Kycklingwok med sjögräsnudlar

Vi tycker det är hög tid för en renässans för woken. Förmodlingen står det massor av wokpannor och dammar längst in i köksskåp eller nerpackade i en låda. Här är ett recept på en kalorisnål, nyttig och god wokrätt med kyckling och sjögräsnudlar. I receptet har vi använt en färdig fryst wokblandning för en snabb och enkel tillagning. Blandningen innehöll, broccoli, morötter, sockerärter, minimajs och vattenkastanjer. Lite för bildens skull la vi till färska sockerärter och spetspaprika. Men visst, onekligen blir det både godare och krispigare med färska grönsaker. Lite längre inköpslista och tillagningstid men det kan det väl vara värt. 

4 personer:

  • 500 g kycklingfile
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk ketjap manis (indonesisk sojasås)
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soya
  • salt och vitpeppar
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 påse 200g  sjögräsnudlar
  • 1 röd chili
  • 1 lime
Topping:
  • 100 g cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • Sweet Chilisås
  • Limeklyftor

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen, skala och finhacka vitlöken samt ingefäran och chilin.
  2. Hetta upp en wokkpanna och woka kyckling, vitlök och ingefäran någon minut. Smaksätt med salt , peppar, ketjap manis, japansk soya och sweetchilisås.
  3. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och låt dra en liten stund.
  4. Lägg upp på tallrikar och strö över grovt hackade cashewnötter, färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.
  5. En skål med sweet chilisås att klicka över är inte fel.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln