VECKANS PIZZA: FUNGHI, PERE E TRE FORMAGGI
Här serverar vi receptet på en riktigt god vegetarisk pizza med svamp (porta bello), päron, rödlök och 3 olika smakrika ostar. Pizzan toppas med rostade pinjenötter, ruccola samt till sist, lite honung som ringlas över. Recept på deg och tomatsås hittar du i förra veckan pizzainlägg. I våra receptbeskrivningar så står det att du ska lägga över pizzan på en het plåt vid gräddningen. Detta är för att i möjligaste mån efterlikna den effekt du får när du bakar pizza i en stenugn. Är du en frekvent pizzabagare så finns det speciella bakstenar att köpa. Vi har inte testat baksten själva men har du erfarenhet av detta så får du gärna delge dina erfarenheter.
Må väl! Ulrika o Fredrik
Funghi, pere e tre formaggi
- Pizzadeg, egengjord eller färdigköpt (recept deg)
- Tomatsås (recept tomatsås)
- 100 g gorgonzola
- 100 g parmesan
- 100 g pecorino (italiensk getost)
- 1 päron (typ Confernce)
- 1 rödlök
- 2 porta bello (eller 6-8 skogschampinjoner)
- 1 näve ruccola
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 msk flytande honung
Gör så här:
- Gör pizzadegen enligt recept i förra veckans inlägg (se recept) eller köp färdig. Kavla ut degen till ca 1/2 cm tjocklek och till önskad form på bakplåtspapper.
- Koka tomatsås enligt förra veckans recept. (se recept).
- Bred på tomatsås.
- Sätt ugnen på 250°C och sätt in plåten som pizzan ska gräddas på i ugnen en kvart innan.
- Riv de hårda ostarna och strö över. Smula över gorgonzolan.
- Skala och skiva löken. Dela päronet i kvarter, kärna ur och skiva tunt. Dela porta bellon på hälften och skiva tunt. Fördela lök, päron och svamp över pizzan.
- Rosta pinjenöttena i torr het stekpanna tills de fått fin färg.
- För över pizzan på den heta plåten och grädda i ugnen på 250°C i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
- Toppa pizzan med de rostade pinjenötterna, ruccolan och till sist ringla över lite honung.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus chokladflarn kokosmjölk burgare rabarberkräm päron majonnäas parfait picklad gurka flarn salmalax senapscreme brytbröd lantbruk melon innanlår löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad slottsstek gäddqueneller billig mat pepparrotssås gåsagille apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd wokgrönsaker hälleflundra torskrätt wok egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad spanien prosecco potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger rabarberpaj vegetarisk soppa lingon daal jästpannkakor ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa pressgurka gäddrecept risotto stekar fudge gädda gnocchi räkor, tosca nektariner curry romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad pepparrotssmör gravlaxsås calemare flädersorbet oxfilé rödkål morötter vaniljsås frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frukt tapenade lingonparfait kryddsmör matblogg ponzu lättbakat getost körsbär bröd recept kalix löjrom campari vårprimörer hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat gås, biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake nudlar kaka, brownie byxad makrill salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsa gratäng sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever ugnstekt lax citrondessert whiskey marmelad buljong fiskgryta ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås avocado toscakaka karré majs sopprecept chutney, rödbetor citron basilika tomatsås kullasparris rårörda lingon cheesecake långkok korv torskrecept rotfrukter laxrätter majonnäs indiskt alla hjärtans dag apetizer reportage vegetarisk pasta negroni fisksoppa våfflor lamm äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter rabarber nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukt & bär saffran kolasås kallrökt lax grön sparris nässlor hummer nötkött fläsk pastarecept brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj sommarmat apelsin kantareller festrätt tomater starters doften av nybakat bröd jordgubbar lakrits, bröd chokladdessert torsk skaldjur potatis sommardessert sallad moltas drinktips vegetariskt drinkrecept griskött soppor laxrecept cocktails svamp pasta pastarätt bakning grill kötträtt nyårsmeny såsrecept efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept fisk förrätt vegetarisk baka oxkött soppa bbq drinkar choklad lax gröna & sköna tillbehör dryck hallon nybakat på grillen asiatiskt husmanskost ramslök kyckling primör glassdessert glass sylt bär sill nu är det jul igen julmat kalv blåbär tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept glaze festmåltid ramslöksolja sorbet äppeldessert gåsmeny torskrygg inläggning munsbit fondspara frukost tartar gåsamiddag champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen grytor fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat fläder nässelsoppa julgodis lök maräng parmaskinka brunsås välkomstdrink ingefära japanskt pulled höstmat matjesill abborre flädersaft nyårsdessert björnbär pilgrimsmusslor sjögräsnudlar pepparrot pannkakor grillat gin 1-2-3-lag kantarelltoast potatisrätt blåmusslor saft kakor äppelpaj medelhavet tårta rom gräddsås hallonsås pizza ostar parmesan scampi pasta med räkor gös mangosallad bläckfisk gravad lax mandelpotatis ätliga blommor räkor granola dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck kycklingwok rökt fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg havskräftor heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, flankstek skåne matbloggpriset portvinsmarinerad julsill skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad jätteräkor ansjovis potatispuré kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad pannbiff stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest mousse vitaminboost långpannebröd sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade fromage hummus paella panko omelett citronmarinerad vinägrett gubbröra rulltårta kalvbräss hummer recept dekoration crème brûllée jordärtskocka mexikanskt fiskpågrillen skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa grillad makrill chorizo semla mozarella råstekt potatis ceviche hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse rödlök foccacia ramslökspesto gambero vegetarisk, lussekatter tortillas färskost på filmjölk persika på tallriken 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept ciabatta högrev cocoschutney saint agur