NÄR TIDEN ÄR KNAPP: PANNACOTTA MED RABARBERKRÄM PÅ (NÄSTAN) 15 MINUTER!
Här är ett kanonrecept på en läcker rabarberdessert som är perfekt att snabbt sno ihop när tiden inte riktigt räcker till eller vid oväntat besök. Tja, om det ska ta en kvart att få till så förutsätter det att du har en färdig rabarberkräm i kylen. Men det har väl alla så här års, eller hur? Nähä, men ingen fara. En rabarkompott är även den gjord på ett kick och när du ändå håller på; gör dubbel sats, minst. Rabarerkräm hör sommaren till och är alltid bra att ha tillhands i kylskåpet.
8 portionsglas:
- Ca 300 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1- 1 1/2 msk potaatismjöl
- 2 1/2 dl vaniljvisp
- 150 g vit choklad
- 4 dl müsli ( gärna någon sårt med nötter och torkad frukt. Vi använde AXA Gold Original)
- 3 msk muscovadosocker (funkar även med vanilgt strösocker)
- 2 msk smör
Gör så här:
Vi börjar med rabarberkrämen om du nu inte råkar ha färdig i kylen.
- Skala rabarberna om de är grova. Skär i ca 1 cm bitar.
- Koka upp vatten och socker. Tillsätt rabarberbitarna och låt koka i 4-5 minuter.
- Blanda upp potatismjöl i lite vatten och tillsätt i krämen. Låt koka upp en kort stund igen. Låt sedan svalna och sätt sedan in i kyl.
Under tiden krämen kallnar:
- Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något.
- Vispa upp vaniljvispen och blanda sedan ner den smälta chokladen.
- Smält socker i teflonpanna. När allt socker har smält tillsätt en klick smör och rör runt. Blanda sedan ner müslin så allt får en härlig karamellhinna. Låt svalna.
- Varva müsli, rabarberkräm och chokladvaniljkräm. Toppa med müsli. Ställ helst i kylen i åtminstone en kvart innan servering om tid finns, den smakar nämligen bäst kall.
- Njut!

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, brownie byxad makrill nudlar kaka, karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia räkor ätliga blommor salsa bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm svamprecept oliv- & basilikatapenade picklad gurka flarn salmalax päron majonnäas parfait lantbruk melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom hjorthornssalt ceviche slottsstek mozarella semla chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka jordärtskocka crème brûllée dekoration wok egg toddy kalvbräss hummer recept kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola daal jästpannkakor vegetarisk soppa lingon vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka gädda gnocchi räkor, stekar fudge nektariner curry romsås pannbiff honeysuckle kräftsås falukorv mumma sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås morötter vaniljsås potatispuré ansjovis thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond japanskt apetizer ingefära negroni parmaskinka brunsås lamm lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis citrondessert gös parmesan scampi buljong ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås rom tårta karré sopprecept äppelpaj kakor rödbetor chutney, kantarelltoast 1-2-3-lag grillat tomatsås cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter nyårsdessert indiskt abborre saffran kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer midsommarmat picklat sockerlag chokladtårta vit sparris västerbottensost fågelrecept ost och vin fond bullar gåsamiddag tartar frukost kantareller festrätt tomater ramslöksolja pastarecept glaze sillrecept nötter sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen sill bär sommardessert sallad sylt glass glassdessert primör kyckling drinkrecept griskött på grillen nybakat soppor laxrecept choklad svamp soppa pasta bakning grill kötträtt nyårsmeny såsrecept efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept fisk förrätt vegetarisk baka oxkött bbq drinkar pastarätt cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips hallon potatis skaldjur torsk chokladdessert bröd asiatiskt husmanskost ramslök jordgubbar doften av nybakat bröd starters lakrits, apelsin sommarmat paj sommarmat, entrérätt drinktilltugg brödbak festmåltid fläsk nötkött kalv blåbär frukt & bär tagliatelle äppelkaka champagne picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen grytor fisk&skaldjur spenat mango nypotatis rabarber sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning fondspara alla hjärtans dag matjesill majonnäs flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok pannkakor gin rårörda lingon kullasparris basilika citron potatisrätt blåmusslor majs saft toscakaka medelhavet avocado gräddsås pizza hallonsås fiskgryta ostar whiskey marmelad pasta med räkor fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa välkomstdrink vegetarisk pasta pulled höstmat reportage lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad jätteräkor hummersoppa på landet kalvleveranglais roscofflök koka hummer müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker mazarin paj med spenat och västerbottensost matvete tosca pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar gremolata ugnsrostade apelsinmarmelad pannacotta panko omelett fromage hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad vinägrett prosecco spanien mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad hälleflundra wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter oxfond entrecote pumpa persika på tallriken 5-minuterssill burgare kokosmjölk crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa granola gratäng juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt fikon godis lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost