VEGOBURGARE MED PANKOFRITTERAD HALLOUMI I RÖDBETSBRÖD
I dag bjuder vi på en grymt god vegetarisk burgare med pankofritterad halloumi. Serveras i ett härligt rödbetsbröd med allad dressing och picklad rödlök.
Just bröden hoppas vi att du bemödar dig att baka. Dels är bullarna supergoda i sig både till frukost eller eftermiddagsfikat och dels tycker vi att dem tillför det där lilla extra till den här rätten. Bröden kan du baka i förväg och frysa in tills det är dags.
Till våra burgare serverade vi dessutom frasiga pommes på sötpotatis som tillbehör. Väldigt goda till men inget måste.
Oj så gott! En perfekt sommarlunch helt enkelt!
Vegburgare 4 st
Rödbetsbröd 16 st (resterande bröd till frukost eller fikat)
- 50 g jäst
- 5dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 kokta rödbetor
- 1 dl solrosfrön
- 6 dl rågsikt
- 5 dl vetemjöl
- flingsalt och ev svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön som garnityr.
- 2 Halloumiostar
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 2 dl vetemjöl
- Rapsolja att steka/ frittera i
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk majonnäs
- 1 näve hackad persilja
- några droppar citronsaft
- salt & peppar
- Picklad rödlök (Klicka här för recept)
- 1 påse mixad sallad
- 4 sötpotatisar
- 3 msk rapsolja
- flingsalt
Gör så här:
Rödbetsbröden/ burgarbröden:
- Lös upp jästen i det ljumna vattnet (37°C).
- Mixa rödbetorna till en pure tillsammans med oljan och ev. lite vatten.
- Blanda rödbetspurén i degspadet och tillsätt därefter samtliga ingredienser. Arbeta i maskin ca 10-15 min. Degen ska vara ganska lös.
- Låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.
- Dela degen i 16 delar och platta ut till runda kakor och lägg på plåt - låt jäsa i 15 -20 minuter.
- Tryck små gropar med fingrarna och ringla över lite olivolja. Strö lite flingsalt över och om du vill svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön.
- Grädda i 210°C i ca 15 minuter.
- Skär halloumin i 0,5-1cm tjocka skivor.
- Doppa dom först i vetemjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i rikligt med panko.
- Stek i rikligt med rapsolja (de ska ju nästan fritteras) på medelvärme tills de fått fin färg och blivit knapriga. Du kan naturligtvis använda riktig fritös eller fritösgryta om du har. Använd då olja som tål hög värme (180°C).
- Hacka persiljan.
- Rör ihop crème fraich, senap och majonnäs. tillsätt persiljan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ugnsbakade pommes på sötpotatis:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär potatisen i stavar.
- Fördela i ugnsform och ringla över olja samt strö över ett par nypor flingsalt.
- Baka i 25-30 minuter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
fudge gädda gnocchi räkor, stekar mörk choklad sandefjordsås lammracks pavlova tosca matvete paj med spenat och västerbottensost mazarin ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli koka hummer roscofflök kalvleveranglais på landet hummersoppa jätteräkor kycklingsallad citrus oxfilé rödkål thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake brownie byxad makrill nudlar kaka, karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia räkor ätliga blommor salsa bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm svamprecept oliv- & basilikatapenade oxfond 5-minuterssill på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom gäddqueneller billig mat bouillabaisse mozarella semla chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka jordärtskocka crème brûllée dekoration wok egg toddy kalvbräss hummer recept kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola gremolata pannacotta apelsinmarmelad ugnsrostade fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka pannkakor långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft majonnäs matjesill alla hjärtans dag japanskt apetizer vegetarisk pasta välkomstdrink parmaskinka brunsås lamm lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis citrondessert gös marmelad whiskey ostar ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås rom tårta karré sopprecept äppelpaj kakor rödbetor chutney, kantarelltoast 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon champagne gåsamiddag tartar frukost fondspara kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur vit sparris västerbottensost fågelrecept fond karl johan svamp sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor blåbär kalv nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt julmat nu är det jul igen sill bär primör kyckling ramslök husmanskost asiatiskt bröd chokladdessert på grillen nybakat hallon moltas drinktips soppor laxrecept choklad svamp pastarätt drinkar bakning grill nyårsmeny vegetarisk såsrecept efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept fisk förrätt kötträtt baka oxkött pasta soppa bbq cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck griskött drinkrecept vegetariskt glassdessert glass sylt sallad sommardessert potatis skaldjur torsk jordgubbar doften av nybakat bröd starters lakrits, nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja tomater festrätt kantareller apelsin sommarmat paj sommarmat, picklad ost och vin hallonsylt äpplen grytor chokladtårta spenat sockerlag nypotatis rabarber sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle äppelkaka bullar tomatsås grillat gin basilika citron potatisrätt blåmusslor majs saft toscakaka medelhavet avocado gräddsås pizza hallonsås fiskgryta buljong parmesan scampi pasta med räkor fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage abborre indiskt nyårsdessert laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling lingon vegetarisk soppa jästpannkakor daal panko omelett fromage hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad vinägrett prosecco spanien mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad hälleflundra wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel slottsstek ceviche hjorthornssalt kola & knäck gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter parfait majonnäas päron salmalax flarn picklad gurka burgare kokosmjölk crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa granola gratäng juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt fikon gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad julsill skaldjursfond picklad rödlök frittata grön ärtsoppa tartlett ansjovis potatispuré vaniljsås morötter gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås mumma falukorv kräftsås honeysuckle pannbiff romsås curry nektariner grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad