PÅ TALLRIKENS RÅBIFF MED KRISP & HETTA
Råbiff är något som vi håller kärt och det finns ungefär lika många varianter som det finns matlagare. Vi tycker det är viktigt att du hittar både sälta, sötma, texturer, syra och lite sting. Testa vår variant med honungsugnbakade coctailtomater, stekta brödkrutonger, karamelliserad syltlök, friterad kapris, tryffelmajo och riven parmesanost. Här får du också bekanta dig med vår nya favorit: Skånsk Habanero Chili sauce från Skånsk Chili AB i Landskrona. Var har den varit hela vårt liv?
Låt er väl smaka!
4 personer:
- 600 g nymalen högrevsfärs
- 1 kruka kruspersilja, finhackad
- 2 msk dijonsenap
- 4 msk tryffelmajonnäs
- 4 msk friterade småkapris
- 5 msk rapsolja
- 25-30 syltlökar
- 1 msk råsocker
- 1 lök, Roskoff eller röd lök, finhackad
- Smörstekta brödkrutonger, i tärningar eller smulade
- Ett par stänk av (eller valfri mängd, OBS ganska het!!) Skånsk habanero chili sauce från Skånsk Chili AB
- 12-15 coctailtomater
- 1 msk akciahonung
- 1 dl finriven parmesanost
- Salt
- Svartpeppar
- 4 äggulor
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2,5 dl matolja
- Salt
- Vitpeppar
- Några droppar tryffelolja (smaka av) och/ eller riven färsk tryffel om du nu råkar ha det till hands.
Gör så här:
Börja med de ugnsstekta tomaterna:
- Sätt ugnen på 80°
- Halvera tomaterna, lägg dem med den skurna sidan upp i en form. Salta, peppra och ringla över lite akciahonung och rapsolja. Sätt in i ugnen och låt gå i ca 2 tim.
Du slår enkelt din egen majonnäs med ägg och olja. Gitter du inte detta utan väljer färdig majonnäs så är det Hellmanns som gäller, tycker vi.
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Smaksätt med tryffelolja (och lite riven färsk tryffel om du råkar ha sådan i gömmorna.) Ställ i kyl.
- Bryn syltlöken på medelvärme i smör och rörsocker tills de får fin färg.
- Stek brödkrutongerna vackert gyllenbruna i smör.
- Fritera kaprisen i rapsolja.
- Finriv parmesanost och finhacka lök och persilja.
- Blanda färsen med 1 msk dijonsenap, lite salt, och ett par stänk chili sauce.
- Fördela råbiffar och övriga ingredienser vackert på tallrikar.
En god öl passar alltid bra till och kanske även en hutt väl kyld vodka av valfri sort.
Smaklig spis!
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
jordärtskocka crème brûllée dekoration wok egg toddy kalvbräss hummer recept kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola gremolata pannacotta apelsinmarmelad ugnsrostade fiskfond sillinläggningar hallå! sashimi pumpasoppa oxkind vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås mörk choklad sandefjordsås lammracks pavlova tosca matvete paj med spenat och västerbottensost mazarin ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli koka hummer roscofflök kalvleveranglais på landet hummersoppa jätteräkor kycklingsallad citrus oxfilé rödkål thai basil morotssoppa mingelrätt whiskey sour kryddsmör matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne körsbär lättbakat campari vårprimörer bröd recept kalix löjrom smoothie kesella kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake godis fikon rökt oxbringa gulaschsoppa rödvinssås sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck gratäng granola löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur indisk mat crème ninon kokosmjölk burgare picklad gurka flarn salmalax päron majonnäas parfait lussekatter senapscreme brytbröd ramslökspesto foccacia rödlök vegetarisk, gambero gäddqueneller billig mat bouillabaisse kola & knäck apfelstrudel kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker hälleflundra karré sopprecept äppelpaj kakor rödbetor chutney, kantarelltoast 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter nyårsdessert indiskt abborre reportage höstmat pulled ingefära välkomstdrink fisksoppa våfflor maräng äppeltarte nässelsoppa hummerfond fläder pasta med räkor scampi parmesan buljong ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås rom tårta äpplen hallonsylt karl johan svamp bullar gåsamiddag tartar frukost fondspara kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer midsommarmat picklat mango chokladtårta vit sparris pastarecept glaze sillrecept nötter sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor blåbär kalv nötkött fläsk doften av nybakat bröd jordgubbar lakrits, starters torsk skaldjur potatis ramslök husmanskost asiatiskt bröd chokladdessert vegetariskt hallon moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails drinkar pasta pastarätt oxkött baka nyårsmeny vegetarisk såsrecept efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept fisk förrätt kötträtt grill bakning soppa bbq svamp dryck choklad laxrecept soppor griskött nybakat på grillen glass sylt sallad sommardessert drinkrecept kyckling primör glassdessert julmat bär sill nu är det jul igen ramslöksolja tomater festrätt kantareller apelsin sommarmat paj sommarmat, entrérätt drinktilltugg brödbak festmåltid grytor fisk&skaldjur spenat sockerlag nypotatis rabarber sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle äppelkaka champagne picklad fond fågelrecept västerbottensost avocado gräddsås pizza hallonsås fiskgryta whiskey marmelad gös citrondessert julgodis ugnsbakade rotfrukter romtopf lök lamm brunsås parmaskinka negroni vegetarisk pasta apetizer japanskt alla hjärtans dag matjesill majonnäs flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok pannkakor tomatsås grillat gin basilika citron potatisrätt blåmusslor majs saft toscakaka medelhavet mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo semla mozarella slottsstek ceviche hjorthornssalt löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse negroni sour tortillas färskost på filmjölk melon lantbruk entrecote pumpa persika på tallriken 5-minuterssill oxfond oliv- & basilikatapenade svamprecept rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk salsa ätliga blommor räkor salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad kaka, nudlar makrill byxad brownie gås, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe pesto matbloggpriset flankstek lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad julsill skaldjursfond picklad rödlök frittata grön ärtsoppa tartlett ansjovis potatispuré vaniljsås morötter gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet calemare struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås mumma falukorv kräftsås honeysuckle pannbiff romsås curry nektariner fudge stekar räkor, gnocchi gädda pressgurka risotto gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel grillad entrecote ost, grillad flankstek varma hallon vårkyckling lingon vegetarisk soppa jästpannkakor daal panko omelett fromage hummus paella gravlax potatismos citronmarinerad vinägrett prosecco spanien mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad