DET FANTASTISKA BRÖDET!
Så var det dags för lite brödbak igen. Den här gången blir det ciabatta-liknande bullar som i kombination med förra veckans apelsinmarmelad och en skiva ost blir makalöst gott. Passar naturligtvis även utmärkt som måltidsbröd gärna med lite god olivolja och en nypa flingsalt. Ett fantastiskt gott bröd helt enkelt!
Det här behöver du:
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 dl mjölk
- 25 g jäst (½ pkt)
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 11 ½ dl vetemjöl (eller 1½ dl grahamsmjöl + 10 dl vetemjöl)

Gör så här:
- Mät upp fingevarmt vatten och mjölk. Det går bra att blanda vattnet och mjölken.
- Smula ner jästen i en bunke eller hushållsmaskin, tillsätt salt och honung.
- Häll över det fingervarma mjölkvattnet så jästen smälter och tillsätt sedan nästan allt mjöl.
- Arbeta snabbt ihop den lösa degen och låt jäsa i ca 1 – 1 ½ timma.
- Tippa efter jäsningen försiktigt ut degen på mjölat bakbord och strö lite mjöl över degen.
- Platta sedan ut hela degklumpen lite försiktigt med handen utan att trycka/ klämma för mycket. OBS: Knåda inte, Jäsbubblorna ska få vara kvar,
- Skär med degskrapan eller kniv 6- 7 cm smala remsor, dela sedan varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör absolut ingenting om det inte blir samma form och fason på bullarna, tvärtom så är det kul om bullarna blir olika. Bara de har ungefär samma storlek.
- Flytta försiktigt över bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bröden (ingen mer jäsning) direkt mitt i ugnen 240 – 250 grader ca 15-20 minuter.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
mexikanskt jordärtskocka crème brûllée tomat- & jordgubbssallad hummer recept räkor gratäng gubbröra vinägrett citronmarinerad potatismos recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola lingon daal jästpannkakor vegetarisk soppa oxkind vårkyckling flarn grillad flankstek ost, långpannebröd vermouth ramslökssoppa gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad hjorthornssalt räkor, stekar tosca nektariner semla lammracks pavlova mumma matvete falukorv koka hummer ljuvliga smaker melanzane blommor i maten müsli gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör rödkål kycklingsallad citrus oxfilé whiskey sour thai basil hummus mingelrätt lingonparfait kryddsmör matblogg ponzu butternutpumpa lättbakat varma hallon körsbär vegetarisk pizza pesto campari bröd recept pocherat ägg queneller nygrillat havskräftor gås, biskvi fastlagsbulle granatäpple lakritscheesecake kaka, brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor paj med spenat och västerbottensost huvudrätt mozzarella salsa ätliga blommor gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie burgare rabarberkräm morotssoppa kokosmjölk entrecote oxfond 5-minuterssill salmalax päron majonnäas tortillas lussekatter senapscreme gambero ramslökspesto heiße liebe rödlök vegetarisk, kola & knäck gäddqueneller brynt smör bouillabaisse råstekt potatis mozarella semlor chorizo grillad makrill pepparrotssås hälleflundra torskrätt rimmad oxbringa toscakaka lök majs sopprecept äppelpaj potatisrätt citron parmesan basilika tomatsås kullasparris rårörda lingon cheesecake långkok pilgrimsmusslor torskrecept rotfrukter laxrätter tartar rödbetor matjesill pulled japanskt apetizer negroni våfflor fisksoppa lamm äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter sorbet gös scampi alla hjärtans dag ingefära pizza hallonsås hollandaisesås rom tårta äpplen karl johan svamp mango spenat gåsamiddag äppelkaka frukt & bär saffran inläggning bullar grön sparris paj tomater hummer rabarber nypotatis picklat chokladtårta kallrökt lax glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, kycklingrätt insjöfisk tårtor blåbär nötkött fläsk sill jordgubbar bär doften av nybakat bröd julmat italienskt torsk kyckling ramslök husmanskost sallad skaldjur chokladdessert lax gröna & sköna tillbehör nybakat moltas drinktips dryck choklad bbq soppa pasta oxkött kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka bakning pastarätt svamp drinkar cocktails soppor hallon vegetariskt på grillen laxrecept drinkrecept asiatiskt griskött sommardessert glassdessert primör sylt starters lakrits, potatis glass bröd nu är det jul igen ramslöksolja festrätt kantareller apelsin sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid grytor sockerlag frukost midsommarmat tagliatelle äppeldessert kalv gåsmeny torskrygg munsbit kolasås fondspara hallonsylt västerbottensost champagne picklad fond fågelrecept vit sparris avocado gräddsås fisk&skaldjur ramslöksrecept fiskgryta buljong marmelad whiskey citrondessert fläder nässelsoppa julgodis nässlor maräng brunsås parmaskinka välkomstdrink vegetarisk pasta höstmat reportage abborre indiskt majonnäs flädersaft nyårsdessert björnbär sjögräsnudlar korv pepparrot pannkakor grillat gin 1-2-3-lag kantarelltoast pasta med räkor chutney, blåmusslor saft kakor karré medelhavet wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås mazarinkaka halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel gåsagille slottsstek ceviche kesella smoothie innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom färskost på filmjölk melon lantbruk brytbröd pumpa persika på tallriken picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade svamprecept crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn morötter gambas fritterad mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa granola aubergine kycklingwok dekorera med blommor köttbullar lasagne karamelliserad salsiccia oxbringa rökt fikon rödvinssås gulaschsoppa grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm smoothie med spenat mango och ingefära pizzadeg blomkål, vitaminboost kalix löjrom matbloggpriset flankstek skåne tapenade frukt portvinsmarinerad julsill skaldjursfond bearnaisesås frittata grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök potatispuré vaniljsås jätteräkor ansjovis på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor tomatsalsa kräftsås honeysuckle mazarin romsås curry sandefjordsås mörk choklad pannbiff bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gädda fudge pressgurka risotto färskost mousse vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! sillinläggningar fiskfond grillad entrecote apelsinmarmelad pannacotta gremolata ugnsrostade omelett fromage rödbetshummus paella panko rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco kalvbräss spanien wok dekoration björnbärsmarmelad egg toddy