EN, TVÅ, TRE LJUVLIGT JULIGA SILLINLÄGGNINGAR
Den klara sillen är bäst! Det bara är så. Lök med ättika, socker och sill i alla former.
Här får du tre recept, ganska lika men ändå så olika. Gör den som du gillar bäst eller rent av alla tre.
Med detta sillinläggningsinlägg vill vi passa på att önska dig en riktigt GOD JUL! Per och Fredrik
GINSILL MED ROSKofflök, lingon, enbär & fänkål
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 2 ½ dl vatten
- ½ dl gin
- 4 lagerblad
- 15 svartpepparkorn
- 10 kryddpepparkorn
- 10 hela enbär
- 1 roskofflök (alt gul lök)
- ¾ mandolinad fänkål
- 1 dl styckfrysta lingon
- 1 dl grovhackad dill
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
- Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, svart-och kryddpeppar i en kastrull.
- Svalna av och rör ner gin och enbär.
- Skala löken och skär ner den i klyftor (16 delar)
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva ingredienserna i en steriliserad glasburk. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
Löksill med curryäpplen
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 3 dl vatten
- 20 svartpepparkorn
- 2 äpplen, Ingrid Marie
- 1 röd lök
- Curry
- Smör till stekning
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten och svartpeppar i en kastrull.
- Låt svalna.
- Skala rödlöken och skär den i tunna skivor
- Hetta upp smör i en panna, häll i curryn och låt den blandas med fettet. Hacka äpplena grovt och lägg i hälften i curryn, låt bryna med ett par minuter.
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva sill, rödlök, curryäpplen och ostekta hackade äpplen i en steriliserad glasburk. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
APELSINSILL med saffran, kanel & stjärnanis
Den här sillen innehåller torkade apelsinskivor, så börja med detta. Gör gärna en drös som förvaras torrt i burk med lock. Förutom som ingrediens i den här sillinläggningen så gör sig apelsinskivorna fint som dekoration på julbordet eller kanske som julgranspynt.
Lägg apelsinskivor på en plåt med bakplåtspapper och låt stå på 70 grader i ugnen i cirka 2 timmar beroende på tjocklek. Skivorna är klara när vätskan försvunnit.
1 stor burk (ca 1 liter)
- 1dl ättiksprit (12%)
- 2dl socker
- 3 dl vatten
- 15 kryddpepparkorn
- 2-3 kanelstänger
- 4-5 stjärnanis
- 1/2 röd lök (skivad)
- Strimlat apelsinskal från 1 apelsin
- 1 knivsudd saffran (ca 1/2 påse)
- 3-4 torkade apelsinskivor
- 2 förpackningar 5-minuterssill a 420g.
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker, vatten och svartpeppar i en kastrull.
- Låt svalna.
- Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, strimla apelsinskal i 5 cm långa strimlor.
- Häll bort spadet från sillen och skär i bitar.
- Varva sill och alla ingredienser. Fyll upp med lagen och förslut. Servera tidigast efter något dygn.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
räkor, stekar fudge gädda gnocchi pavlova tosca nektariner romsås mumma matvete paj med spenat och västerbottensost müsli koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare praliner potatispuré jätteräkor insjökräftor vaniljsås mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad matbloggpriset skåne flankstek blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe hasselbackspotatis pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat gås, apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner oxbringa gulaschsoppa brownie byxad makrill salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsa gratäng sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever mangosallad fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus chokladflarn kokosmjölk burgare rabarberkräm brioche pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax senapscreme brytbröd lantbruk melon innanlår löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt halloncurd råstekt potatis mozarella kladdkaka couscous rimmad oxbringa mazarinkaka torskrätt wok egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad hummer recept kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett kalla såser grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger ost fromage lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad pumpasoppa oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi långpannebröd vitaminboost mousse torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pepparrot curry sjögräsnudlar pilgrimsmusslor torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs indiskt matjesill alla hjärtans dag apetizer reportage vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis nässelsoppa pasta med räkor whiskey parmesan ostar pizza hallonsås semla hälleflundra avocado toscakaka äppelpaj kakor saft blåmusslor potatisrätt kantarelltoast basilika risotto gin grillat bullar äppelkaka tartar frukost fondspara munsbit godis kallrökt lax lamm gåsmeny äppeldessert gös midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost hallonsylt fond picklad champagne slow cooking sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött fläsk festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt kycklingrätt sorbet starters nu är det jul igen doften av nybakat bröd torsk skaldjur ramslök lakrits, sallad bröd glassdessert vegetariskt nybakat griskött chokladdessert hallon soppor laxrecept cocktails svamp bbq pasta bakning oxkött grill vegetarisk såsrecept efterrätt fiskrecept förrätt dessert fisk & skaldjur köttrecept italienskt fisk nyårsmeny kötträtt baka sill drinkar soppa pastarätt choklad dryck lax gröna & sköna tillbehör asiatiskt moltas drinktips glass drinkrecept kyckling på grillen jordgubbar sylt husmanskost sommardessert potatis primör bär sillrecept brynt smör julmat tomater paj nötter brödbak pastarecept grytor ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk sommarmat, sparris cheesecake ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen tårta fisk&skaldjur mango picklat marmelad citrondessert hummer nässlor grön sparris torskrygg maräng inläggning saffran frukt & bär tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag rårörda lingon kullasparris tomatsås 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron rödbetor chutney, sopprecept majs medelhavet karré rom hollandaisesås gräddsås ramslöksrecept fiskgryta buljong scampi ägg fläder romtopf hummerfond lök kaka, våfflor fisksoppa negroni ingefära japanskt pulled höstmat skaldjursfond nyårsmat abborre ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter korv lammracks långkok pannkakor gäddrecept pressgurka ramslökssoppa vermouth vikingfågel färskost grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond grillad entrecote ost, anklever pannacotta gremolata ugnsrostade rabarberpaj hummus paella panko omelett citronmarinerad kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos coq au vin spanien prosecco dekoration crème brûllée jordärtskocka mexikanskt fiskpågrillen skaldjurssås wokgrönsaker grillad makrill chorizo apfelstrudel gåsagille pepparrotssås billig mat gäddqueneller slottsstek ceviche rödlök foccacia ramslökspesto gambero vegetarisk, lussekatter tortillas färskost på filmjölk persika på tallriken flarn picklad gurka parfait majonnäas päron crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept ciabatta högrev cocoschutney saint agur ugnstekt lax ostkaka bläckfisk gravad lax mandelpotatis ätliga blommor räkor granola dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck kycklingwok rökt fikon rödvinssås nudlar lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi potatisstomp kolakräm kesella smoothie pizzadeg vårprimörer campari kalix löjrom bröd recept körsbär getost lättbakat ponzu matblogg julsill lingonparfait tapenade frukt grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata kycklingsallad morötter rödkål citrus kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa falukorv kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli