FLÄDER- & LIMEMARINERADE JORDGUBBAR MED RÅKRÄM & SMÖRROSTAT CRUNCH

Mer somriga smaker än så här blir det inte. En enkel och alldeles underbar dessert som du bara måste prova och njuta av! Hälsar Ulrika, Fredrik och Per

Fläder-och limemarinerade jordgubbar med råkräm och smörrostat crunch. Påtallriken© Foto: Fredrik Rege©

4 personer:

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl flädersaft
  • Saften från 1 lime (+ finrivet skal (zest))

 Råkrämen:

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

 Smörrostat crunch:

  • 50 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjö
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk råsocker
  • ½ tsk salt

Gör så här:

  1. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg i en bunke.
  2. Blanda flädersaften med limejuicen och slå marinaden över jordgubbsskivorna. Låt marinera i kyl ca 30 minuter.

Crunchet:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Bryn smöret och rör därefter ner i crunchet.
  4. Bred ut på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter. Håll lite koll så det inte blir bränt.

Crunchet kan du göra ett par dagar innan om du vill. Förvara torrt.
 
Råkrämen:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljfrö till pösig/fluffig konsistens.
  3. Vispa grädden tjock och vänd ner i äggvispet. Låt stå i kyl minst 1 timme.

Servering:

  1. Placera jordgubbarna vackert på tallrikar och ringla lite av marinaden över. Klicka på råkräm och strö på crunchsmulor. Toppa med limezest.
  2. Servera gärna med extra crunch och råkräm i skålar bredvid. Njut!
Etiketter: dessert jordgubbar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln