KRÄMIG SOMMARPASTA MED SVAMP, SPARRIS, SPENAT & PARMESANFLARN
En härlig vegetarisk pastarätt att avnjuta en ljummen sommarkväll på verandan, i bersån eller på balkongen. Kanske en romantisk middag för två? Var, när och hur det än blir så är detta ett hyfsat enkelt recept som inte tar alltför lång tid att svänga ihop. Dessutom lovar vi att pastarätten smakar magnificamente! Vi droppade lite tryffelolja över vid servering vilket vi tycker blir pricken över i:et. Buon appetito! // Ulrika o Fredrik
- 200 g champinjoner eller någon annan svamp, vi hade skogschampinjoner.
- 1 påse babyspenat, ca 70 g
- 1 bunt grön sparris
- 3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl pinjenötter
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk smör att steka i
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl torrt vitt vin
- 400 g pasta, Vi hade Papardelle.
- Salt och svartpeppar från kvarn
- 2 dl riven parmesan
- 2 msk tryffelolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Riv parmesanosten och fördela i tunt lager på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Ställ att svalna och stelna. Bryt sedan i bitar.
- Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva eller grovhacka svampen. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen och dela sedan i 3-4 cm bitar.
- Koka sparrisen i ett par minuter i saltat vatten.
- Bryn scalottenlök och vitlök, tillsätt svampen och fräs på så det får lite färg. Tillsätt sparrisen. Slå på grädde, vin, grönsaksfond och låt koka ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna tills de fått fin färg.
- Koka pastan al dente enligt anvisningar på paketet. Blanda pastan med svamp- och sparrissåsen. Blanda till sist ner den färska spenaten så den behåller lite av sin spänst.
- Servera pastan i djupa tallrikar eller skålar. Toppa med rostade pinjenötter, parmesanflarn och ringla lite tryffelolja över.
Smaklig spis!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
egg toddy björnbärsmarmelad dekoration wok hummer recept räkor gratäng gubbröra vinägrett citronmarinerad potatismos recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola gremolata pannacotta apelsinmarmelad ugnsrostade fiskfond sillinläggningar hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel mousse färskost gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad hjorthornssalt räkor, stekar mörk choklad sandefjordsås curry romsås pannbiff mumma matvete falukorv struvor sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa gravlaxsås calemare flädersorbet pepparrotssmör rödkål kycklingsallad citrus oxfilé tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök skaldjursfond julsill portvinsmarinerad frukt tapenade skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom vitaminboost blomkål, vegetarisk pizza smoothie med spenat mango och ingefära kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis gås, biskvi fastlagsbulle granatäpple lakritscheesecake rödvinssås fikon rökt oxbringa gulaschsoppa karamelliserad lasagne köttbullar dekorera med blommor kycklingwok aubergine granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie indisk mat crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade parfait picklad gurka på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår kola & knäck gäddqueneller brynt smör bouillabaisse gåsagille apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis hälleflundra torskrätt rimmad oxbringa toscakaka lök kakor saft majs potatisrätt citron parmesan basilika gin grillat tomatsås pannkakor långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft tartar rödbetor matjesill pulled japanskt apetizer negroni parmaskinka brunsås lamm äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter sorbet gös scampi alla hjärtans dag ingefära ramslöksrecept pizza hollandaisesås rom tårta äpplen karl johan svamp mango spenat gåsamiddag äppelkaka frukt & bär saffran inläggning bullar grön sparris paj tomater hummer rabarber nypotatis picklat chokladtårta grytor glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, kycklingrätt insjöfisk tårtor blåbär nötkött fläsk sill jordgubbar bär doften av nybakat bröd julmat italienskt torsk kyckling ramslök husmanskost sallad skaldjur chokladdessert lax gröna & sköna tillbehör nybakat moltas drinktips dryck choklad bbq soppa pasta oxkött kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka bakning pastarätt svamp drinkar cocktails soppor hallon vegetariskt på grillen laxrecept drinkrecept asiatiskt griskött sommardessert glassdessert primör sylt starters lakrits, potatis glass bröd nu är det jul igen ramslöksolja festrätt kantareller apelsin sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid kallrökt lax sockerlag frukost midsommarmat tagliatelle äppeldessert kalv gåsmeny torskrygg munsbit kolasås fondspara hallonsylt västerbottensost champagne picklad fond fågelrecept vit sparris avocado gräddsås fisk&skaldjur hallonsås fiskgryta buljong marmelad whiskey citrondessert fläder nässelsoppa julgodis nässlor maräng våfflor fisksoppa välkomstdrink vegetarisk pasta höstmat reportage abborre indiskt majonnäs nyårsdessert laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake rårörda lingon kullasparris 1-2-3-lag kantarelltoast pasta med räkor chutney, blåmusslor äppelpaj sopprecept karré medelhavet wokgrönsaker fiskpågrillen skaldjurssås mazarinkaka pepparrotssås grillad makrill chorizo semlor mozarella slottsstek ceviche kesella smoothie gambero vegetarisk, rödlök heiße liebe ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter tortillas majonnäas päron salmalax 5-minuterssill oxfond burgare kokosmjölk morotssoppa rabarberkräm saint agur chokladflarn morötter gambas fritterad mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa salsa ätliga blommor salsiccia mozzarella huvudrätt paj med spenat och västerbottensost sojabönor juldryck nudlar makrill byxad brownie kaka, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis pizzadeg havskräftor nygrillat queneller pocherat ägg bröd recept campari pesto lättbakat körsbär varma hallon bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg kryddsmör lingonparfait mingelrätt hummus thai basil whiskey sour potatispuré vaniljsås jätteräkor ansjovis på landet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa müsli blommor i maten melanzane ljuvliga smaker koka hummer kräftsås honeysuckle mazarin pavlova lammracks semla nektariner tosca bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming gädda fudge pressgurka risotto långpannebröd ramslökssoppa vermouth grillad entrecote ost, grillad flankstek flarn vårkyckling oxkind vegetarisk soppa jästpannkakor daal lingon omelett fromage rödbetshummus paella panko rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss gravlax prosecco kalvbräss spanien mexikanskt tomat- & jordgubbssallad crème brûllée jordärtskocka