Himmelskt god cheesecake med len citronsås

Ja, godare cheesecake än den här är nog svårt att finna! Inga konstigheter att få till förutom att den tar sin lilla tid med sina två lager av fyllningar och den ljuvliga citronsåsen. Ta dig den tiden! Ojojoj, så gott! Glad Påsk! Ulrika o Fredrik

1 tårta 8-10 personer:

Botten:

  • 10 st digistivekex
  • 100 g smör
Första fyllningen:
  • 400 g philadelphiaost
  • 3 ägg 
  • 1 1/2 dl strösocker

Översta lagret:

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk vailjsocker
  • 1 dl florsocker, siktat

Citronsås:

  • 3-4 msk citronsaft, färskpressad
  • 3/4 dl vatten
  • 1 tsk majsenamjöl
  • 1 äggula
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk smör

Dekoration:

  • 2-3 skivade kiwifrukter
  • 1 pkt färska hallon
  • citronmeliss

Gör så här:

Botten:

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Smält smöret på svag värme.
  3. Smula sönder kexen och blanda med smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en springform.
  5. Grädda botten i 6-7 minuter.

Första fyllningen:

  1. Sänk ugnstemperaturen till 180°C.
  2. Rör philadelphiaosten till en jämn smet och blanda därefter i äggen och sockret.
  3. Fördela över den förgräddade kexbotten.
  4. Grädda i ca 35 minuter tills kakan lyfter lite längs kanterna och i mitten.
  5. Låt kakan svalna.

Översta lagret:

  1. Blanda ihop ingredienserna till översta lagret.
  2. Bred ut på den kalla kakan.
  3. Grädda i 180°C i 6-7 minuter så att ytan stelnar något.
  4. Låt kakan kallna.

Citronsås:

  1. Blanda citronsaft, vatten, majsenamjöl, äggula och socker i en kastrull.
  2. Låt sjuda upp försiktigt.
  3. Rör i blandningen hela tiden tills den tjocknar något.
  4. Avsluta med att vispa ner kallt smör.
  5. Låt svalna något innan servering.

Servera med citronsås, skivad kiwi, hallon och citronmeliss.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln