BBQ SÅS/ GLAZE

Världens godaste Barbequesås? Inte vet jag, det ju en smaksak men den här svänger du ihop på 5 minuter och jag är ganska säker på att du kommer att gilla den. Tycker den är riktigt god, med en ganska hög syra från vinägern och inte lika söt som de flesta man köper. Lite extra gott blir det ju när du gjort den själv, eller hur? De flesta av ingredienserna har du säkert redan hemma i köket. Passar både till att glaza (pensla på) det du grillar eller som en sås bredvid.
Receptet kommer från en av världens BBQ-gurus; Aaron Franklin i Austin Texas. 

BBQ sås
  • 4dl Ketchup
  • 1/2 dl vatten
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk farinsocker
  • 2 msk Worchestershiresås
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 1/2 tsk Flingsalt
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  •  1/2 msk vitlökspulver (inte enligt originalreceptet men jag tycker det tillför)

Gör så här:

  1. Tillsätt samtliga ingredienser i en kastrull. Rör om.
  2. Hetta försiktig upp på medelvärme till det precis börjar puttra. Rör om någon minut och ta sen av den från plattan. Behöver inte koka, ingredienserna ska ju bara smälta ihop. Låt den svalna, häll upp den i lämplig förvaring och förvara den i kylskåp upp till en månad.
  3. Klart!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln