RUSTIKT NAPOLIANSKT PÅSKBRÖD MED OST, PANCETTA & SALAMI
Vi startar med att baka ett härligt italienskt bröd med fyllning av ost, pancetta och salami. Ett supergott bröd som passar utmärkt på påskbuffén.
Det fina med det här receptet är att grunddegen kan varieras i nästan det oändliga när du bakar ut det. Istället för det här brödet kan du baka en härlig focaccia med önskad topping. Ett tips är att du ringlar över olivolja och toppar focaccian med ost, körsbärstomater och flingsalt. Eller så kan du göra ett brytbröd toppad med ost. Kavla ut degen, rulla ihop med en härlig fyllning (varför inte en tapenade?), skär i bitar (som typ kanelbullar) och lägg i en rund springform. OBS! Baktiden för både focaccia och brytbrödet är kortare, mellan 20–30 minuter. Håll koll!
Låt kreativiteten och fantasin flöda! Kolla in exempel på olika versioner som jag gjorde i bildspelet nedan. Lycka till! // Sara

Ingredienser 1 napolianskt bröd:
Degen:
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 4.5 dl vatten, ljummet
- 8-10 dl vetemjöl
- 50 gram olivolja
- 1 msk socker
Fyllning:
- 100 g pancetta alt bacon, skuren i små bitar
- 10 Skivor Salami i strimlor
- 125 g lagrad ost, ta vad ni har, skuren i små tärningar (präst, herrgård, Västerbotten)
- 0.5 dl riven hårdost tex parmesan el pecorino
Pensling:
- 1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Smula jästen i bunke och tillsätt vattnet. Därefter tillsätter du mjöl, olivolja, socker och arbetar ihop ingredienserna till en jämn, smidig och ganska lös deg. Flytta över degen i en bunke och täck över med plastfolie. Låt degen jäsa i cirka 2 ½ timme, till dubbel storlek.
- Stjälp upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Platta sedan ut den till en till en platta (cirka 40x65 centimeter).
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Fördela all fyllning i ett jämnt lager på degplattan, någon centimeter innanför kanten. Rulla ihop degen tätt (som en rulltårta) från långsidan. Lägg rullen men skarven ner i en rund sockerkaksform.
- Låt jäsa i ca 1 timme.
- Pensla brödet med uppvispat ägg, sätt in i ugnen på 200 grader och baka ca 45-55 min.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
körsbär lättbakat flankstek bröd recept kalix löjrom campari vårprimörer havskräftor pizzadeg smoothie kesella kolakräm lakritscheesecake godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon rökt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne huvudrätt granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk mangosallad fisk i folie fritterad gambas rödbetshummus svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill på tallriken senapscreme brytbröd lantbruk rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto foccacia ceviche slottsstek gäddqueneller billig mat halloncurd råstekt potatis mozarella semla chorizo fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra torskrätt tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka crème brûllée prosecco spanien rulltårta gubbröra vinägrett citronmarinerad grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger rabarberpaj ugnsrostade gremolata pannacotta apelsinmarmelad ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar hallå! färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna räkor, stekar fudge gädda gnocchi pavlova tosca nektariner curry mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsallad tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais potatispuré ansjovis jätteräkor kycklingsallad frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond julsill portvinsmarinerad höstmat pulled vegetarisk pasta negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte ugnsbakade rotfrukter julgodis nässelsoppa gös pasta med räkor whiskey marmelad fiskgryta brynt smör ramslöksrecept gräddsås avocado karré medelhavet äppelpaj kakor potatisrätt blåmusslor citron basilika rårörda lingon gin grillat pannkakor långkok sjögräsnudlar rotfrukter björnbär flädersaft majonnäs abborre alla hjärtans dag saffran munsbit grön sparris torskrygg nässlor sorbet midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor västerbottensost hallonsylt fond champagne gåsamiddag tartar frukt & bär kantareller tomater kalv ramslöksolja festmåltid glaze brödbak nötter sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk apelsin julmat nu är det jul igen doften av nybakat bröd bär sommardessert husmanskost asiatiskt bröd chokladdessert torsk skaldjur kyckling griskött på grillen nybakat soppor gröna & sköna tillbehör cocktails drinkar pastarätt pasta bakning grill kötträtt nyårsmeny såsrecept efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept fisk förrätt vegetarisk baka oxkött bbq soppa svamp choklad lax laxrecept dryck vegetariskt moltas drinktips hallon potatis primör glassdessert glass sylt sallad ramslök drinkrecept jordgubbar sill starters lakrits, tårtor sommarmat paj sommarmat, entrérätt drinktilltugg sillrecept pastarecept fläsk nötkött festrätt blåbär frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp fågelrecept äpplen vit sparris fisk&skaldjur mango picklat rabarber hummer äppeldessert gåsmeny kallrökt lax kolasås inläggning fondspara indiskt matjesill nyårsdessert laxrätter torskrecept korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake kullasparris tomatsås 1-2-3-lag kantarelltoast rödbetor chutney, sopprecept majs saft toscakaka tårta rom hollandaisesås pizza hallonsås buljong scampi parmesan citrondessert fläder romtopf hummerfond lök lamm parmaskinka brunsås välkomstdrink ingefära reportage apetizer japanskt matblogg kryddsmör lingonparfait tapenade frukt morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt vaniljsås morötter rödkål oxfilé citrus calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten paj med spenat och västerbottensost matvete mumma lammracks sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gäddrecept pressgurka risotto mousse vitaminboost långpannebröd grillad flankstek varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi jästpannkakor daal lingon vegetarisk soppa hummus paella panko omelett fromage kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos kalvbräss hummer recept melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa couscous kladdkaka apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse chokladmousse negroni sour löjrom innanlår fruktsallad lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax rabarberkräm burgare kokosmjölk ciabatta högrev cocoschutney saint agur chokladflarn kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka gratäng salsa ätliga blommor köttbullar sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor byxad brownie kaka, nudlar makrill granatäpple semlor biskvi gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis potatisstomp heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset