RAVIOLI MED PORTABELLO, SPENAT & OST SAMT ETT BRYNT SALVIA- & TRYFFELSMÖR
Idag knåpar vi ihop ravioli som fylls med portabello, spenat och ost. Över våra pastakuddar ringlar vi ett brynt smör som smaksätts med salvia och några droppar tryffelolja. Lite ruccola, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och simsalabim; Gatronomisk magi!

4 personer:
Fyllning:
- 2 st portabello
- Olivolja att steka i
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl ricotta
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- Saften från 1/2 citron
- Salt & svartpeppar
- 100 g smör
- 20 färska salviablad
- 1/2 msk tryffelolja
- 1 liten påse (65 g) ruccola
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- lite hyvlad parmesan
Gör så här:
- Gör pastadeg enligt receptet. Klicka här! Låt vila i kyl.
- Hacka svampen hyggligt fint och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Bryn först svampen i några minuter i olivolja och tillsätt därefter schalottenlök och vitlök. Salta, peppra och pressa över saft från en halv citron. Tillsätt spenaten. Är det stora blad kan du hacka den lite grovt. Avlägnsa alltför grova stjälkar.
- Finriv parmesanost. Tillsätt parmesan, ricotta, crème fraiche och rör om. Låt gå på låg värme i några minuter. Ställ åt sidan att svalna. Rörans konsistens ska vara ganska fast.
- Kavla ut pastadegen på rikligt mjölat bord. Lättast är att sedan använda sig av pastamaskin för att få en jämn, ett par mm tunn och hanterlig deg. Det funkar med även med kavel men tänk på att inte snåla med mjöl för att undvika att degen fastnar i bakbord och kavel. Försök dessutom att få till en någorlunda rektangulär form. Skär sedan ut degen i något mindre degplattor, typ ca 16 x 28 cm. De blir lite lättare att hantera.
- Klicka ut fyllning, ca 1 msk, med några centimeters mellanrum på ena halvan av degplattorna. Med plattor på 16 x 28 cm blir 4 kilckar lagom. Pensla med vatten mellan klickarna och vik därefter över den andra halvan. Tryck till degen med fingrarna mellan klickarna. Skär ut raviolikuddar med degsporre eller kniv.
- Koka raviolin i ett par omgångar i rikligt saltat vatten. Koktid 3-5 minuter beroende på pastans tjocklek.
- Plocka salviablad, ca 20 st. Smält smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt salvian när smöret börjar bli riktigt varmt. Salviabladen ska friteras i smöret och bli frasiga. Rör försiktigt tills smöret fått en gyllenbrun ton och en nötig doft. Ta bort från värmen och tillsätt några droppar tryffelolja. Smaka dig fram. Tryffelsmaken ska inte ta över, tycker jag. Strunta i oljan om du inte gillar tryffel.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hyggligt hög temperatur. Det går fort, så håll koll. Hyvla lite parmesan.
- Servera raviolin omedelbart med ruccola, rostade pinjenötter och lite hyvlad parmesan. Droppa över det brynta smöret efter tycke och smak.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
-
Mårten » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Detsamma önskas ni, i morgon blir det "stomp" till kalvfileten! (För övrigt med ..”
-
Fredrik » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Hoppas det funkar Josefina. Hade varit kul om du vill dela med dig med en bild h..”
-
Josefina » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Vad bra! Då gör jag så!! Tack! ”
-
Fredrik » CHOKLADDROPPAR MED LINGONPARFAIT & SMÖRKOLASÅS: ”Plastfilmen ska det vara. ”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
potatismos fritterad mousse saint agur lingon portvinsmarinerad sockerkaka oliv- & basilikatapenade glaze flankstek vegetarisk soppa karl johan svamp lök frukt & bär pumpasoppa tartlett couscous körsbär färskost aubergine fiskgryta gås, nässelsoppa risotto stekar mazarinkaka vitaminboost kycklingsallad pepparrotssås toscakaka flarn müsli hummer recept matblogg mozzarella majs rödkål laxrätter prosecco panko kesella flädersorbet potatispuré lingonparfait kolakräm rulltårta basilika pulled ramslökssoppa butternutpumpa kalix löjrom torskrygg persika matbloggpriset negroni huvudrätt inläggning bröd recept gambero champagne fruktsallad torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest fudge lakritscheesecake ceviche nudlar mazarin hummus grön sparris halloncurd korv struvor varma hallon dekorera med blommor långgrillad tomatsalsa gravad lax på tallriken tomat- & jordgubbssallad nyårsdessert matvete saft picklad rödlök hjorthornssalt rabarberpaj citrus gös parfait grillad flankstek fisk i folie tapenade tortillas paj med spenat och västerbottensost ramslök svamprecept majonnäas löjrom torskrätt japanskt långpannebröd räkpasta lamm blomkål, grillad gås billig mat rårörda lingon slottsstek kaka, morötter hollandaisesås räkor, wokgrönsaker juldryck vit sparris pavlova wok hummerfond apelsinmarmelad karré festmåltid hummer fikon hallå! flädersaft svamp torsk vegetarisk pasta gräddsås cheesecake sjögräsnudlar pilgrimsmusslor kakor avocado medelhavet fläder sillrecept västerbottensost pasta med räkor pizza rödbetor pepparrot äppeldessert nötkött paj bär frukost kantareller julgodis äpplen midsommarmat entrérätt munsbit nybakat sill kolasås jordgubbar hallon potatis husmanskost gåsamiddag grill gåsmeny moltas drinktips brödbak julmat oxkött doften av nybakat bröd glassdessert drinkar sallad soppor pastarätt soppa förrätt baka nyårsmeny dessert vegetarisk fiskrecept fisk & skaldjur efterrätt pasta köttrecept sommardessert sommarmat, nu är det jul igen bröd kötträtt dryck laxrecept bakning starters nötter asiatiskt glass cocktails lax mango tårtor drinktilltugg kyckling spenat på grillen nypotatis choklad nygrillat grytor hallonsås brunsås höstmat kycklingrätt whiskey ugnsbakade rotfrukter ingefära gåsagille lakrits, apetizer parmesan vegetariskt rabarber äppelkaka rotfrukter maräng apelsin sparris enkelt recept picklad långkok tagliatelle sorbet tomatsallad heiße liebe gravlax salsa rimmad oxbringa dekoration smoothie salsiccia oxbringa romsås morotssoppa äppeltarte fisksoppa stekt strömming citronmarinerad godis våfflor havskräftor vaktelägg välkomstdrink tomatsås rödlök melanzane gremolata färskost på filmjölk grillade citroner indisk mat grillat pumpa ponzu chorizo cocoschutney bearnaisesås kokosmjölk matjesill semla mingelrätt hallonsylt potatisrätt chokladmousse ljuvliga smaker oxfilé ugnstekt lax ansjovis mandelpotatis ätliga blommor nektariner hummersoppa granola fiskpågrillen marmelad smoothie med spenat mango och ingefära koka hummer kycklingwok grillad makrill ciabatta mumma pannbiff bouillabaisse med havskräfta & aioli brynt smör mangosallad hasselbackspotatis parmaskinka gratäng webergrillad pressgurka melon lammracks scampi brytbröd ost, sashimi indiskt grillad entrecote abborre granatäpple ugnsrostade frittata fromage semlor bresaola på landet cokladdessert whiskey sour chutney, tomater reportage gubbröra pepparrotssmör blommor i maten mozarella mexikanskt makrill egg toddy gulaschsoppa blåbär rödbetshummus hälleflundra råstekt potatis bouillabaisse potatisstomp kola & knäck pizzadeg vegetarisk, vegetarisk pizza senapscreme 1-2-3-lag daal lättbakat kantarelltoast salmalax recept entrecote grillad abborre i folie bullar oxkind omelett chokladflarn fastlagsbulle burgare äppelpaj sojabönor tournedos