KRÄMIG SOMMARPASTA MED SVAMP, SPARRIS, SPENAT & PARMESANFLARN
En härlig vegetarisk pastarätt att avnjuta en ljummen sommarkväll på verandan, i bersån eller på balkongen. Kanske en romantisk middag för två? Var, när och hur det än blir så är detta ett hyfsat enkelt recept som inte tar alltför lång tid att svänga ihop. Dessutom lovar vi att pastarätten smakar magnificamente! Vi droppade lite tryffelolja över vid servering vilket vi tycker blir pricken över i:et. Buon appetito! // Ulrika o Fredrik
- 200 g champinjoner eller någon annan svamp, vi hade skogschampinjoner.
- 1 påse babyspenat, ca 70 g
- 1 bunt grön sparris
- 3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk smör att steka i
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl torrt vitt vin
- 400 g pasta, Vi hade Papardelle.
- Salt och svartpeppar från kvarn
- 2 dl riven parmesan
- 2 msk tryffelolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanosten och fördela i tunt lager på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Ställ att svalna och stelna. Bryt sedan i bitar.
- Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva eller grovhacka svampen. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen och dela sedan i 3-4 cm bitar.
- Koka sparrisen i ett par minuter i saltat vatten.
- Bryn scalottenlök och vitlök, tillsätt svampen och fräs på så det får lite färg. Tillsätt sparrisen. Slå på grädde, vin, grönsaksfond och låt koka ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna tills de fått fin färg.
- Koka pastan al dente enligt anvisningar på paketet. Blanda pastan med svamp- och sparrissåsen. Blanda till sist ner den färska spenaten så den behåller lite av sin spänst.
- Servera pastan i djupa tallrikar eller skålar. Toppa med rostade pinjenötter, parmesanflarn och ringla lite tryffelolja över.
Smaklig spis!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
getost körsbär lättbakat vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis pocherat ägg queneller saffransbullar grillade citroner gås, biskvi semlor makrill nudlar rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney högrev svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon på tallriken persika pumpa entrecote oxfond 5-minuterssill melon färskost på filmjölk tortillas lussekatter chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom negroni sour ceviche slottsstek gäddqueneller kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis mozarella torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka crème brûllée dekoration wok egg toddy björnbärsmarmelad prosecco spanien rulltårta gubbröra vinägrett hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger apelsinmarmelad lingon daal jästpannkakor hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vårkyckling varma hallon ramslökssoppa långpannebröd vitaminboost pyttipanna pressgurka gäddrecept stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle romsås pannbiff mörk choklad sandefjordsås mazarin honeysuckle kräftsås sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås calemare morötter vaniljsås potatispuré jätteräkor mingelrätt whiskey sour thai basil morotssoppa matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås kryddsmör reportage höstmat pulled ingefära negroni fisksoppa våfflor maräng äppeltarte nässelsoppa hummerfond romtopf ägg pasta med räkor parmesan scampi buljong hallonsås ramslöksrecept gräddsås hälleflundra avocado toscakaka saft majs sopprecept potatisrätt blåmusslor kantarelltoast basilika grillat risotto gin pannkakor pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter oxfilé majonnäs matjesill indiskt alla hjärtans dag saffran munsbit lamm kallrökt lax gåsmeny hummer citrondessert picklat mango fisk&skaldjur tårta grytor västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tartar frukt & bär kolasås blåbär festrätt rabarber ramslöksolja festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt champagne slow cooking sommarmat insjöfisk tårtor julmat brynt smör nu är det jul igen bär sommardessert husmanskost sylt jordgubbar torsk skaldjur kyckling hallon asiatiskt glass på grillen nybakat gröna & sköna tillbehör lax cocktails svamp pasta soppa drinkar sill baka kötträtt efterrätt nyårsmeny italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept fisk såsrecept vegetarisk grill oxkött bakning bbq pastarätt dryck choklad laxrecept soppor vegetariskt moltas drinktips chokladdessert griskött drinkrecept potatis primör glassdessert bröd sallad lakrits, ramslök doften av nybakat bröd sillrecept starters tomater apelsin kycklingrätt paj sommarmat, sparris nötter brödbak pastarecept fläsk nötkött sorbet kalv kantareller frukost tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag cheesecake fond ost och vin fågelrecept äpplen vit sparris chokladtårta spenat sockerlag nypotatis midsommarmat äppeldessert nässlor grön sparris torskrygg inläggning fondspara skaldjursfond abborre nyårsmat ansjovis flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok lammracks kullasparris tomatsås rårörda lingon 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron chutney, rödbetor kakor äppelpaj medelhavet karré rom semla hollandaisesås pizza fiskgryta ostar whiskey marmelad gös fläder julgodis ugnsbakade rotfrukter lök kaka, parmaskinka brunsås välkomstdrink havskräftor vegetarisk pasta apetizer japanskt julsill lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa grön ärtsoppa tartlett picklad rödlök frittata rödkål citrus kycklingsallad kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine paj med spenat och västerbottensost matvete mumma falukorv nektariner tosca pavlova curry gädda fudge stekar räkor, gnocchi smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest vermouth vikingfågel färskost mousse sillinläggningar fiskfond grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin pannacotta gremolata ugnsrostade anklever paella panko omelett fromage ost kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax potatismos citronmarinerad hummer recept kalvbräss jordärtskocka mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane skaldjurssås wokgrönsaker fiskpågrillen apfelstrudel gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo hjorthornssalt kola & knäck bouillabaisse billig mat ramslökspesto gambero vegetarisk, rödlök foccacia lantbruk brytbröd senapscreme flarn picklad gurka parfait majonnäas päron salmalax matjessill rabarberkräm burgare kokosmjölk brioche gambas fritterad fisk i folie ciabatta kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt byxad brownie gulaschsoppa oxbringa rökt apfelstrudelpaj godis lakritscheesecake granatäpple kesella smoothie pizzadeg potatisstomp kolakräm heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek