VEGOBURGARE MED PANKOFRITTERAD HALLOUMI I RÖDBETSBRÖD
I dag bjuder vi på en grymt god vegetarisk burgare med pankofritterad halloumi. Serveras i ett härligt rödbetsbröd med allad dressing och picklad rödlök.
Just bröden hoppas vi att du bemödar dig att baka. Dels är bullarna supergoda i sig både till frukost eller eftermiddagsfikat och dels tycker vi att dem tillför det där lilla extra till den här rätten. Bröden kan du baka i förväg och frysa in tills det är dags.
Till våra burgare serverade vi dessutom frasiga pommes på sötpotatis som tillbehör. Väldigt goda till men inget måste.
Oj så gott! En perfekt sommarlunch helt enkelt!
Vegburgare 4 st
Rödbetsbröd 16 st (resterande bröd till frukost eller fikat)
- 50 g jäst
- 5dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 kokta rödbetor
- 1 dl solrosfrön
- 6 dl rågsikt
- 5 dl vetemjöl
- flingsalt och ev svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön som garnityr.
- 2 Halloumiostar
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 2 dl vetemjöl
- Rapsolja att steka/ frittera i
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk majonnäs
- 1 näve hackad persilja
- några droppar citronsaft
- salt & peppar
- Picklad rödlök (Klicka här för recept)
- 1 påse mixad sallad
- 4 sötpotatisar
- 3 msk rapsolja
- flingsalt
Gör så här:
Rödbetsbröden/ burgarbröden:
- Lös upp jästen i det ljumna vattnet (37°C).
- Mixa rödbetorna till en pure tillsammans med oljan och ev. lite vatten.
- Blanda rödbetspurén i degspadet och tillsätt därefter samtliga ingredienser. Arbeta i maskin ca 10-15 min. Degen ska vara ganska lös.
- Låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.
- Dela degen i 16 delar och platta ut till runda kakor och lägg på plåt - låt jäsa i 15 -20 minuter.
- Tryck små gropar med fingrarna och ringla över lite olivolja. Strö lite flingsalt över och om du vill svarta sesamfrön eller rostade rapsfrön.
- Grädda i 210°C i ca 15 minuter.
- Skär halloumin i 0,5-1cm tjocka skivor.
- Doppa dom först i vetemjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i rikligt med panko.
- Stek i rikligt med rapsolja (de ska ju nästan fritteras) på medelvärme tills de fått fin färg och blivit knapriga. Du kan naturligtvis använda riktig fritös eller fritösgryta om du har. Använd då olja som tål hög värme (180°C).
- Hacka persiljan.
- Rör ihop crème fraich, senap och majonnäs. tillsätt persiljan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ugnsbakade pommes på sötpotatis:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär potatisen i stavar.
- Fördela i ugnsform och ringla över olja samt strö över ett par nypor flingsalt.
- Baka i 25-30 minuter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad melanzane hummer recept kalvbräss potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss fromage omelett panko paella hummus rabarberpaj lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek långpannebröd vitaminboost mousse torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna räkor, stekar fudge gädda gnocchi pavlova tosca nektariner curry mumma matvete paj med spenat och västerbottensost blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker aubergine flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare vaniljsås potatispuré jätteräkor kycklingsallad mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa frukt tapenade lingonparfait julsill matblogg körsbär lättbakat getost blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe potatisstomp pizzadeg smoothie kesella kolakräm lakritscheesecake godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner oxbringa gulaschsoppa brownie byxad dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar ätliga blommor salsa gratäng sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever chokladflarn saint agur cocoschutney högrev ciabatta kokosmjölk burgare rabarberkräm brioche persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter fruktsallad innanlår löjrom negroni sour chokladmousse bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt grillad makrill pepparrotssås gåsagille apfelstrudel chorizo fiskpågrillen wokgrönsaker skaldjurssås karré medelhavet äppelpaj kakor potatisrätt blåmusslor citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag risotto gin grillat pepparrot lammracks sjögräsnudlar rotfrukter björnbär flädersaft ansjovis matjesill indiskt skaldjursfond japanskt apetizer reportage ingefära negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis nässelsoppa gös ägg whiskey marmelad ostar hallonsås ramslöksrecept gräddsås hälleflundra avocado västerbottensost hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tartar frukt & bär fondspara inläggning grön sparris torskrygg gåsmeny äppeldessert midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking kycklingrätt insjöfisk apelsin kantareller festrätt sorbet nötkött fläsk nu är det jul igen bär julmat brynt smör glassdessert primör potatis sommardessert lakrits, sallad bröd vegetariskt drinkrecept griskött glass moltas drinktips laxrecept lax choklad dryck bbq drinkar oxkött bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa sill pastarätt pasta svamp cocktails gröna & sköna tillbehör soppor chokladdessert asiatiskt hallon nybakat på grillen sylt husmanskost ramslök kyckling skaldjur torsk jordgubbar starters tomater doften av nybakat bröd sillrecept ramslöksolja rabarber kalv blåbär kolasås tårtor sommarmat paj sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept tårta vit sparris fisk&skaldjur mango picklat citrondessert hummer nässlor lamm kallrökt lax munsbit saffran frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen rom semla hollandaisesås pizza fiskgryta buljong scampi parmesan pasta med räkor fläder romtopf hummerfond lök kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta pulled höstmat alla hjärtans dag nyårsmat abborre majonnäs oxfilé laxrätter torskrecept korv pilgrimsmusslor långkok pannkakor kullasparris tomatsås rårörda lingon basilika kantarelltoast rödbetor chutney, sopprecept majs saft toscakaka torskrätt mazarinkaka rimmad oxbringa couscous kladdkaka mozarella råstekt potatis halloncurd billig mat gäddqueneller slottsstek ceviche foccacia ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök lantbruk brytbröd senapscreme på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept rödbetshummus gambas fritterad fisk i folie mangosallad bläckfisk gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax räkor granola huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella rökt fikon rödvinssås nudlar makrill granatäpple semlor biskvi gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis vårprimörer campari kalix löjrom bröd recept flankstek skåne matbloggpriset portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata morötter rödkål citrus kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa tomatsallad falukorv kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gäddrecept pressgurka ramslökssoppa vermouth vikingfågel färskost hallå! varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi anklever pannacotta gremolata ugnsrostade ost parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie citronmarinerad vinägrett gubbröra rulltårta spanien prosecco crème brûllée jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad