PINJETOPPADE BRESAOLAKORGAR MED SAINT AGUR-CRÈME
De här läckra små bresaolakorgarna som fylls med en ostkräm och toppas med rostade pinjenötter är det tredje och sista receptet på nyårsmenyns mingel-/ förrätter. Bresaolaskivorna formas i muffinsformar och ugnsrostas till små chipsliknande korgar. Till vår ostkräm valde vi Saint Agur men vi vill påstå att här kan du fritt välja din krämiga favoritost.
Ja, då har vi presenterat tre små delikata munsbitar med olika smaker och texturer som vi lovar kommer bli en succéstart på din nyårsmiddag.
Nästa inlägg blir nyårsmenyns huvudrätt som vi lovar är något utöver det vanliga med underbara asiatiska smaker och dofter. Vi ses!
10 korgar:
- 10 skivor bresaola, (ca 70 g)
- 100 g Saint Agur
- 1 dl crème fraiche
- 30 g pinjenötter, rostade
- Salt och peppar, efter smak.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Tryck ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt. Det brukar vara vara 12 hålformar i en plåt. Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar.
3. Rosta bresaolan i ugnen i 15 minuter till ”chips-korgar”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa osten med crème fraiche slät och smaka av med salt och peppar. (Har osten en hård kant så skär bort innan du mixar.)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
6. Fördela ostkräm i varje korg med små skedar eller med sprits.
7. Toppa med rostade pinjenötter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm svamprecept oliv- & basilikatapenade oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas parfait lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero kola & knäck hjorthornssalt ceviche slottsstek apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt spanien prosecco vinägrett citronmarinerad potatismos gravlax paella hummus fromage omelett panko daal jästpannkakor ugnsrostade fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås nektariner curry romsås pannbiff honeysuckle kräftsås falukorv mumma sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås morötter vaniljsås potatispuré ansjovis tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök skaldjursfond julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake brownie byxad makrill nudlar kaka, karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia räkor ätliga blommor salsa bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos citrondessert gös marmelad whiskey ostar ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås rom tårta karré sopprecept äppelpaj kakor rödbetor chutney, kantarelltoast basilika gin grillat tomatsås pannkakor långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft majonnäs matjesill alla hjärtans dag japanskt apetizer vegetarisk pasta välkomstdrink parmaskinka brunsås lamm lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur vit sparris västerbottensost fågelrecept fond karl johan svamp champagne gåsamiddag tartar frukost fondspara kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj sommarmat apelsin kantareller festrätt julmat nu är det jul igen jordgubbar lakrits, sylt chokladdessert glassdessert primör kyckling ramslök husmanskost asiatiskt moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött soppor laxrecept choklad svamp pasta pastarätt oxkött grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka soppa bakning bbq drinkar cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck hallon nybakat på grillen glass sallad sommardessert potatis skaldjur torsk sill bröd tomater bär doften av nybakat bröd starters kalv blåbär tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja rabarber sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle äppelkaka bullar picklad ost och vin hallonsylt äpplen grytor chokladtårta spenat sockerlag nypotatis fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage abborre indiskt nyårsdessert laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake rårörda lingon kullasparris 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor majs saft toscakaka medelhavet avocado gräddsås pizza hallonsås fiskgryta buljong parmesan scampi pasta med räkor gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa granola gratäng juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt fikon gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil rödkål oxfilé citrus kycklingsallad jätteräkor hummersoppa på landet kalvleveranglais roscofflök koka hummer müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker mazarin paj med spenat och västerbottensost matvete tosca pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, gnocchi gädda fudge torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling lingon apelsinmarmelad pannacotta gremolata bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept kalvbräss egg toddy wok dekoration crème brûllée jordärtskocka mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella bouillabaisse billig mat gäddqueneller löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka burgare kokosmjölk crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas