LAXTARTAR PÅ FREDRIKS VIS
Visst är vi värda att lyxa till tillvaron ibland, speciellt i dessa lite dystra tider. Här är ett hyfsat enkelt och snabbfixat recept på laxtartar som serveras på smörstekt rågbröd och en bädd av skivad avocado. Härligheten toppas med en klick regnbågsrom, strösslad gräslök. en dillvinägrett och salladsblad. För att få en cylinderform som på bilden använde jag mig av en stans men äger du inte en sådan går det naturligtvis lika bra att klicka på laxröran. Smaklig spis! // Fredrik

4 personer:
- 200 g salmalax
- 1 burk regnbågs- eller laxrom á minst 50 g
- 4 skivor danskt (färdigskivat) rågbröd
- 2 msk smör att steka brödet i
- 1 dl créme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk grovt hackad kapris
- 4 msk finriven pepparrot
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1 dl strimlad salladslök
- 2 avocado
- 1/2 pressad citron
- Salt och vitpeppar
- 1 knippe dill
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 pressad citron
- 1 msk dijonsenap
- 3msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
- lite fina små salladsblad
Gör så här:
- Tärna laxen i halvcentimeter stora kuber.
- Finriv pepparrot (mängd efter tycke smak), finhacka gräslök, grovhacka kapris och strimla (finskiva) salladslöken.
- Blanda ner allt i crème fraichen med en klick dijonsenap. Spar lite gräslök som dekoration.
- Smaksätt med salt vitpeppar och pressad citron. Ställ i kyl.
Under tiden gör vi vinägretten.
- Hacka dillen grovt. Mixa dillen samtliga ingredienser med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och pressad ciron.
Montering:
- Stansa ut cirklar av rågbrödet och stek frasigt i smör. Placera stansen på tallrik och lägg tillbaka brödskivan i stansen. Råkar du äga fyra stansar kan du naturligtvis göra alla på en gång.
- Dela, gröp ur och skiva avocadon på tvären. Spar några skivor som dekor.
- Montera ett lager avocado på brödet. Fyll på med laxröra och lyft av stansen lite försiktigt. Gör nu samma med resterande tallrikar. (Det går naturligtvis att skära fyrkanter av brödet om du saknar stans och klicka på laxröran. Är du snitsig kan forma röran till ägg med hjälp att 2 skedar).
- Dekorera med en klick rom på varje och ett par skivor avocado. Strössla lite gräslök över. Ringla vinägretten runt på tallrikarna och strö ut lite salladsblad. Voila!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom vitaminboost blomkål, vegetarisk pizza smoothie med spenat mango och ingefära kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, brownie byxad makrill nudlar kaka, karamelliserad lasagne köttbullar dekorera med blommor kycklingwok aubergine granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos gambas morötter chokladflarn saint agur indisk mat crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade parfait picklad gurka på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår kola & knäck gäddqueneller brynt smör bouillabaisse mozarella semlor chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker egg toddy björnbärsmarmelad dekoration wok spanien kalvbräss prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra paella rödbetshummus fromage omelett panko gremolata pannacotta apelsinmarmelad ugnsrostade fiskfond sillinläggningar hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel mousse färskost gäddrecept torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest fudge gädda stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås nektariner semla lammracks pavlova tosca honeysuckle kräftsås mazarin ljuvliga smaker melanzane blommor i maten müsli koka hummer roscofflök kalvleveranglais på landet hummersoppa jätteräkor vaniljsås potatispuré ansjovis tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök skaldjursfond julsill portvinsmarinerad frukt tapenade pulled japanskt apetizer välkomstdrink parmaskinka brunsås lamm nässlor julgodis nässelsoppa hummerfond sorbet gös scampi alla hjärtans dag ingefära ramslöksrecept pizza hollandaisesås rom tårta medelhavet karré kakor saft majs potatisrätt citron parmesan basilika gin grillat tomatsås pannkakor långkok sjögräsnudlar torskrecept rotfrukter flädersaft tartar rödbetor matjesill fondspara kolasås munsbit torskrygg gåsmeny kalv äppeldessert tagliatelle midsommarmat frukost sockerlag kallrökt lax äpplen karl johan svamp mango spenat gåsamiddag äppelkaka frukt & bär blåbär nötkött fläsk glaze brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, kycklingrätt insjöfisk tårtor julmat nu är det jul igen bröd glass potatis glassdessert sommardessert griskött asiatiskt drinkrecept italienskt torsk kyckling nybakat moltas drinktips lax gröna & sköna tillbehör dryck cocktails drinkar soppa pasta oxkött kötträtt förrätt nyårsmeny såsrecept fiskrecept dessert fisk & skaldjur köttrecept efterrätt fisk vegetarisk grill baka bakning pastarätt bbq svamp choklad soppor på grillen laxrecept hallon vegetariskt primör sylt chokladdessert skaldjur sallad husmanskost ramslök doften av nybakat bröd bär jordgubbar sill starters lakrits, apelsin sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept pastarecept festmåltid ramslöksolja festrätt kantareller hallonsylt västerbottensost champagne picklad fond fågelrecept grytor chokladtårta picklat nypotatis rabarber hummer tomater paj grön sparris bullar inläggning saffran abborre indiskt majonnäs nyårsdessert laxrätter björnbär korv pilgrimsmusslor pepparrot cheesecake rårörda lingon kullasparris 1-2-3-lag kantarelltoast pasta med räkor chutney, blåmusslor äppelpaj sopprecept toscakaka lök vit sparris avocado gräddsås fisk&skaldjur hallonsås fiskgryta buljong marmelad whiskey citrondessert fläder ugnsbakade rotfrukter romtopf äppeltarte maräng våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta höstmat reportage bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg kryddsmör lingonparfait mingelrätt hummus thai basil whiskey sour oxfilé citrus kycklingsallad rödkål pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor falukorv matvete mumma pannbiff romsås curry sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, hjorthornssalt vit choklad pressgurka risotto långpannebröd ramslökssoppa vermouth grillad entrecote ost, grillad flankstek flarn vårkyckling oxkind vegetarisk soppa jästpannkakor daal lingon bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept potatismos citronmarinerad vinägrett hummer recept gratäng räkor mexikanskt tomat- & jordgubbssallad crème brûllée jordärtskocka mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt hälleflundra råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel slottsstek ceviche kesella smoothie gambero vegetarisk, rödlök heiße liebe ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter tortillas majonnäas päron salmalax 5-minuterssill oxfond burgare kokosmjölk morotssoppa rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa salsa ätliga blommor salsiccia mozzarella huvudrätt paj med spenat och västerbottensost sojabönor juldryck gulaschsoppa oxbringa rökt fikon rödvinssås lakritscheesecake granatäpple fastlagsbulle biskvi pizzadeg havskräftor nygrillat queneller pocherat ägg bröd recept campari pesto lättbakat körsbär varma hallon