PINJETOPPADE BRESAOLAKORGAR MED SAINT AGUR-CRÈME
De här läckra små bresaolakorgarna som fylls med en ostkräm och toppas med rostade pinjenötter är det tredje och sista receptet på nyårsmenyns mingel-/ förrätter. Bresaolaskivorna formas i muffinsformar och ugnsrostas till små chipsliknande korgar. Till vår ostkräm valde vi Saint Agur men vi vill påstå att här kan du fritt välja din krämiga favoritost.
Ja, då har vi presenterat tre små delikata munsbitar med olika smaker och texturer som vi lovar kommer bli en succéstart på din nyårsmiddag.
Nästa inlägg blir nyårsmenyns huvudrätt som vi lovar är något utöver det vanliga med underbara asiatiska smaker och dofter. Vi ses!
10 korgar:
- 10 skivor bresaola, (ca 70 g)
- 100 g Saint Agur
- 1 dl crème fraiche
- 30 g pinjenötter, rostade
- Salt och peppar, efter smak.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Tryck ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt. Det brukar vara vara 12 hålformar i en plåt. Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar.
3. Rosta bresaolan i ugnen i 15 minuter till ”chips-korgar”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa osten med crème fraiche slät och smaka av med salt och peppar. (Har osten en hård kant så skär bort innan du mixar.)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
6. Fördela ostkräm i varje korg med små skedar eller med sprits.
7. Toppa med rostade pinjenötter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
grillad abborre i folie saint agur gambas varma hallon ponzu vegetarisk soppa burgare vitaminboost japanskt pumpasoppa parfait picklad gurka sillinläggningar färskost tortillas lantbruk fastlagsbulle rårörda lingon vegetarisk pizza ramslökspesto gäddrecept couscous stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli kola & knäck gädda romsås stekar gåsagille sandefjordsås dekorera med blommor gulaschsoppa hälleflundra aubergine tomatsallad mexikanskt karamelliserad björnbärsmarmelad citronmarinerad flädersorbet pepparrotssmör hummer recept spanien rödbetshummus rulltårta chutney, gravlax blåmusslor frittata panko grön ärtsoppa grillad flankstek ost, lingon pannacotta heiße liebe körsbär entrecote vårkyckling saffran chokladmousse bröd recept vikingfågel campari potatisstomp pressgurka queneller lammracks fisksoppa grillad gås vit choklad torskrätt pavlova nudlar tosca byxad italienskt dekoration långgrillad korv mumma glaze pastarecept tomater tomatsalsa struvor recept kycklingsallad mandelpotatis hummersoppa roscofflök calemare hummus chokladflarn oxfilé rödkål högrev apelsinmarmelad svamprecept mingelrätt whiskey sour thai basil hallå! sashimi pumpa ugnsrostade skaldjursfond 5-minuterssill melon färskost på filmjölk grillad entrecote skåne hjorthornssalt långpannebröd pesto negroni sour grillade citroner risotto tomatsås matvete lamm pepparrotssås våfflor godis ljuvliga smaker fiskpågrillen wokgrönsaker rödvinssås skaldjurssås blommor i maten karré salsiccia mangosallad salsa indiskt morötter vaniljsås sockerkaka tournedos löksoppa köttrecept,kött matjesill citrondessert whiskey reportage parmaskinka bullar ramslöksrecept pepparrot sjögräsnudlar rotfrukter flädersaft sopprecept marmelad citron midsommarmat buljong kantareller karl johan svamp hallonsås kullasparris hollandaisesås medelhavet vit sparris björnbär rödbetor sorbet gös svamp 1-2-3-lag fiskgryta cheesecake negroni blåbär nässlor maräng nässelsoppa festrätt saft festmåltid julgodis hummer kolasås munsbit grön sparris gåsamiddag tagliatelle frukost frukt & bär picklat fond champagne gåsmeny sillrecept fondspara picklad insjöfisk ramslöksolja sommarmat, potatis hallon husmanskost sill starters torsk nötkött glassdessert skaldjur drinkrecept ramslök kyckling kötträtt sallad nybakat primör soppor laxrecept vegetariskt oxkött köttrecept pastarätt bakning baka fisk & skaldjur vegetarisk efterrätt dessert fiskrecept fisk såsrecept nyårsmeny förrätt pasta soppa drinkar grill dryck cocktails lax sommardessert asiatiskt moltas drinktips doften av nybakat bröd choklad bröd julmat lakrits, nu är det jul igen kycklingrätt sparris glass sommarmat nötter tårtor brödbak jordgubbar apelsin äpplen spenat mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber äppelkaka paj sockerlag bär entrérätt romtopf hummerfond äppelpaj laxrätter äppeltarte grytor pilgrimsmusslor västerbottensost välkomstdrink brunsås vegetarisk pasta nygrillat höstmat tartar sylt fläder pasta med räkor ugnsbakade rotfrukter lök pizza avocado gin på grillen apetizer grillat ingefära basilika abborre alla hjärtans dag kakor toscakaka rom fisk&skaldjur torskrygg gräddsås långkok inläggning scampi parmesan fromage morotssoppa bläckfisk gravad lax potatismos potatisrätt ciabatta kalvleveranglais torskrecept prosecco juldryck wok tomat- & jordgubbssallad melanzane brownie kaka, rimmad oxbringa apfelstrudel biskvi gås, slottsstek grillad makrill gäddqueneller pocherat ägg bouillabaisse brynt smör semla nektariner kalix löjrom fruktsallad lussekatter pulled majonnäas blomkål, mousse kryddsmör lingonparfait tapenade persika flankstek crème ninon tartlett picklad rödlök kokosmjölk portvinsmarinerad flarn jätteräkor ansjovis fisk i folie rabarberpaj kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss daal gravlaxsås nyårsdessert hallonsylt kalvbräss jordärtskocka koka hummer granola gratäng lasagne honeysuckle mazarin kycklingwok mozzarella vaktelägg räkor mörk choklad pannbiff oxbringa makrill apfelstrudelpaj fudge hasselbackspotatis räkor, chorizo gambero havskräftor semlor mozarella brytbröd rödlök kesella smoothie oxkind matbloggpriset ramslökssoppa julsill gremolata butternutpumpa salmalax på tallriken paella bresaola majonnäs vinägrett gubbröra potatispuré citrus kalvlever indisk mat majs på landet ugnstekt lax crème brûllée cocoschutney egg toddy müsli ätliga blommor kräftsås mazarinkaka griskött huvudrätt chokladtårta råstekt potatis halloncurd paj med spenat och västerbottensost sojabönor pizzadeg ceviche lakritscheesecake granatäpple fikon löjrom torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest kolakräm vermouth fiskfond lättbakat vegetarisk, smoothie med spenat mango och ingefära oxfond bearnaisesås senapscreme jästpannkakor rabarberkräm oliv- & basilikatapenade kantarelltoast matblogg parmesanstänger fritterad omelett