RUSTIKT NAPOLIANSKT PÅSKBRÖD MED OST, PANCETTA & SALAMI
Vi startar med att baka ett härligt italienskt bröd med fyllning av ost, pancetta och salami. Ett supergott bröd som passar utmärkt på påskbuffén.
Det fina med det här receptet är att grunddegen kan varieras i nästan det oändliga när du bakar ut det. Istället för det här brödet kan du baka en härlig focaccia med önskad topping. Ett tips är att du ringlar över olivolja och toppar focaccian med ost, körsbärstomater och flingsalt. Eller så kan du göra ett brytbröd toppad med ost. Kavla ut degen, rulla ihop med en härlig fyllning (varför inte en tapenade?), skär i bitar (som typ kanelbullar) och lägg i en rund springform. OBS! Baktiden för både focaccia och brytbrödet är kortare, mellan 20–30 minuter. Håll koll!
Låt kreativiteten och fantasin flöda! Kolla in exempel på olika versioner som jag gjorde i bildspelet nedan. Lycka till! // Sara

Ingredienser 1 napolianskt bröd:
Degen:
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 4.5 dl vatten, ljummet
- 8-10 dl vetemjöl
- 50 gram olivolja
- 1 msk socker
Fyllning:
- 100 g pancetta alt bacon, skuren i små bitar
- 10 Skivor Salami i strimlor
- 125 g lagrad ost, ta vad ni har, skuren i små tärningar (präst, herrgård, Västerbotten)
- 0.5 dl riven hårdost tex parmesan el pecorino
Pensling:
- 1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Smula jästen i bunke och tillsätt vattnet. Därefter tillsätter du mjöl, olivolja, socker och arbetar ihop ingredienserna till en jämn, smidig och ganska lös deg. Flytta över degen i en bunke och täck över med plastfolie. Låt degen jäsa i cirka 2 ½ timme, till dubbel storlek.
- Stjälp upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Platta sedan ut den till en till en platta (cirka 40x65 centimeter).
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Fördela all fyllning i ett jämnt lager på degplattan, någon centimeter innanför kanten. Rulla ihop degen tätt (som en rulltårta) från långsidan. Lägg rullen men skarven ner i en rund sockerkaksform.
- Låt jäsa i ca 1 timme.
- Pensla brödet med uppvispat ägg, sätt in i ugnen på 200 grader och baka ca 45-55 min.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås mazarin honeysuckle kräftsås sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor morotssoppa mingelrätt whiskey sour thai basil tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait kryddsmör flankstek matbloggpriset skåne vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar kaka, brownie byxad huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon kokosmjölk burgare rabarberkräm matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semla fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien citronmarinerad potatismos gravlax parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor ugnsrostade gremolata pannacotta rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter nyårsdessert matjesill indiskt reportage höstmat pulled ingefära välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder citrondessert marmelad whiskey ostar fiskgryta brynt smör ramslöksrecept gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor rödbetor chutney, citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon gin champagne gåsamiddag tartar frukt & bär fondspara kolasås munsbit grön sparris nässlor äppeldessert hummer nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kantareller kalv rabarber ramslöksolja festmåltid glaze sillrecept nötter lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar torsk skaldjur kyckling sommardessert sallad sylt chokladdessert glassdessert vegetariskt hallon griskött moltas drinktips soppor laxrecept choklad svamp pastarätt pasta bakning grill nyårsmeny vegetarisk fisk efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept förrätt såsrecept kötträtt baka oxkött soppa drinkar bbq cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck glass drinkrecept nybakat på grillen sill bröd asiatiskt husmanskost ramslök potatis primör bär doften av nybakat bröd starters tomater entrérätt drinktilltugg brödbak pastarecept fläsk nötkött festrätt blåbär tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking sparris fond ost och vin fågelrecept äpplen vit sparris fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat sorbet gåsmeny kallrökt lax torskrygg inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar kullasparris tomatsås grillat basilika kantarelltoast blåmusslor potatisrätt sopprecept majs saft toscakaka avocado tårta hollandaisesås pizza hallonsås buljong scampi parmesan pasta med räkor gös romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte lamm våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta apetizer japanskt alla hjärtans dag abborre majonnäs flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok pannkakor gäddrecept pressgurka risotto vermouth vikingfågel färskost mousse vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon daal lingon apelsinmarmelad paella panko omelett fromage hummus vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept gambas fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad räkor granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept pesto vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe lättbakat körsbär getost skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma falukorv nektariner tosca pavlova lammracks fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming