RAVIOLI MED PORTABELLO, SPENAT & OST SAMT ETT BRYNT SALVIA- & TRYFFELSMÖR
Idag knåpar vi ihop ravioli som fylls med portabello, spenat och ost. Över våra pastakuddar ringlar vi ett brynt smör som smaksätts med salvia och några droppar tryffelolja. Lite ruccola, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och simsalabim; Gatronomisk magi!

4 personer:
Fyllning:
- 2 st portabello
- Olivolja att steka i
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl ricotta
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- Saften från 1/2 citron
- Salt & svartpeppar
- 100 g smör
- 20 färska salviablad
- 1/2 msk tryffelolja
- 1 liten påse (65 g) ruccola
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- lite hyvlad parmesan
Gör så här:
- Gör pastadeg enligt receptet. Klicka här! Låt vila i kyl.
- Hacka svampen hyggligt fint och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Bryn först svampen i några minuter i olivolja och tillsätt därefter schalottenlök och vitlök. Salta, peppra och pressa över saft från en halv citron. Tillsätt spenaten. Är det stora blad kan du hacka den lite grovt. Avlägnsa alltför grova stjälkar.
- Finriv parmesanost. Tillsätt parmesan, ricotta, crème fraiche och rör om. Låt gå på låg värme i några minuter. Ställ åt sidan att svalna. Rörans konsistens ska vara ganska fast.
- Kavla ut pastadegen på rikligt mjölat bord. Lättast är att sedan använda sig av pastamaskin för att få en jämn, ett par mm tunn och hanterlig deg. Det funkar med även med kavel men tänk på att inte snåla med mjöl för att undvika att degen fastnar i bakbord och kavel. Försök dessutom att få till en någorlunda rektangulär form. Skär sedan ut degen i något mindre degplattor, typ ca 16 x 28 cm. De blir lite lättare att hantera.
- Klicka ut fyllning, ca 1 msk, med några centimeters mellanrum på ena halvan av degplattorna. Med plattor på 16 x 28 cm blir 4 kilckar lagom. Pensla med vatten mellan klickarna och vik därefter över den andra halvan. Tryck till degen med fingrarna mellan klickarna. Skär ut raviolikuddar med degsporre eller kniv.
- Koka raviolin i ett par omgångar i rikligt saltat vatten. Koktid 3-5 minuter beroende på pastans tjocklek.
- Plocka salviablad, ca 20 st. Smält smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt salvian när smöret börjar bli riktigt varmt. Salviabladen ska friteras i smöret och bli frasiga. Rör försiktigt tills smöret fått en gyllenbrun ton och en nötig doft. Ta bort från värmen och tillsätt några droppar tryffelolja. Smaka dig fram. Tryffelsmaken ska inte ta över, tycker jag. Strunta i oljan om du inte gillar tryffel.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hyggligt hög temperatur. Det går fort, så håll koll. Hyvla lite parmesan.
- Servera raviolin omedelbart med ruccola, rostade pinjenötter och lite hyvlad parmesan. Droppa över det brynta smöret efter tycke och smak.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
müsli egg toddy cocoschutney crème brûllée ugnstekt lax på landet majs indisk mat kalvlever citrus potatispuré gubbröra vinägrett majonnäs bresaola paella på tallriken salmalax lingon pannacotta heiße liebe körsbär matbloggpriset oxkind smoothie kesella rödlök brytbröd mozarella semlor havskräftor gambero chorizo räkor, hasselbackspotatis fudge apfelstrudelpaj makrill oxbringa pannbiff mörk choklad räkor vaktelägg mozzarella kycklingwok mazarin honeysuckle lasagne gratäng granola koka hummer jordärtskocka kalvbräss hallonsylt nyårsdessert gravlaxsås daal kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj oxfilé rödkål högrev apelsinmarmelad fisk i folie mingelrätt whiskey sour thai basil hallå! sashimi svamprecept tapenade lingonparfait kryddsmör mousse färskost på filmjölk grillad entrecote skåne hjorthornssalt blomkål, kalix löjrom nektariner semla brynt smör bouillabaisse pocherat ägg gäddqueneller grillad makrill slottsstek gås, biskvi apfelstrudel rimmad oxbringa kaka, brownie melanzane tomat- & jordgubbssallad wok juldryck prosecco torskrecept kalvleveranglais ciabatta potatisrätt potatismos gravad lax bläckfisk morotssoppa fromage saint agur gambas varma hallon ponzu vegetarisk soppa burgare vitaminboost japanskt pumpasoppa parfait picklad gurka sillinläggningar färskost tortillas lantbruk fastlagsbulle rårörda lingon torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest löjrom fikon granatäpple lakritscheesecake ceviche pizzadeg sojabönor paj med spenat och västerbottensost halloncurd råstekt potatis chokladtårta huvudrätt griskött mazarinkaka kräftsås ätliga blommor toscakaka kakor alla hjärtans dag citron basilika ingefära grillat karl johan svamp hallonsås gin avocado pizza lök ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor fläder sylt tartar 1-2-3-lag nygrillat vegetarisk pasta brunsås välkomstdrink västerbottensost pilgrimsmusslor grytor äppeltarte laxrätter äppelpaj hummerfond romtopf citrondessert whiskey reportage parmaskinka bullar ramslöksrecept pepparrot sjögräsnudlar rotfrukter tagliatelle frukost frukt & bär picklat fond champagne gåsmeny sillrecept fondspara picklad insjöfisk entrérätt bär sockerlag paj brödbak tårtor nötter sommarmat glass sparris kycklingrätt ramslöksolja sommarmat, drinkrecept ramslök kyckling nu är det jul igen lakrits, nybakat primör kötträtt sallad cocktails dryck soppor drinkar soppa pasta bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt köttrecept pastarätt grill oxkött vegetariskt laxrecept asiatiskt moltas drinktips lax sommardessert skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad bröd julmat jordgubbar nötkött torsk starters sill husmanskost hallon potatis gåsamiddag grön sparris munsbit kolasås apelsin äpplen spenat mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber äppelkaka rom fisk&skaldjur torskrygg gräddsås långkok inläggning scampi parmesan hummer julgodis festmåltid saft festrätt nässelsoppa maräng nässlor blåbär negroni cheesecake fiskgryta höstmat svamp gös sorbet rödbetor björnbär vit sparris medelhavet hollandaisesås kullasparris kantareller på grillen apetizer buljong midsommarmat abborre marmelad sopprecept flädersaft tomatsallad aubergine hälleflundra gulaschsoppa dekorera med blommor sandefjordsås gåsagille stekar romsås gädda kola & knäck bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming couscous gäddrecept ramslökspesto vegetarisk pizza vegetarisk, kolakräm vermouth fiskfond lättbakat senapscreme smoothie med spenat mango och ingefära oxfond bearnaisesås kantarelltoast jästpannkakor rabarberkräm oliv- & basilikatapenade grillad abborre i folie matblogg parmesanstänger fritterad omelett matjesill köttrecept,kött löksoppa tournedos sockerkaka vaniljsås morötter indiskt salsa mangosallad salsiccia karré blommor i maten skaldjurssås rödvinssås wokgrönsaker fiskpågrillen ljuvliga smaker godis våfflor pepparrotssås lamm matvete tomatsås risotto grillade citroner negroni sour pesto långpannebröd fruktsallad lussekatter pulled majonnäas melon 5-minuterssill skaldjursfond ugnsrostade pumpa persika flankstek crème ninon tartlett picklad rödlök kokosmjölk portvinsmarinerad flarn jätteräkor ansjovis chokladflarn hummus calemare roscofflök hummersoppa mandelpotatis kycklingsallad recept struvor tomatsalsa tomater pastarecept glaze mumma korv långgrillad dekoration italienskt byxad tosca nudlar pavlova torskrätt vit choklad grillad gås fisksoppa lammracks queneller pressgurka potatisstomp campari vikingfågel bröd recept chokladmousse saffran vårkyckling entrecote ost, ramslökssoppa julsill gremolata butternutpumpa grillad flankstek grön ärtsoppa panko frittata blåmusslor gravlax chutney, rulltårta rödbetshummus spanien hummer recept pepparrotssmör flädersorbet citronmarinerad björnbärsmarmelad karamelliserad mexikanskt