KRÄMIG SOMMARPASTA MED SVAMP, SPARRIS, SPENAT & PARMESANFLARN
En härlig vegetarisk pastarätt att avnjuta en ljummen sommarkväll på verandan, i bersån eller på balkongen. Kanske en romantisk middag för två? Var, när och hur det än blir så är detta ett hyfsat enkelt recept som inte tar alltför lång tid att svänga ihop. Dessutom lovar vi att pastarätten smakar magnificamente! Vi droppade lite tryffelolja över vid servering vilket vi tycker blir pricken över i:et. Buon appetito! // Ulrika o Fredrik
- 200 g champinjoner eller någon annan svamp, vi hade skogschampinjoner.
- 1 påse babyspenat, ca 70 g
- 1 bunt grön sparris
- 3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk smör att steka i
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl torrt vitt vin
- 400 g pasta, Vi hade Papardelle.
- Salt och svartpeppar från kvarn
- 2 dl riven parmesan
- 2 msk tryffelolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanosten och fördela i tunt lager på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Ställ att svalna och stelna. Bryt sedan i bitar.
- Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva eller grovhacka svampen. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen och dela sedan i 3-4 cm bitar.
- Koka sparrisen i ett par minuter i saltat vatten.
- Bryn scalottenlök och vitlök, tillsätt svampen och fräs på så det får lite färg. Tillsätt sparrisen. Slå på grädde, vin, grönsaksfond och låt koka ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna tills de fått fin färg.
- Koka pastan al dente enligt anvisningar på paketet. Blanda pastan med svamp- och sparrissåsen. Blanda till sist ner den färska spenaten så den behåller lite av sin spänst.
- Servera pastan i djupa tallrikar eller skålar. Toppa med rostade pinjenötter, parmesanflarn och ringla lite tryffelolja över.
Smaklig spis!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
mexikanskt karamelliserad björnbärsmarmelad citronmarinerad flädersorbet majs indisk mat kalvlever citrus pepparrotssmör gubbröra vinägrett majonnäs potatispuré paella på tallriken salmalax bresaola gremolata julsill ramslökssoppa ost, entrecote vårkyckling saffran chokladmousse matbloggpriset vikingfågel campari potatisstomp gambero chorizo räkor, pressgurka fudge apfelstrudelpaj makrill fisksoppa pannbiff mörk choklad räkor vaktelägg mozzarella oxbringa korv mumma glaze pastarecept tomater tomatsalsa struvor recept kycklingsallad nyårsdessert gravlaxsås daal kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj hallonsylt oxfilé rödkål högrev apelsinmarmelad fisk i folie whiskey sour thai basil hallå! sashimi svamprecept mingelrätt lingonparfait kryddsmör mousse pumpa grillad entrecote skåne hjorthornssalt blomkål, majonnäas kalix löjrom nektariner semla brynt smör tomatsås matvete lamm bouillabaisse gås, biskvi apfelstrudel pepparrotssås kaka, brownie melanzane tomat- & jordgubbssallad rimmad oxbringa salsiccia mangosallad wok torskrecept kalvleveranglais ciabatta potatisrätt gravad lax bläckfisk morotssoppa fromage potatismos gambas varma hallon ponzu omelett burgare vitaminboost japanskt vegetarisk soppa bearnaisesås oxfond smoothie med spenat mango och ingefära senapscreme lättbakat fiskfond vermouth kolakräm vegetarisk, vegetarisk pizza ramslökspesto gäddrecept couscous stekt strömming torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest kola & knäck gädda romsås bouillabaisse med havskräfta & aioli gåsagille sandefjordsås dekorera med blommor stekar mazarinkaka kräftsås ätliga blommor toscakaka kakor alla hjärtans dag citron midsommarmat basilika grillat på grillen kantareller gin avocado pizza lök ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor fläder sylt svamp 1-2-3-lag nygrillat cheesecake negroni blåbär västerbottensost pilgrimsmusslor grytor äppeltarte laxrätter hummerfond romtopf festmåltid citrondessert whiskey reportage parmaskinka långkok torskrygg fisk&skaldjur rom sjögräsnudlar äppelkaka frukost frukt & bär picklat fond champagne gåsmeny sillrecept fondspara picklad äpplen kolasås entrérätt sockerlag paj brödbak tårtor nötter sommarmat glass sparris kycklingrätt ramslöksolja sommarmat, drinkrecept ramslök kyckling nu är det jul igen lakrits, nybakat primör kötträtt sallad cocktails dryck soppor drinkar soppa pasta bakning nyårsmeny fisk & skaldjur såsrecept efterrätt dessert fiskrecept fisk vegetarisk baka förrätt köttrecept pastarätt grill oxkött vegetariskt laxrecept asiatiskt moltas drinktips lax sommardessert skaldjur glassdessert doften av nybakat bröd choklad bröd julmat jordgubbar nötkött torsk starters sill husmanskost hallon potatis gåsamiddag grön sparris munsbit bär apelsin insjöfisk spenat mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber tagliatelle rotfrukter pepparrot gräddsås ramslöksrecept bullar inläggning scampi parmesan hummer äppelpaj julgodis saft festrätt nässelsoppa maräng nässlor brunsås välkomstdrink fiskgryta vegetarisk pasta höstmat gös tartar sorbet rödbetor björnbär vit sparris medelhavet hollandaisesås kullasparris apetizer hallonsås karl johan svamp buljong ingefära abborre marmelad sopprecept flädersaft tomatsallad aubergine hälleflundra gulaschsoppa griskött huvudrätt chokladtårta råstekt potatis halloncurd paj med spenat och västerbottensost sojabönor pizzadeg ceviche lakritscheesecake granatäpple fikon löjrom färskost rårörda lingon fastlagsbulle lantbruk tortillas pumpasoppa sillinläggningar picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade kantarelltoast jästpannkakor rabarberkräm saint agur grillad abborre i folie matblogg parmesanstänger fritterad sockerkaka matjesill köttrecept,kött löksoppa tournedos vaniljsås morötter indiskt salsa prosecco juldryck wokgrönsaker karré blommor i maten skaldjurssås rödvinssås slottsstek fiskpågrillen ljuvliga smaker godis våfflor grillad makrill gäddqueneller pocherat ägg risotto grillade citroner negroni sour pesto långpannebröd färskost på filmjölk fruktsallad lussekatter pulled tapenade melon 5-minuterssill skaldjursfond ugnsrostade kokosmjölk persika flankstek crème ninon tartlett picklad rödlök portvinsmarinerad flarn jätteräkor ansjovis mandelpotatis chokladflarn hummus calemare roscofflök hummersoppa granola kalvbräss jordärtskocka koka hummer kycklingwok gratäng lasagne honeysuckle mazarin nudlar långgrillad dekoration italienskt byxad tosca hasselbackspotatis pavlova torskrätt vit choklad grillad gås havskräftor lammracks queneller bröd recept semlor mozarella brytbröd rödlök kesella smoothie oxkind butternutpumpa körsbär heiße liebe pannacotta lingon frittata grillad flankstek grön ärtsoppa panko rulltårta blåmusslor gravlax chutney, på landet rödbetshummus spanien hummer recept müsli ugnstekt lax crème brûllée cocoschutney egg toddy