frittatan börjar sätta sig i kanterna, ställ in den i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills frittatan fått fin färg.
Bränn dig inte på den heta stekpannan!
Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skåne körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom smoothie kesella kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake godis fikon rökt oxbringa gulaschsoppa rödvinssås sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck gratäng granola löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur indisk mat crème ninon kokosmjölk burgare 5-minuterssill på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero gäddqueneller billig mat bouillabaisse kola & knäck apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt spanien prosecco vinägrett citronmarinerad potatismos gravlax paella hummus fromage omelett panko pannacotta apelsinmarmelad ugnsrostade gremolata sillinläggningar hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka gädda gnocchi räkor, stekar fudge nektariner curry romsås pannbiff honeysuckle kräftsås falukorv mumma sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås morötter vaniljsås potatispuré ansjovis tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök kryddsmör matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond japanskt apetizer ingefära negroni parmaskinka brunsås lamm lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis citrondessert gös marmelad whiskey fiskgryta hallonsås pizza gräddsås avocado medelhavet toscakaka saft majs blåmusslor potatisrätt citron basilika kullasparris rårörda lingon gin pannkakor långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft majonnäs matjesill alla hjärtans dag fondspara inläggning kallrökt lax grön sparris gåsmeny sorbet rabarber nypotatis mango spenat fisk&skaldjur grytor äpplen hallonsylt fond bullar gåsamiddag tartar frukost kantareller festrätt tomater ramslöksolja pastarecept glaze sillrecept nötter sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen sill bär ramslök husmanskost asiatiskt bröd chokladdessert torsk skaldjur potatis griskött på grillen nybakat soppor laxrecept choklad drinkar pastarätt pasta bakning grill kötträtt nyårsmeny såsrecept efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept fisk förrätt vegetarisk baka oxkött bbq soppa svamp cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips hallon kyckling primör glassdessert glass sylt sallad sommardessert drinkrecept jordgubbar doften av nybakat bröd starters lakrits, apelsin sommarmat paj sommarmat, entrérätt drinktilltugg brödbak festmåltid fläsk nötkött kalv blåbär frukt & bär tagliatelle äppelkaka champagne picklad karl johan svamp fågelrecept västerbottensost vit sparris chokladtårta sockerlag picklat midsommarmat hummer äppeldessert nässlor torskrygg munsbit kolasås saffran abborre indiskt nyårsdessert laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake tomatsås grillat 1-2-3-lag kantarelltoast chutney, rödbetor kakor äppelpaj sopprecept karré tårta rom hollandaisesås brynt smör ramslöksrecept buljong parmesan scampi pasta med räkor fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa välkomstdrink vegetarisk pasta pulled höstmat reportage lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad julsill whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil rödkål oxfilé citrus kycklingsallad jätteräkor hummersoppa på landet kalvleveranglais roscofflök koka hummer müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker mazarin paj med spenat och västerbottensost matvete tosca pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek varma hallon vårkyckling lingon vegetarisk soppa jästpannkakor daal bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept kalvbräss egg toddy wok dekoration crème brûllée jordärtskocka mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk parfait majonnäas päron salmalax flarn picklad gurka oliv- & basilikatapenade svamprecept rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk salsa ätliga blommor räkor salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad kaka, nudlar makrill byxad brownie gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe pesto matbloggpriset flankstek
Kanske byta ut pastan mot något med mindre kolhydrater?