FLÄDER- & LIMEMARINERADE JORDGUBBAR MED RÅKRÄM & SMÖRROSTAT CRUNCH
Mer somriga smaker än så här blir det inte. En enkel och alldeles underbar dessert som du bara måste prova och njuta av! Hälsar Ulrika, Fredrik och Per
![Fläder-och limemarinerade jordgubbar med råkräm och smörrostat crunch. Påtallriken© Foto: Fredrik Rege© Fläder-och limemarinerade jordgubbar med råkräm och smörrostat crunch. Påtallriken© Foto: Fredrik Rege©](https://dst15js82dk7j.cloudfront.net/266647/100794521-JTDlW.jpg)
4 personer:
- 1 l jordgubbar
- 1 dl flädersaft
- Saften från 1 lime (+ finrivet skal (zest))
Råkrämen:
- 2,5 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 0,75 dl strösocker
- 1 vaniljstång
Smörrostat crunch:
- 50 g smör
- 1 dl havregryn
- 0,75 dl vetemjö
- 3 msk solrosfrön
- 3 msk råsocker
- ½ tsk salt
Gör så här:
- Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg i en bunke.
- Blanda flädersaften med limejuicen och slå marinaden över jordgubbsskivorna. Låt marinera i kyl ca 30 minuter.
Crunchet:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Bryn smöret och rör därefter ner i crunchet.
- Bred ut på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter. Håll lite koll så det inte blir bränt.
Crunchet kan du göra ett par dagar innan om du vill. Förvara torrt.
Råkrämen:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Vispa äggulor, socker och vaniljfrö till pösig/fluffig konsistens.
- Vispa grädden tjock och vänd ner i äggvispet. Låt stå i kyl minst 1 timme.
Servering:
- Placera jordgubbarna vackert på tallrikar och ringla lite av marinaden över. Klicka på råkräm och strö på crunchsmulor. Toppa med limezest.
- Servera gärna med extra crunch och råkräm i skålar bredvid. Njut!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
getost körsbär lättbakat vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney högrev svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien rulltårta gubbröra vinägrett hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger apelsinmarmelad lingon daal jästpannkakor hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling varma hallon ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna pressgurka gäddrecept stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås mazarin honeysuckle kräftsås sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare morötter vaniljsås potatispuré jätteräkor mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör reportage höstmat pulled ingefära negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte nässelsoppa hummerfond romtopf ägg pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept gräddsås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept potatisrätt blåmusslor kantarelltoast basilika grillat risotto gin pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs matjesill indiskt alla hjärtans dag saffran munsbit lamm kallrökt lax gåsmeny hummer citrondessert picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tartar frukt & bär kolasås blåbär festrätt rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor julmat brynt smör nu är det jul igen bär sommardessert husmanskost sylt jordgubbar torsk skaldjur kyckling hallon asiatiskt glass på grillen nybakat gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pasta soppa drinkar sill baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning bbq pastarätt dryck choklad laxrecept soppor vegetariskt moltas drinktips chokladdessert griskött drinkrecept potatis primör glassdessert bröd sallad lakrits, ramslök doften av nybakat bröd sillrecept starters tomater apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött sorbet kalv kantareller frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake fond ost och vin fågelrecept äpplen vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis midsommarmat äppeldessert nässlor grön sparris torskrygg inläggning fondspara skaldjursfond abborre nyårsmat ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron chutney, rödbetor kakor äppelpaj medelhavet karré rom semla hollandaisesås pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad gös fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter lök kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta apetizer japanskt julsill lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata rödkål citrus kycklingsallad kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma falukorv nektariner tosca pavlova curry gädda fudge stekar räkor, gnocchi smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest vermouth vikingfågel färskost mousse sillinläggningar fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin pannacotta gremolata ugnsrostade anklever paella panko omelett fromage ost kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos citronmarinerad hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås wokgrönsaker fiskpågrillen apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill rabarberkräm burgare kokosmjölk brioche gambas fritterad fisk i folie ciabatta kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt byxad brownie gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek