NÄSSELPAJER MED ZUCCHINI, SPENAT & RICOTTA
Idag lagar vi till de här läckra och vackra små pajerna med fyllning av nässlor, spenat, vårlök, ricotta och riven lagrad ost. De första späda skotten av nässlor bär snart titta fram, åtminstone här i söder. Pajerna toppas slutligen med tunt skivad zucchini som formas till snurror. Lite pilligt med det blir ju så fint. De små portions-pajskalen av filodeg är färdigköpta från Lazaridis som jag tycker blir krispiga och goda. Hör med din lokala handlare, bor du i våra trakter så hittade jag mina skal på ICA Kvantum i Höganäs.
En både vacker och riktigt god förrätt eller som del av din påskbuffé. Lycka till och smaklig spis! // Sara

6 st små pajer:
- 1 paket (6 st) filodegsskal, t ex från Lazaridis
Fyllning:
- 1 liter nässlor (noga sköljda)
- 1 liter babyspenat
- 2 st vårlök (finskuren)
- 1 st vitlöksklyfta (riven)
- 2 dl ricotta eller creme fraiche
- 2 ägg
- 100 gram riven lagrad ost
- 3 zucchini
- Salt & peppar
- Smör till fräsning
- Ev lite färska örter som garnering
Gör så här:
- Sätt på ugnen 180 grader
- Blanchera nässlor och spenat snabbt i kokande vatten. Lyft upp och lägg i kallt vatten. Pressa ut vattnet och hacka bladen grovt.
- Fräs vårlök o vitlök i panna utan att få färg, tillsätt nässlor och spenat och rör runt.
- Häll upp blandning i bunke och tillsätt ägg, ricotta och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i de små pajskalen.
- När skalen är fyllda så hyvlar du zucchinin på längden med rotfruktsskalare (bredare potatisskalare) Funkar nog även med en bra osthyvel eller mandolin. Dela varje remsa på längden så dom inte blir allt för höga. Rulla längderna med det gröna uppåt och vira runt remsor efterhand tills du fått en rulle som passar i skalet. Lyft över rullen och placera på fyllningen.
- Sätt in pajerna i ugnen och baka ca 15 min så fyllningen satt sig. Garnera med örter om man vill.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza smoothie kesella kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg semlor granatäpple lakritscheesecake godis byxad makrill nudlar kaka, brownie lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon kokosmjölk burgare picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote oxfond lussekatter senapscreme brytbröd negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom gäddqueneller billig mat bouillabaisse kola & knäck semla chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra crème brûllée dekoration wok egg toddy spanien prosecco kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra vinägrett parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor ugnsrostade gremolata vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad curry romsås pannbiff mörk choklad kräftsås falukorv mumma matvete aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré ansjovis thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait reportage höstmat pulled vegetarisk pasta välkomstdrink fisksoppa våfflor maräng äppeltarte nässelsoppa hummerfond fläder gös marmelad whiskey ostar fiskgryta brynt smör ramslöksrecept gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon gin cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv rotfrukter laxrätter nyårsdessert matjesill indiskt saffran kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer nypotatis mango spenat chokladtårta grytor äpplen hallonsylt karl johan svamp picklad champagne äppelkaka tartar frukt & bär blåbär festrätt nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj kycklingrätt apelsin lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar ramslök husmanskost asiatiskt bröd sill torsk skaldjur kyckling hallon glass på grillen nybakat soppor laxrecept choklad svamp drinkar bbq bakning grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka oxkött soppa pasta pastarätt cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips griskött drinkrecept potatis primör glassdessert chokladdessert sylt sallad sommardessert bär doften av nybakat bröd starters tomater tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja rabarber kalv kantareller frukost tagliatelle gåsamiddag bullar fond ost och vin fågelrecept västerbottensost vit sparris fisk&skaldjur sockerlag picklat midsommarmat sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning fondspara alla hjärtans dag abborre majonnäs flädersaft torskrecept björnbär sjögräsnudlar långkok pannkakor kullasparris tomatsås grillat basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka avocado tårta hollandaisesås pizza hallonsås buljong scampi parmesan citrondessert pasta med räkor julgodis ugnsbakade rotfrukter romtopf lök lamm brunsås parmaskinka negroni ingefära apetizer japanskt skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill tartlett picklad rödlök frittata grön ärtsoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad jätteräkor gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås honeysuckle mazarin paj med spenat och västerbottensost nektariner tosca pavlova lammracks sandefjordsås fudge stekar räkor, gnocchi gädda torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar daal lingon apelsinmarmelad pannacotta panko omelett fromage hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel slottsstek ceviche hjorthornssalt ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk parfait majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt biskvi gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept queneller kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost