FRITTATA PÅ PASTA, GRÖNKÅL, SVAMP & TOMATER
Frittata är typ som en matig omelett med ursprung från Italien. Vanligt är potatis som bas men här har vi gjort en vegetarisk frittata på bl a pasta. Receptet kan du se som ett förslag på ingredienser. Känn dig fri att komponera ihop din egen frittata. Perfekt rätt för att ta till vara överbliven mat från tidigare måltider, t ex pasta eller potatis. Lite av omelettens pytt i panna.
Till detta receptet behöver du en hyfsat stor stekpanna som tål ugnsvärme.
4 personer:
- Ca 100 g grönkål (ansad från stjälkarna)
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g champinjoner
- 6-8 cocktailtomater
- 200 g kokt pasta
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 50 g riven parmesanost
- olivolja att steka i
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och riv grönkålsbladen i bitar.
- Vispa ihop äggen med mjölk och riven parmesan. Spar lite ost till att strössla över rätten. Salta och peppra.
- Använd en ganska stor stekpanna så allt får plats och som dessutom tål ugnsvärme.
- Fräs först champinjonerna i olivolja på hög värme tills de fått fin färg. Sänk värmen något och tillsätt först grönkålsbladen och efter någon minut även vitlöken och schalottenlöken. Stek ytterligare några minuter tills grönkålen och löken mjuknat. Blanda sedan ner pastan. Salta och peppra.
- Häll på äggblandningen och toppa med tomater och lite riven parmesanost.
- Stek på medelvärme. När frittatan börjar sätta sig i kanterna, ställ in den i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills frittatan fått fin färg.
Bränn dig inte på den heta stekpannan!
Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
crème brûllée tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss prosecco spanien kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger vegetarisk soppa lingon daal jästpannkakor grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar mousse färskost vikingfågel risotto pressgurka stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad hjorthornssalt lammracks pavlova tosca nektariner semla mazarin honeysuckle kräftsås melanzane blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait kryddsmör flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto campari nygrillat havskräftor pizzadeg smoothie med spenat mango och ingefära saffransbullar grillade citroner gås, biskvi fastlagsbulle makrill nudlar kaka, brownie byxad huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne aubergine granola kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk ciabatta fisk i folie fritterad gambas morotssoppa kokosmjölk burgare rabarberkräm på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill senapscreme brytbröd lantbruk chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour brynt smör bouillabaisse kola & knäck gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semlor fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra karré medelhavet saft majs sopprecept chutney, citron parmesan basilika grillat tomatsås kullasparris pannkakor långkok sjögräsnudlar rotfrukter björnbär flädersaft rödbetor majonnäs abborre reportage höstmat pulled negroni fisksoppa våfflor lamm nässlor nässelsoppa hummerfond romtopf sorbet citrondessert whiskey alla hjärtans dag fiskgryta hallonsås ramslöksrecept gräddsås tårta rom äpplen karl johan svamp picklad spenat gåsamiddag västerbottensost hallonsylt saffran inläggning torskrygg bullar kalv äppeldessert hummer midsommarmat nypotatis picklat chokladtårta kallrökt lax glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, sommarmat insjöfisk tårtor blåbär nötkött fläsk sill bröd glass doften av nybakat bröd julmat italienskt torsk kyckling sommardessert husmanskost sallad skaldjur drinkrecept lax gröna & sköna tillbehör nybakat moltas drinktips dryck cocktails bbq soppa pasta bakning kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka oxkött pastarätt svamp drinkar choklad soppor hallon vegetariskt på grillen laxrecept chokladdessert asiatiskt griskött glassdessert ramslök primör sylt starters lakrits, potatis bär jordgubbar nu är det jul igen ramslöksolja festrätt kantareller apelsin kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid grytor sockerlag frukost tagliatelle rabarber paj tomater gåsmeny grön sparris munsbit kolasås fondspara frukt & bär äppelkaka champagne mango fond fågelrecept avocado vit sparris fisk&skaldjur hollandaisesås pizza ingefära buljong scampi marmelad gös fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter äppeltarte maräng parmaskinka brunsås välkomstdrink vegetarisk pasta apetizer japanskt indiskt matjesill tartar nyårsdessert laxrätter torskrecept korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake gin rårörda lingon 1-2-3-lag kantarelltoast pasta med räkor blåmusslor potatisrätt kakor äppelpaj lök toscakaka skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo kesella smoothie slottsstek ceviche heiße liebe ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept högrev cocoschutney saint agur chokladflarn morötter löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor paj med spenat och västerbottensost sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple queneller pocherat ägg hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm vitaminboost kalix löjrom bröd recept varma hallon lättbakat körsbär julsill skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg thai basil whiskey sour mingelrätt hummus rödkål oxfilé citrus kycklingsallad roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås matvete mumma falukorv sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås curry gädda fudge stekar räkor, gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest vermouth långpannebröd ramslökssoppa flarn vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! pannacotta gremolata ugnsrostade apelsinmarmelad paella panko omelett fromage rödbetshummus gravlax potatismos citronmarinerad räkor hummer recept gratäng björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration
Kanske byta ut pastan mot något med mindre kolhydrater?