VECKANS PIZZA: FUNGHI, PERE E TRE FORMAGGI
Här serverar vi receptet på en riktigt god vegetarisk pizza med svamp (porta bello), päron, rödlök och 3 olika smakrika ostar. Pizzan toppas med rostade pinjenötter, ruccola samt till sist, lite honung som ringlas över. Recept på deg och tomatsås hittar du i förra veckan pizzainlägg. I våra receptbeskrivningar så står det att du ska lägga över pizzan på en het plåt vid gräddningen. Detta är för att i möjligaste mån efterlikna den effekt du får när du bakar pizza i en stenugn. Är du en frekvent pizzabagare så finns det speciella bakstenar att köpa. Vi har inte testat baksten själva men har du erfarenhet av detta så får du gärna delge dina erfarenheter.
Må väl! Ulrika o Fredrik
Funghi, pere e tre formaggi
- Pizzadeg, egengjord eller färdigköpt (recept deg)
- Tomatsås (recept tomatsås)
- 100 g gorgonzola
- 100 g parmesan
- 100 g pecorino (italiensk getost)
- 1 päron (typ Confernce)
- 1 rödlök
- 2 porta bello (eller 6-8 skogschampinjoner)
- 1 näve ruccola
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 msk flytande honung
Gör så här:
- Gör pizzadegen enligt recept i förra veckans inlägg (se recept) eller köp färdig. Kavla ut degen till ca 1/2 cm tjocklek och till önskad form på bakplåtspapper.
- Koka tomatsås enligt förra veckans recept. (se recept).
- Bred på tomatsås.
- Sätt ugnen på 250°C och sätt in plåten som pizzan ska gräddas på i ugnen en kvart innan.
- Riv de hårda ostarna och strö över. Smula över gorgonzolan.
- Skala och skiva löken. Dela päronet i kvarter, kärna ur och skiva tunt. Dela porta bellon på hälften och skiva tunt. Fördela lök, päron och svamp över pizzan.
- Rosta pinjenöttena i torr het stekpanna tills de fått fin färg.
- För över pizzan på den heta plåten och grädda i ugnen på 250°C i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
- Toppa pizzan med de rostade pinjenötterna, ruccolan och till sist ringla över lite honung.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
mexikanskt karamelliserad björnbärsmarmelad citronmarinerad flädersorbet majs indisk mat kalvlever citrus pepparrotssmör gubbröra vinägrett majonnäs potatispuré panko grön ärtsoppa grillad flankstek frittata gremolata julsill ramslökssoppa ost, entrecote vårkyckling saffran chokladmousse matbloggpriset vikingfågel campari potatisstomp pressgurka queneller lammracks havskräftor grillad gås vit choklad torskrätt pavlova nudlar tosca byxad italienskt dekoration långgrillad korv mumma glaze pastarecept tomater tomatsalsa struvor recept kycklingsallad nyårsdessert gravlaxsås daal kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj hallonsylt oxfilé rödkål högrev apelsinmarmelad fisk i folie picklad rödlök tartlett crème ninon flankstek persika kokosmjölk ugnsrostade skaldjursfond 5-minuterssill melon majonnäas pulled lussekatter fruktsallad färskost på filmjölk kalix löjrom nektariner semla brynt smör tomatsås matvete lamm bouillabaisse våfflor godis ljuvliga smaker fiskpågrillen kaka, brownie melanzane tomat- & jordgubbssallad rimmad oxbringa salsiccia mangosallad wok torskrecept kalvleveranglais ciabatta potatisrätt gravad lax bläckfisk morotssoppa fromage potatismos fritterad parmesanstänger matblogg grillad abborre i folie oliv- & basilikatapenade rabarberkräm jästpannkakor kantarelltoast bearnaisesås oxfond smoothie med spenat mango och ingefära senapscreme lättbakat fiskfond vermouth kolakräm vegetarisk, vegetarisk pizza ramslökspesto gäddrecept couscous stekt strömming torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest kola & knäck gädda romsås bouillabaisse med havskräfta & aioli råstekt potatis chokladtårta huvudrätt griskött mazarinkaka kräftsås ätliga blommor toscakaka kakor alla hjärtans dag citron basilika ingefära grillat karl johan svamp hallonsås gin avocado pizza lök ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor fläder sylt svamp 1-2-3-lag nygrillat cheesecake brunsås välkomstdrink västerbottensost pilgrimsmusslor grytor äppeltarte laxrätter hummerfond romtopf festmåltid citrondessert whiskey reportage parmaskinka bullar ramslöksrecept fisk&skaldjur rom sjögräsnudlar äppelkaka frukost frukt & bär picklat fond champagne gåsmeny sillrecept fondspara picklad äpplen entrérätt bär sockerlag paj brödbak tårtor nötter sommarmat glass sparris kycklingrätt ramslöksolja sommarmat, drinkrecept ramslök kyckling nu är det jul igen lakrits, nybakat primör kötträtt sallad cocktails dryck soppor drinkar soppa pasta bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt köttrecept pastarätt grill oxkött vegetariskt laxrecept asiatiskt moltas drinktips lax sommardessert skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad bröd julmat jordgubbar nötkött torsk starters sill husmanskost hallon potatis gåsamiddag grön sparris munsbit kolasås apelsin insjöfisk spenat mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber tagliatelle rotfrukter pepparrot torskrygg gräddsås långkok inläggning scampi parmesan hummer äppelpaj julgodis saft festrätt nässelsoppa maräng nässlor blåbär negroni fiskgryta vegetarisk pasta höstmat gös tartar sorbet rödbetor björnbär vit sparris medelhavet hollandaisesås kullasparris kantareller på grillen apetizer buljong midsommarmat abborre marmelad sopprecept flädersaft tomatsallad aubergine hälleflundra gulaschsoppa dekorera med blommor sandefjordsås gåsagille stekar halloncurd paj med spenat och västerbottensost sojabönor pizzadeg ceviche lakritscheesecake granatäpple fikon löjrom färskost rårörda lingon fastlagsbulle lantbruk tortillas pumpasoppa sillinläggningar picklad gurka parfait vegetarisk soppa japanskt vitaminboost burgare omelett ponzu varma hallon gambas saint agur sockerkaka matjesill köttrecept,kött löksoppa tournedos vaniljsås morötter indiskt salsa prosecco juldryck wokgrönsaker karré blommor i maten skaldjurssås rödvinssås pepparrotssås apfelstrudel biskvi gås, slottsstek grillad makrill gäddqueneller pocherat ägg risotto grillade citroner negroni sour pesto långpannebröd blomkål, hjorthornssalt skåne grillad entrecote pumpa mousse kryddsmör lingonparfait tapenade svamprecept sashimi hallå! thai basil whiskey sour mingelrätt portvinsmarinerad flarn jätteräkor ansjovis mandelpotatis chokladflarn hummus calemare roscofflök hummersoppa granola kalvbräss jordärtskocka koka hummer kycklingwok gratäng lasagne honeysuckle mazarin oxbringa mozzarella vaktelägg räkor mörk choklad pannbiff fisksoppa makrill apfelstrudelpaj fudge hasselbackspotatis räkor, chorizo gambero bröd recept semlor mozarella brytbröd rödlök kesella smoothie oxkind butternutpumpa körsbär heiße liebe pannacotta lingon salmalax på tallriken paella bresaola rulltårta blåmusslor gravlax chutney, på landet rödbetshummus spanien hummer recept müsli ugnstekt lax crème brûllée cocoschutney egg toddy