RAVIOLI MED PORTABELLO, SPENAT & OST SAMT ETT BRYNT SALVIA- & TRYFFELSMÖR
Idag knåpar vi ihop ravioli som fylls med portabello, spenat och ost. Över våra pastakuddar ringlar vi ett brynt smör som smaksätts med salvia och några droppar tryffelolja. Lite ruccola, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och simsalabim; Gatronomisk magi!

4 personer:
Fyllning:
- 2 st portabello
- Olivolja att steka i
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl ricotta
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- Saften från 1/2 citron
- Salt & svartpeppar
- 100 g smör
- 20 färska salviablad
- 1/2 msk tryffelolja
- 1 liten påse (65 g) ruccola
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- lite hyvlad parmesan
Gör så här:
- Gör pastadeg enligt receptet. Klicka här! Låt vila i kyl.
- Hacka svampen hyggligt fint och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Bryn först svampen i några minuter i olivolja och tillsätt därefter schalottenlök och vitlök. Salta, peppra och pressa över saft från en halv citron. Tillsätt spenaten. Är det stora blad kan du hacka den lite grovt. Avlägnsa alltför grova stjälkar.
- Finriv parmesanost. Tillsätt parmesan, ricotta, crème fraiche och rör om. Låt gå på låg värme i några minuter. Ställ åt sidan att svalna. Rörans konsistens ska vara ganska fast.
- Kavla ut pastadegen på rikligt mjölat bord. Lättast är att sedan använda sig av pastamaskin för att få en jämn, ett par mm tunn och hanterlig deg. Det funkar med även med kavel men tänk på att inte snåla med mjöl för att undvika att degen fastnar i bakbord och kavel. Försök dessutom att få till en någorlunda rektangulär form. Skär sedan ut degen i något mindre degplattor, typ ca 16 x 28 cm. De blir lite lättare att hantera.
- Klicka ut fyllning, ca 1 msk, med några centimeters mellanrum på ena halvan av degplattorna. Med plattor på 16 x 28 cm blir 4 kilckar lagom. Pensla med vatten mellan klickarna och vik därefter över den andra halvan. Tryck till degen med fingrarna mellan klickarna. Skär ut raviolikuddar med degsporre eller kniv.
- Koka raviolin i ett par omgångar i rikligt saltat vatten. Koktid 3-5 minuter beroende på pastans tjocklek.
- Plocka salviablad, ca 20 st. Smält smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt salvian när smöret börjar bli riktigt varmt. Salviabladen ska friteras i smöret och bli frasiga. Rör försiktigt tills smöret fått en gyllenbrun ton och en nötig doft. Ta bort från värmen och tillsätt några droppar tryffelolja. Smaka dig fram. Tryffelsmaken ska inte ta över, tycker jag. Strunta i oljan om du inte gillar tryffel.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hyggligt hög temperatur. Det går fort, så håll koll. Hyvla lite parmesan.
- Servera raviolin omedelbart med ruccola, rostade pinjenötter och lite hyvlad parmesan. Droppa över det brynta smöret efter tycke och smak.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien kalvbräss citronmarinerad potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss fromage omelett panko paella rödbetshummus vegetarisk soppa lingon daal jästpannkakor grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar ramslökssoppa långpannebröd vermouth risotto pressgurka stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad hjorthornssalt romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås curry mumma matvete falukorv blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker melanzane på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor mingelrätt whiskey sour thai basil hummus portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait kryddsmör flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto campari potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg queneller grillade citroner gås, biskvi fastlagsbulle granatäpple oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon rökt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne köttbullar ätliga blommor salsa mangosallad sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever chokladflarn saint agur cocoschutney högrev svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill senapscreme brytbröd lantbruk rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto heiße liebe brynt smör bouillabaisse kola & knäck gäddqueneller couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semlor chorizo rimmad oxbringa mazarinkaka skaldjurssås karré medelhavet saft majs sopprecept chutney, citron parmesan basilika grillat tomatsås kullasparris pannkakor långkok sjögräsnudlar rotfrukter björnbär flädersaft tartar rödbetor abborre reportage höstmat pulled negroni fisksoppa våfflor lamm nässlor nässelsoppa hummerfond romtopf sorbet citrondessert whiskey alla hjärtans dag fiskgryta hallonsås ramslöksrecept gräddsås vit sparris avocado äpplen karl johan svamp picklad spenat gåsamiddag västerbottensost hallonsylt saffran munsbit grön sparris torskrygg tomater paj hummer midsommarmat nypotatis picklat chokladtårta kallrökt lax glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, sommarmat insjöfisk tårtor blåbär nötkött fläsk sill bröd glass doften av nybakat bröd julmat italienskt primör kyckling sommardessert husmanskost sallad skaldjur chokladdessert lax gröna & sköna tillbehör nybakat moltas drinktips dryck choklad bbq soppa pasta bakning kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka oxkött pastarätt svamp drinkar cocktails soppor hallon vegetariskt på grillen laxrecept drinkrecept asiatiskt griskött glassdessert ramslök torsk sylt starters lakrits, potatis bär jordgubbar nu är det jul igen ramslöksolja festrätt kantareller apelsin kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid grytor sockerlag frukost tagliatelle rabarber kalv äppeldessert gåsmeny bullar kolasås inläggning fondspara frukt & bär äppelkaka champagne mango fond fågelrecept tårta rom fisk&skaldjur hollandaisesås pizza ingefära buljong scampi marmelad gös fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter äppeltarte maräng parmaskinka brunsås välkomstdrink vegetarisk pasta apetizer japanskt indiskt matjesill majonnäs nyårsdessert laxrätter torskrecept korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake gin rårörda lingon 1-2-3-lag kantarelltoast pasta med räkor blåmusslor potatisrätt kakor äppelpaj lök toscakaka torskrätt hälleflundra wokgrönsaker fiskpågrillen kladdkaka apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill kesella smoothie slottsstek ceviche chokladmousse negroni sour löjrom innanlår fruktsallad lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax morotssoppa rabarberkräm burgare kokosmjölk morötter gambas fritterad fisk i folie ciabatta bläckfisk gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax aubergine granola huvudrätt paj med spenat och västerbottensost sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor byxad brownie kaka, nudlar makrill saffransbullar apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake kolakräm smoothie med spenat mango och ingefära pizzadeg havskräftor nygrillat vitaminboost kalix löjrom bröd recept varma hallon lättbakat körsbär julsill skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata rödkål oxfilé citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet sojasås struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg kräftsås honeysuckle mazarin semla nektariner tosca pavlova lammracks gädda fudge stekar räkor, gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest mousse vikingfågel färskost flarn vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! pannacotta gremolata ugnsrostade apelsinmarmelad parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj vinägrett gubbröra rulltårta gratäng räkor hummer recept crème brûllée jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad