RAVIOLI MED PORTABELLO, SPENAT & OST SAMT ETT BRYNT SALVIA- & TRYFFELSMÖR
Idag knåpar vi ihop ravioli som fylls med portabello, spenat och ost. Över våra pastakuddar ringlar vi ett brynt smör som smaksätts med salvia och några droppar tryffelolja. Lite ruccola, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och simsalabim; Gatronomisk magi!
![Ravioli, På tallriken, Foto: Fredrik Rege Ravioli, På tallriken, Foto: Fredrik Rege](https://dst15js82dk7j.cloudfront.net/266647/95155992-dtYFX.jpg)
4 personer:
Fyllning:
- 2 st portabello
- Olivolja att steka i
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl ricotta
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- Saften från 1/2 citron
- Salt & svartpeppar
- 100 g smör
- 20 färska salviablad
- 1/2 msk tryffelolja
- 1 liten påse (65 g) ruccola
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- lite hyvlad parmesan
Gör så här:
- Gör pastadeg enligt receptet. Klicka här! Låt vila i kyl.
- Hacka svampen hyggligt fint och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Bryn först svampen i några minuter i olivolja och tillsätt därefter schalottenlök och vitlök. Salta, peppra och pressa över saft från en halv citron. Tillsätt spenaten. Är det stora blad kan du hacka den lite grovt. Avlägnsa alltför grova stjälkar.
- Finriv parmesanost. Tillsätt parmesan, ricotta, crème fraiche och rör om. Låt gå på låg värme i några minuter. Ställ åt sidan att svalna. Rörans konsistens ska vara ganska fast.
- Kavla ut pastadegen på rikligt mjölat bord. Lättast är att sedan använda sig av pastamaskin för att få en jämn, ett par mm tunn och hanterlig deg. Det funkar med även med kavel men tänk på att inte snåla med mjöl för att undvika att degen fastnar i bakbord och kavel. Försök dessutom att få till en någorlunda rektangulär form. Skär sedan ut degen i något mindre degplattor, typ ca 16 x 28 cm. De blir lite lättare att hantera.
- Klicka ut fyllning, ca 1 msk, med några centimeters mellanrum på ena halvan av degplattorna. Med plattor på 16 x 28 cm blir 4 kilckar lagom. Pensla med vatten mellan klickarna och vik därefter över den andra halvan. Tryck till degen med fingrarna mellan klickarna. Skär ut raviolikuddar med degsporre eller kniv.
- Koka raviolin i ett par omgångar i rikligt saltat vatten. Koktid 3-5 minuter beroende på pastans tjocklek.
- Plocka salviablad, ca 20 st. Smält smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt salvian när smöret börjar bli riktigt varmt. Salviabladen ska friteras i smöret och bli frasiga. Rör försiktigt tills smöret fått en gyllenbrun ton och en nötig doft. Ta bort från värmen och tillsätt några droppar tryffelolja. Smaka dig fram. Tryffelsmaken ska inte ta över, tycker jag. Strunta i oljan om du inte gillar tryffel.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på hyggligt hög temperatur. Det går fort, så håll koll. Hyvla lite parmesan.
- Servera raviolin omedelbart med ruccola, rostade pinjenötter och lite hyvlad parmesan. Droppa över det brynta smöret efter tycke och smak.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad melanzane hummer recept kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger ost lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling varma hallon hallå! färskost vikingfågel vermouth torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna räkor, stekar fudge gädda gnocchi pavlova tosca nektariner curry mumma matvete paj med spenat och västerbottensost vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor sojasås flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare kycklingsallad citrus rödkål morötter mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa ponzu butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept grillade citroner gås, biskvi semlor granatäpple oxbringa gulaschsoppa brownie byxad dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar ätliga blommor salsa gratäng ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk ciabatta fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus kokosmjölk burgare rabarberkräm brioche persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter fruktsallad innanlår löjrom negroni sour chokladmousse bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt couscous halloncurd råstekt potatis mozarella kladdkaka fiskpågrillen wokgrönsaker skaldjurssås karré medelhavet äppelpaj kakor potatisrätt blåmusslor citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris lammracks långkok sjögräsnudlar rotfrukter björnbär flädersaft ansjovis matjesill indiskt skaldjursfond japanskt apetizer reportage ingefära negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte nässelsoppa hummerfond romtopf gös ägg whiskey marmelad ostar hallonsås ramslöksrecept gräddsås hälleflundra avocado västerbottensost hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tartar frukt & bär fondspara inläggning lamm kallrökt lax nässlor äppeldessert midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor kantareller festrätt sorbet nötkött fläsk nu är det jul igen bär julmat brynt smör glassdessert torsk potatis ramslök lakrits, sallad bröd vegetariskt drinkrecept griskött glass moltas drinktips laxrecept lax choklad dryck bbq drinkar sill bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa oxkött pastarätt pasta svamp cocktails gröna & sköna tillbehör soppor chokladdessert asiatiskt hallon nybakat på grillen sylt husmanskost sommardessert kyckling skaldjur primör jordgubbar starters tomater doften av nybakat bröd sillrecept ramslöksolja rabarber kalv blåbär kolasås apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept tårta vit sparris fisk&skaldjur mango picklat citrondessert hummer gåsmeny torskrygg grön sparris munsbit saffran frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen rom semla hollandaisesås pizza fiskgryta buljong scampi parmesan pasta med räkor fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter lök kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta pulled höstmat alla hjärtans dag nyårsmat abborre majonnäs oxfilé laxrätter torskrecept korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor gin risotto grillat basilika kantarelltoast rödbetor chutney, sopprecept majs saft toscakaka torskrätt mazarinkaka rimmad oxbringa chorizo apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill billig mat gäddqueneller slottsstek ceviche foccacia ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök lantbruk brytbröd senapscreme på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept högrev cocoschutney saint agur chokladflarn kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad räkor granola huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella rökt fikon rödvinssås nudlar makrill saffransbullar apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake kolakräm kesella smoothie pizzadeg potatisstomp vårprimörer campari kalix löjrom bröd recept getost lättbakat körsbär matblogg julsill lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata jätteräkor potatispuré vaniljsås kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten falukorv kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gäddrecept pressgurka mousse vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa rött vin sillinläggningar fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek anklever pannacotta gremolata ugnsrostade hummus paella panko omelett fromage kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos citronmarinerad spanien prosecco crème brûllée jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad