VEGOBURGARE MED PANKOFRITTERAD HALLOUMI I RÖDBETSBRÖD
I dag bjuder vi på en grymt god vegetarisk burgare med pankofritterad halloumi. Serveras i ett härligt rödbetsbröd med allad dressing och picklad rödlök.
Just bröden hoppas vi att du bemödar dig att baka. Dels är bullarna supergoda i sig både till frukost eller eftermiddagsfikat och dels tycker vi att dem tillför det där lilla extra till den här rätten. Bröden kan du baka i förväg och frysa in tills det är dags.
Till våra burgare serverade vi dessutom frasiga pommes på sötpotatis som tillbehör. Väldigt goda till men inget måste.
Oj så gott! En perfekt sommarlunch helt enkelt!
Vegburgare 4 st
Rödbetsbröd 16 st (resterande bröd till frukost eller fikat)
- 50 g jäst
- 5dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 kokta rödbetor
- 1 dl solrosfrön
- 6 dl rågsikt
- 5 dl vetemjöl
- flingsalt och ev svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön som garnityr.
- 2 Halloumiostar
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 2 dl vetemjöl
- Rapsolja att steka/ frittera i
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk majonnäs
- 1 näve hackad persilja
- några droppar citronsaft
- salt & peppar
- Picklad rödlök (Klicka här för recept)
- 1 påse mixad sallad
- 4 sötpotatisar
- 3 msk rapsolja
- flingsalt
Gör så här:
Rödbetsbröden/ burgarbröden:
- Lös upp jästen i det ljumna vattnet (37°C).
- Mixa rödbetorna till en pure tillsammans med oljan och ev. lite vatten.
- Blanda rödbetspurén i degspadet och tillsätt därefter samtliga ingredienser. Arbeta i maskin ca 10-15 min. Degen ska vara ganska lös.
- Låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.
- Dela degen i 16 delar och platta ut till runda kakor och lägg på plåt - låt jäsa i 15 -20 minuter.
- Tryck små gropar med fingrarna och ringla över lite olivolja. Strö lite flingsalt över och om du vill svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön.
- Grädda i 210°C i ca 15 minuter.
- Skär halloumin i 0,5-1cm tjocka skivor.
- Doppa dom först i vetemjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i rikligt med panko.
- Stek i rikligt med rapsolja (de ska ju nästan fritteras) på medelvärme tills de fått fin färg och blivit knapriga. Du kan naturligtvis använda riktig fritös eller fritösgryta om du har. Använd då olja som tål hög värme (180°C).
- Hacka persiljan.
- Rör ihop crème fraich, senap och majonnäs. tillsätt persiljan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ugnsbakade pommes på sötpotatis:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär potatisen i stavar.
- Fördela i ugnsform och ringla över olja samt strö över ett par nypor flingsalt.
- Baka i 25-30 minuter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås mazarin honeysuckle kräftsås sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor morotssoppa mingelrätt whiskey sour thai basil matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond julsill flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar kaka, brownie byxad huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon kokosmjölk burgare rabarberkräm matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semla fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien citronmarinerad potatismos gravlax parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept apelsinmarmelad lingon daal jästpannkakor rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter nyårsdessert matjesill indiskt reportage höstmat pulled ingefära välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder citrondessert marmelad whiskey ostar fiskgryta brynt smör ramslöksrecept gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor rödbetor chutney, citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon gin champagne gåsamiddag tartar frukt & bär fondspara kolasås munsbit grön sparris nässlor äppeldessert hummer nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kantareller kalv rabarber ramslöksolja festmåltid glaze sillrecept nötter lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar torsk skaldjur kyckling sommardessert sallad sylt chokladdessert glassdessert vegetariskt hallon griskött moltas drinktips soppor laxrecept choklad svamp pastarätt pasta bakning grill nyårsmeny vegetarisk fisk efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept förrätt såsrecept kötträtt baka oxkött soppa drinkar bbq cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck glass drinkrecept nybakat på grillen sill bröd asiatiskt husmanskost ramslök potatis primör bär doften av nybakat bröd starters tomater entrérätt drinktilltugg brödbak pastarecept fläsk nötkött festrätt blåbär tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking sparris fond ost och vin fågelrecept äpplen vit sparris fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat sorbet gåsmeny kallrökt lax torskrygg inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar kullasparris tomatsås grillat basilika kantarelltoast blåmusslor potatisrätt sopprecept majs saft toscakaka avocado tårta hollandaisesås pizza hallonsås buljong scampi parmesan pasta med räkor gös romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte lamm våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta apetizer japanskt alla hjärtans dag abborre majonnäs flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok pannkakor gäddrecept pressgurka risotto vermouth vikingfågel färskost mousse vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon pannacotta gremolata ugnsrostade paella panko omelett fromage hummus vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept gambas fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad räkor granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept campari kalix löjrom bröd recept vårprimörer lättbakat körsbär getost kryddsmör lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma falukorv nektariner tosca pavlova lammracks fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming