BERGTUNGA MEUNIÈRE MED OSTRONSKIVLING, BRYNT ÖRTSMÖR & KAPRIS
Idag serverar vi en bergtunga meuniére vilket helt enkelt betyder att fisken vänds i mjöl. Fiskfiléerna steks därefter varmsamt i smör och serveras med smörstekt ostronskivling, ett brynt smör med hackad persilja, gräslök och kapris samt kokt potatis och sockerärter. Klassiskt, enkelt och vansinnigt gott! Andra firrar som funkar lika bra är sjötunga eller rödtunga, Kanske något att lyxa till helgen med?
![Bergtunga Meuniére Bergtunga Meuniére](https://dst15js82dk7j.cloudfront.net/266647/100403580-wgjR1.jpg)
4 personer:
- 4 st filéer av bergtunga á ca 130 g
- 1 ½ dl mjöl
- 75 g smör att steka i
- Salt
Svampen:
- 150 g ostronskivling
- 2 msk smör att steka i
- Salt
Brynta smöret:
- 100 g smör
- ½ dl hackad persilja
- ½ dl hackad gräslök
- ½ dl kapris
- ½ pressad citron
Att servera till:
- Kokt potatis
- Sockerärter Ca 200 g
- Citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 g.
- Koka potatisen i väl saltat vatten.
Under tiden potatisen kokar:
- Rensa och skär svampen i lagom bitar.
- Stek svampen frasiga i smör på ganska hög värme. Tillsätt en nypa salt. Håll varma i ugnen.
Fisken:
- Vänd filéerna i mjöl och stek en fisk i taget i rikligt med smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills fisken fått fin gyllenbrun färg. Ös fisken med smör undertiden du steker och salta lätt på båda sidor. Håll fisken varm i ugnen.
Det bryta smöret:
- Hacka persilja och gräslök.
- Bryn smör på ganska hög värme under omrörning tills smöret får en nötig doft och skiftar till en gyllenbrun ton. Ta då genast av från plattan.
- Tillsätt persilja, gräslök och kapris och pressa över lite citron.
Servering:
- Ge sockerärterna ett hastigt uppkok i saltat vatten.
- Lägg upp fisken på varma tallrikar och toppa med svampen och den brynta smörblandningen. Servera med sockerärter, potatis och en citronklyfta.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
gnocchi räkor, stekar fudge gädda curry pavlova tosca nektariner falukorv mumma matvete paj med spenat och västerbottensost aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare kycklingsallad citrus rödkål morotssoppa mingelrätt whiskey sour thai basil tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait julsill flankstek matbloggpriset skåne blomkål, vegetarisk pizza pesto heiße liebe kolakräm potatisstomp pizzadeg smoothie kesella granatäpple lakritscheesecake godis apfelstrudelpaj rökt oxbringa gulaschsoppa brownie byxad huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad lasagne ätliga blommor salsa mangosallad sockerkaka tournedos löksoppa kalvlever ciabatta fisk i folie fritterad gambas brioche kokosmjölk burgare rabarberkräm matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka flarn senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto billig mat bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille apfelstrudel fiskpågrillen wokgrönsaker skaldjurssås melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept citronmarinerad potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss ost fromage omelett panko paella anklever ugnsrostade gremolata pannacotta rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar mousse färskost vikingfågel vermouth torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest smoothie med spenat mango och ingefära pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs matjesill indiskt alla hjärtans dag japanskt apetizer vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka kaka, lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder gös marmelad whiskey ostar fiskgryta pizza hollandaisesås semla rom karré medelhavet äppelpaj kakor rödbetor chutney, citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon tomatsås kullasparris bullar äppelkaka tartar frukt & bär fondspara inläggning torskrygg grön sparris nässlor äppeldessert midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris äpplen fågelrecept ost och vin fond sparris sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt julmat brynt smör nu är det jul igen bär primör potatis ramslök lakrits, sallad bröd glassdessert vegetariskt drinkrecept griskött chokladdessert moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pastarätt soppa drinkar sill baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning pasta bbq dryck choklad laxrecept soppor glass asiatiskt hallon nybakat på grillen jordgubbar sylt husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk doften av nybakat bröd sillrecept starters tomater nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött sorbet kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking champagne picklad karl johan svamp hallonsylt västerbottensost grytor tårta fisk&skaldjur mango picklat citrondessert hummer gåsmeny kallrökt lax lamm munsbit saffran frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake gin risotto grillat basilika kantarelltoast blåmusslor potatisrätt sopprecept majs saft toscakaka avocado hälleflundra gräddsås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan pasta med räkor ägg romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni ingefära pulled höstmat reportage skaldjursfond abborre nyårsmat ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks gäddrecept pressgurka pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! jästpannkakor daal lingon apelsinmarmelad parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj hummus vinägrett gubbröra rulltårta spanien prosecco björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration crème brûllée mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka gäddqueneller slottsstek ceviche negroni sour löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept högrev cocoschutney saint agur chokladflarn rödbetshummus bläckfisk gravad lax mandelpotatis ugnstekt lax räkor granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar fikon rödvinssås nudlar makrill semlor biskvi gås, grillade citroner saffransbullar queneller pocherat ägg hasselbackspotatis nygrillat enkelt recept campari kalix löjrom bröd recept vårprimörer lättbakat körsbär getost kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata jätteräkor potatispuré vaniljsås morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås fastlagsbulle vit choklad grillad gås bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming