NÄSSELPAJER MED ZUCCHINI, SPENAT & RICOTTA
Idag lagar vi till de här läckra och vackra små pajerna med fyllning av nässlor, spenat, vårlök, ricotta och riven lagrad ost. De första späda skotten av nässlor bär snart titta fram, åtminstone här i söder. Pajerna toppas slutligen med tunt skivad zucchini som formas till snurror. Lite pilligt med det blir ju så fint. De små portions-pajskalen av filodeg är färdigköpta från Lazaridis som jag tycker blir krispiga och goda. Hör med din lokala handlare, bor du i våra trakter så hittade jag mina skal på ICA Kvantum i Höganäs.
En både vacker och riktigt god förrätt eller som del av din påskbuffé. Lycka till och smaklig spis! // Sara

6 st små pajer:
- 1 paket (6 st) filodegsskal, t ex från Lazaridis
Fyllning:
- 1 liter nässlor (noga sköljda)
- 1 liter babyspenat
- 2 st vårlök (finskuren)
- 1 st vitlöksklyfta (riven)
- 2 dl ricotta eller creme fraiche
- 2 ägg
- 100 gram riven lagrad ost
- 3 zucchini
- Salt & peppar
- Smör till fräsning
- Ev lite färska örter som garnering
Gör så här:
- Sätt på ugnen 180 grader
- Blanchera nässlor och spenat snabbt i kokande vatten. Lyft upp och lägg i kallt vatten. Pressa ut vattnet och hacka bladen grovt.
- Fräs vårlök o vitlök i panna utan att få färg, tillsätt nässlor och spenat och rör runt.
- Häll upp blandning i bunke och tillsätt ägg, ricotta och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i de små pajskalen.
- När skalen är fyllda så hyvlar du zucchinin på längden med rotfruktsskalare (bredare potatisskalare) Funkar nog även med en bra osthyvel eller mandolin. Dela varje remsa på längden så dom inte blir allt för höga. Rulla längderna med det gröna uppåt och vira runt remsor efterhand tills du fått en rulle som passar i skalet. Lyft över rullen och placera på fyllningen.
- Sätt in pajerna i ugnen och baka ca 15 min så fyllningen satt sig. Garnera med örter om man vill.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien citronmarinerad potatismos gravlax parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept apelsinmarmelad lingon daal jästpannkakor rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås mazarin honeysuckle kräftsås sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor kalvleveranglais på landet hummersoppa roscofflök morötter vaniljsås potatispuré ansjovis jätteräkor frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skaldjursfond julsill flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar kaka, brownie byxad huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella semla fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra karré medelhavet äppelpaj kakor rödbetor chutney, citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon gin cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter nyårsdessert matjesill indiskt reportage höstmat pulled ingefära välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder citrondessert marmelad whiskey ostar fiskgryta brynt smör ramslöksrecept gräddsås rom äpplen fågelrecept ost och vin fond champagne gåsamiddag tartar frukt & bär fondspara kolasås munsbit grön sparris nässlor äppeldessert hummer nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor pastarecept brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kantareller kalv rabarber ramslöksolja nu är det jul igen jordgubbar lakrits, julmat sill torsk skaldjur kyckling sommardessert sallad sylt chokladdessert vegetariskt drinkrecept griskött moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pasta pastarätt soppa baka nyårsmeny vegetarisk såsrecept efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept fisk förrätt kötträtt grill bakning oxkött bbq drinkar dryck choklad laxrecept soppor glass hallon nybakat på grillen bröd asiatiskt husmanskost ramslök potatis primör glassdessert starters tomater bär doften av nybakat bröd fläsk nötkött festrätt blåbär tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept glaze festmåltid vit sparris fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat sorbet gåsmeny kallrökt lax torskrygg inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt västerbottensost avocado tårta hollandaisesås pizza hallonsås buljong scampi parmesan pasta med räkor gös romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte lamm våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta apetizer japanskt alla hjärtans dag abborre majonnäs flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok pannkakor kullasparris tomatsås grillat basilika kantarelltoast blåmusslor potatisrätt sopprecept majs saft toscakaka skaldjurssås mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn rabarberkräm burgare kokosmjölk gambas fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad räkor granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept campari kalix löjrom bröd recept vårprimörer lättbakat körsbär getost kryddsmör lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa thai basil whiskey sour mingelrätt morotssoppa rödkål oxfilé citrus kycklingsallad calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma falukorv nektariner tosca pavlova lammracks fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gäddrecept pressgurka risotto vermouth vikingfågel färskost mousse vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon pannacotta gremolata ugnsrostade paella panko omelett fromage hummus vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane