GÖR DIN EGEN GNOCCHI MED BRYNT SALVIASMÖR
Idag serverar vi egengjord gnocchi (uttalas njo-ki) på ett klassiskt vis. Gnocchin steker vi härligt frasigt gyllenbruna och serverar med brynt salviasmör och riven parmesan. Enkelt och ljuvligt gott! Från och med nu så gör du din egen gnocchi! Därmed basta! Så enkelt och så mycket godare än färdigköpt.

4 personer:
Gnocchi:
- 400 g mjölig potatis
- 1 ägg
- Ca 3 1/2 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 msk olivolja
- Smör till stekning
Salviasmör:
- 1 kruka salvia
- 50 g smör
- Riven parmesanpost till servering
Gör så här:
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något, pressa den därefter med potatispress ner i en bunke.
- Blanda ner ägg, salt och hälften av mjölet, lite i taget.
- Stjälp ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg. Om degen är kletig så tillsätter du mer mjöl.
- Dela degen i fyra bitar och rulla ut dessa till stänger, ca 1 1/2 cm tjocka. Skär i 2 cm långa bitar. Önskar du klassiskt randigt mönster på dina gnocci så rullar du dem med en gaffel.
- Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin i omgångar tills de flyter upp till ytan (ca 3 minuter). Plocka upp med hålslev och lägg att rinna av på ett fat.
- Stek gnocchin gyllenbruna i smör.
Salviasmöret:
- Plocka bladen från salvian. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull och bryn under omrörning. Lägg därefter ner salviablad i det brynta smöret.
- Lägg gnocchin på serveringsfat eller på tallrikar. Toppa med slaviasmöret och riven parmesan.
Njut!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
matbloggpriset skåne flankstek blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe havskräftor pizzadeg smoothie kesella kolakräm potatisstomp godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon rökt kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor granola räkor ätliga blommor mandelpotatis gravad lax bläckfisk mangosallad fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus chokladflarn kokosmjölk burgare rabarberkräm päron majonnäas parfait picklad gurka flarn på tallriken persika färskost på filmjölk tortillas lussekatter vegetarisk, gambero ramslökspesto foccacia rödlök ceviche slottsstek gäddqueneller billig mat pepparrotssås gåsagille apfelstrudel kladdkaka couscous rimmad oxbringa mazarinkaka skaldjurssås fiskpågrillen mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration hummer recept kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett citronmarinerad omelett panko paella hummus fromage lingon daal jästpannkakor ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming tosca nektariner curry romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad pepparrotssmör gravlaxsås calemare flädersorbet oxfilé rödkål morötter vaniljsås frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frukt tapenade lingonparfait kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad höstmat pulled japanskt ingefära välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng lök julgodis nässelsoppa fläder citrondessert whiskey marmelad buljong fiskgryta ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås avocado toscakaka karré majs sopprecept chutney, rödbetor citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag gin grillat pannkakor pepparrot sjögräsnudlar pilgrimsmusslor björnbär nyårsdessert flädersaft abborre matjesill fondspara munsbit inläggning torskrygg gåsmeny äppeldessert sorbet nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukt & bär blåbär kalv nötkött fläsk pastarecept brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj sommarmat apelsin lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar ramslök husmanskost asiatiskt bröd sill torsk skaldjur potatis hallon glass på grillen nybakat soppor laxrecept cocktails svamp drinkar bbq bakning grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka oxkött soppa pasta pastarätt choklad lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips griskött drinkrecept kyckling primör glassdessert chokladdessert sylt sallad sommardessert bär doften av nybakat bröd starters tomater tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept glaze festmåltid ramslöksolja rabarber festrätt kantareller frukost tartar gåsamiddag champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen grytor fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat hummer nässlor grön sparris kallrökt lax kolasås saffran alla hjärtans dag indiskt majonnäs laxrätter rotfrukter torskrecept korv långkok cheesecake rårörda lingon kullasparris tomatsås basilika kantarelltoast potatisrätt blåmusslor saft kakor äppelpaj medelhavet tårta rom gräddsås hallonsås pizza ostar parmesan scampi pasta med räkor gös ugnsbakade rotfrukter romtopf hummerfond äppeltarte lamm våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta reportage apetizer ponzu matblogg julsill skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad jätteräkor ansjovis potatispuré kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad pannbiff gnocchi gädda fudge stekar räkor, gäddrecept pressgurka risotto mousse vitaminboost långpannebröd sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade rabarberpaj parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos prosecco spanien tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok torskrätt hälleflundra wokgrönsaker grillad makrill chorizo semla mozarella råstekt potatis halloncurd hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom innanlår melon lantbruk brytbröd senapscreme salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept ciabatta högrev cocoschutney saint agur ugnstekt lax kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia makrill byxad brownie kaka, nudlar lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis vårprimörer campari kalix löjrom bröd recept körsbär getost lättbakat