NÄR TIDEN ÄR KNAPP: PANNACOTTA MED RABARBERKRÄM PÅ (NÄSTAN) 15 MINUTER!
Här är ett kanonrecept på en läcker rabarberdessert som är perfekt att snabbt sno ihop när tiden inte riktigt räcker till eller vid oväntat besök. Tja, om det ska ta en kvart att få till så förutsätter det att du har en färdig rabarberkräm i kylen. Men det har väl alla så här års, eller hur? Nähä, men ingen fara. En rabarkompott är även den gjord på ett kick och när du ändå håller på; gör dubbel sats, minst. Rabarerkräm hör sommaren till och är alltid bra att ha tillhands i kylskåpet.
8 portionsglas:
- Ca 300 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1- 1 1/2 msk potaatismjöl
- 2 1/2 dl vaniljvisp
- 150 g vit choklad
- 4 dl müsli ( gärna någon sårt med nötter och torkad frukt. Vi använde AXA Gold Original)
- 3 msk muscovadosocker (funkar även med vanilgt strösocker)
- 2 msk smör
Gör så här:
Vi börjar med rabarberkrämen om du nu inte råkar ha färdig i kylen.
- Skala rabarberna om de är grova. Skär i ca 1 cm bitar.
- Koka upp vatten och socker. Tillsätt rabarberbitarna och låt koka i 4-5 minuter.
- Blanda upp potatismjöl i lite vatten och tillsätt i krämen. Låt koka upp en kort stund igen. Låt sedan svalna och sätt sedan in i kyl.
Under tiden krämen kallnar:
- Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något.
- Vispa upp vaniljvispen och blanda sedan ner den smälta chokladen.
- Smält socker i teflonpanna. När allt socker har smält tillsätt en klick smör och rör runt. Blanda sedan ner müslin så allt får en härlig karamellhinna. Låt svalna.
- Varva müsli, rabarberkräm och chokladvaniljkräm. Toppa med müsli. Ställ helst i kylen i åtminstone en kvart innan servering om tid finns, den smakar nämligen bäst kall.
- Njut!

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
fruktsallad färskost på filmjölk grillad entrecote skåne hjorthornssalt brynt smör långpannebröd pesto negroni sour grillad makrill tomatsås matvete lamm pepparrotssås våfflor godis ljuvliga smaker blommor i maten karré wokgrönsaker rödvinssås skaldjurssås prosecco salsiccia mangosallad potatisrätt torskrecept kalvleveranglais ciabatta fromage potatismos gravad lax bläckfisk morotssoppa grillad abborre i folie saint agur gambas varma hallon japanskt vegetarisk soppa burgare vitaminboost senapscreme bearnaisesås oxfond smoothie med spenat mango och ingefära rårörda lingon färskost tortillas lantbruk fastlagsbulle couscous stekt strömming torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest löjrom fikon granatäpple halloncurd pizzadeg sojabönor paj med spenat och västerbottensost griskött råstekt potatis chokladtårta huvudrätt tomatsallad mazarinkaka kräftsås ugnstekt lax müsli egg toddy cocoschutney crème brûllée citrus pepparrotssmör hummer recept spanien rödbetshummus potatispuré gubbröra vinägrett majonnäs salmalax bresaola paella på tallriken körsbär butternutpumpa gremolata julsill rödlök entrecote vårkyckling saffran chokladmousse bröd recept vikingfågel campari räkor, pressgurka queneller lammracks pavlova hasselbackspotatis fudge apfelstrudelpaj dekoration långgrillad nudlar tosca byxad italienskt tomater korv mumma glaze pastarecept granola koka hummer jordärtskocka kalvbräss rabarberpaj hallonsylt nyårsdessert gravlaxsås daal kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss portvinsmarinerad oxfilé rödkål högrev apelsinmarmelad sashimi svamprecept mingelrätt whiskey sour thai basil hallå! pumpa ugnsrostade skaldjursfond 5-minuterssill nygrillat fiskgryta blåbär negroni pilgrimsmusslor västerbottensost grytor laxrätter äppeltarte äppelpaj hummerfond romtopf parmesan whiskey reportage parmaskinka bullar ramslöksrecept pepparrot rotfrukter rom toscakaka sopprecept marmelad citron midsommarmat grillat på grillen kantareller karl johan svamp gin avocado pizza lök fläder björnbär rödbetor svamp tartar höstmat fondspara äpplen apelsin entrérätt munsbit grön sparris gåsamiddag tagliatelle nypotatis frukt & bär chokladdessert fond champagne gåsmeny sillrecept starters torsk nötkött jordgubbar potatis tårtor nötter sommarmat glass kyckling nu är det jul igen lakrits, julmat bröd kötträtt sallad nybakat primör vegetariskt cocktails dryck grill pastarätt köttrecept bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt soppa pasta oxkött drinkar laxrecept soppor lax sommardessert asiatiskt moltas drinktips ramslök drinkrecept skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad sill husmanskost hallon brödbak sommarmat, ramslöksolja kycklingrätt sparris mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg picklat frukost rabarber äppelkaka paj sockerlag kolasås bär insjöfisk spenat picklad 1-2-3-lag gös sylt pasta med räkor sorbet ugnsbakade rotfrukter medelhavet vit sparris kullasparris hollandaisesås apetizer hallonsås buljong ingefära basilika abborre alla hjärtans dag kakor flädersaft sjögräsnudlar fisk&skaldjur torskrygg gräddsås långkok inläggning scampi citrondessert hummer julgodis festmåltid festrätt saft nässelsoppa nässlor maräng välkomstdrink brunsås vegetarisk pasta cheesecake mousse kryddsmör lingonparfait tapenade melon crème ninon tartlett picklad rödlök kokosmjölk persika flankstek flarn jätteräkor ansjovis fisk i folie hummus calemare roscofflök hummersoppa mandelpotatis chokladflarn kycklingsallad recept struvor tomatsalsa gratäng lasagne honeysuckle mazarin kycklingwok vaktelägg räkor mörk choklad pannbiff oxbringa mozzarella torskrätt vit choklad grillad gås fisksoppa makrill chorizo gambero havskräftor semlor mozarella brytbröd potatisstomp kesella smoothie oxkind matbloggpriset heiße liebe pannacotta lingon ost, ramslökssoppa grön ärtsoppa panko frittata grillad flankstek blåmusslor gravlax chutney, rulltårta kalvlever indisk mat majs på landet citronmarinerad björnbärsmarmelad karamelliserad mexikanskt flädersorbet aubergine hälleflundra gulaschsoppa ätliga blommor sandefjordsås gåsagille stekar dekorera med blommor gädda kola & knäck bouillabaisse med havskräfta & aioli romsås gäddrecept ramslökspesto vegetarisk pizza ceviche lakritscheesecake kolakräm vermouth fiskfond lättbakat vegetarisk, sillinläggningar picklad gurka parfait pumpasoppa jästpannkakor rabarberkräm oliv- & basilikatapenade kantarelltoast matblogg parmesanstänger fritterad omelett ponzu köttrecept,kött löksoppa tournedos sockerkaka matjesill morötter indiskt salsa vaniljsås juldryck wok melanzane brownie kaka, rimmad oxbringa tomat- & jordgubbssallad apfelstrudel biskvi gås, slottsstek fiskpågrillen gäddqueneller pocherat ägg bouillabaisse semla nektariner kalix löjrom risotto grillade citroner lussekatter pulled majonnäas blomkål,