NÄSSELPAJER MED ZUCCHINI, SPENAT & RICOTTA
Idag lagar vi till de här läckra och vackra små pajerna med fyllning av nässlor, spenat, vårlök, ricotta och riven lagrad ost. De första späda skotten av nässlor bär snart titta fram, åtminstone här i söder. Pajerna toppas slutligen med tunt skivad zucchini som formas till snurror. Lite pilligt med det blir ju så fint. De små portions-pajskalen av filodeg är färdigköpta från Lazaridis som jag tycker blir krispiga och goda. Hör med din lokala handlare, bor du i våra trakter så hittade jag mina skal på ICA Kvantum i Höganäs.
En både vacker och riktigt god förrätt eller som del av din påskbuffé. Lycka till och smaklig spis! // Sara
6 st små pajer:
- 1 paket (6 st) filodegsskal, t ex från Lazaridis
Fyllning:
- 1 liter nässlor (noga sköljda)
- 1 liter babyspenat
- 2 st vårlök (finskuren)
- 1 st vitlöksklyfta (riven)
- 2 dl ricotta eller creme fraiche
- 2 ägg
- 100 gram riven lagrad ost
- 3 zucchini
- Salt & peppar
- Smör till fräsning
- Ev lite färska örter som garnering
Gör så här:
- Sätt på ugnen 180 grader
- Blanchera nässlor och spenat snabbt i kokande vatten. Lyft upp och lägg i kallt vatten. Pressa ut vattnet och hacka bladen grovt.
- Fräs vårlök o vitlök i panna utan att få färg, tillsätt nässlor och spenat och rör runt.
- Häll upp blandning i bunke och tillsätt ägg, ricotta och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i de små pajskalen.
- När skalen är fyllda så hyvlar du zucchinin på längden med rotfruktsskalare (bredare potatisskalare) Funkar nog även med en bra osthyvel eller mandolin. Dela varje remsa på längden så dom inte blir allt för höga. Rulla längderna med det gröna uppåt och vira runt remsor efterhand tills du fått en rulle som passar i skalet. Lyft över rullen och placera på fyllningen.
- Sätt in pajerna i ugnen och baka ca 15 min så fyllningen satt sig. Garnera med örter om man vill.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm brioche kokosmjölk burgare oxfond 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas tortillas lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero gäddqueneller billig mat bouillabaisse gåsagille apfelstrudel chorizo grillad makrill pepparrotssås mazarinkaka torskrätt rimmad oxbringa egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt spanien prosecco vinägrett kalla såser rulltårta gubbröra paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola lingon daal jästpannkakor apelsinmarmelad oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli tosca nektariner curry pavlova mazarin honeysuckle kräftsås falukorv struvor sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa roscofflök kalvleveranglais på landet hummersoppa jätteräkor insjökräftor vaniljsås potatispuré tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom campari vårprimörer bröd recept pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis gås, biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok räkor ätliga blommor salsa löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis pasta med räkor gös scampi parmesan ostar ramslöksrecept pizza hollandaisesås hälleflundra avocado medelhavet kakor saft majs rödbetor chutney, kantarelltoast basilika gin grillat risotto pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter majonnäs ansjovis nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat vegetarisk pasta negroni havskräftor fisksoppa våfflor äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter citrondessert nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost fågelrecept karl johan svamp ost och vin cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tagliatelle frukt & bär saffran munsbit torskrygg grön sparris nässlor äppeldessert rabarber ramslöksolja pastarecept glaze drinktilltugg entrérätt sparris slow cooking sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv starters nu är det jul igen doften av nybakat bröd paj sorbet bröd glassdessert primör kyckling ramslök lakrits, sallad chokladdessert på grillen nybakat griskött soppor laxrecept cocktails hallon svamp bbq bakning oxkött soppa baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill sill drinkar pastarätt pasta dryck choklad lax gröna & sköna tillbehör asiatiskt drinkrecept vegetariskt moltas drinktips glass husmanskost sommardessert potatis skaldjur torsk jordgubbar sylt tomater bär sillrecept brynt smör julmat festrätt kantareller tårtor insjöfisk kycklingrätt sommarmat, champagne nötter brödbak festmåltid fläsk nötkött hummer gåsmeny maräng lamm kallrökt lax inläggning fondspara frukost tartar äppelkaka bullar picklad fond hallonsylt äpplen grytor tårta fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat fläder nässelsoppa julgodis lök kaka, brunsås parmaskinka välkomstdrink ingefära apetizer japanskt pulled skaldjursfond matjesill indiskt oxfilé flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok lammracks tomatsås rårörda lingon kullasparris 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron potatisrätt blåmusslor äppelpaj sopprecept karré toscakaka rom gräddsås semla hallonsås fiskgryta buljong marmelad whiskey ägg tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola gratäng salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad gulaschsoppa oxbringa rökt fikon rödvinssås grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella smoothie vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe pesto lättbakat körsbär getost bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill lingonparfait mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour citrus kycklingsallad morötter rödkål pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås müsli blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pannbiff romsås sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, gnocchi gädda fudge pressgurka pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond ugnsrostade anklever pannacotta gremolata panko omelett fromage ost parmesanstänger recept potatismos citronmarinerad kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax kalvbräss hummer recept wok dekoration crème brûllée jordärtskocka wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt kola & knäck innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom färskost på filmjölk melon lantbruk entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas