CAPONATA MED HALSTRAD KUNGSFISK, LILA ENDIVE & SOTAD CITRON
I dag bjurder Sara oss på sitt recept på Caponata; en klassisk italiensk grönsaksröra med ursprung från Sicilien som passar lika bra som tillbehör eller som egen rätt. T ex tillsammans med mozzarella, på en bit surdegsbröd eller som en ljummen sås till grillat kött.
Här serverar Sara den tillsammans med stekt uer, som också kan kallas för rödfisk eller kungsfisk. Några sotade citroner, lila endiveblad och lite färska örter fick också hänga med på fatet. Fisken halstrades med skinnsidan nedåt i pannan tillsammans med lite flingsalt, peppar och citron. Tyvärr blev caponatan lite dold under fisken på bilden men du kan ana den lite här och där..
Caponata är godast om den serveras lätt ljummen. Den ska ha en lätt sötsur karaktär som du reglerar efter egen smak med socker och vinäger. Smaklig spis!

- 1 zucchinin
- 1 aubergine
- 2 röd paprika
- 3 stavar blekselleri
- 1 vitlök solo
- 1 hackad gul lök
- 10 urkärnade gröna oliver
- 3 msk salladskapris
- 2 röda tomater
- 2 msk olivolja att steka i
- 3 msk vinäger
- 3 msk strösocker
- 4 msk chilisås
- 4 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Finhacka vitlöken.
- Hacka löken och dela oliverna på hälften (eller grovhacka).
- Skär alla övriga grönsaker i centimeterstora bitar.
- Fräs grönsaker, löken, vitlök, oliver och kapris i oljvolja på låg temperatur tills dom börjar mjukna men utan att få färg.
- Därefter tillsätts tomatpuré och chilisås.
- Fräs i ytterligare ca 5 min.
- Tillsätt krossade tomater smaka av med socker, vinäger salt och peppar. Låt koka ihop 30 minuter.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
getost körsbär lättbakat vårprimörer bröd recept kalix löjrom campari enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg smoothie kesella granatäpple lakritscheesecake godis apfelstrudelpaj rökt oxbringa gulaschsoppa rödvinssås fikon köttbullar dekorera med blommor kycklingwok juldryck sojabönor gratäng granola räkor ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax bläckfisk rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney högrev kokosmjölk burgare rabarberkräm matjessill salmalax päron majonnäas parfait picklad gurka flarn senapscreme brytbröd lantbruk foccacia rödlök vegetarisk, gambero ramslökspesto billig mat bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt chorizo grillad makrill pepparrotssås gåsagille apfelstrudel torskrätt rimmad oxbringa mazarinkaka skaldjurssås melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept citronmarinerad potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept parmesanstänger ugnsrostade gremolata pannacotta rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar mousse färskost vikingfågel vermouth risotto pressgurka gäddrecept stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle lammracks pavlova tosca nektariner falukorv mumma matvete paj med spenat och västerbottensost aubergine blommor i maten müsli koka hummer ljuvliga smaker på landet hummersoppa roscofflök kalvleveranglais kycklingsallad citrus oxfilé rödkål frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade lingonparfait kryddsmör reportage höstmat pulled ingefära välkomstdrink brunsås parmaskinka maräng lök ugnsbakade rotfrukter julgodis fläder citrondessert marmelad whiskey ostar fiskgryta brynt smör ramslöksrecept gräddsås rom karré medelhavet äppelpaj kakor rödbetor chutney, citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag rårörda lingon gin cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv torskrecept laxrätter nyårsdessert matjesill indiskt fondspara kolasås munsbit grön sparris nässlor äppeldessert hummer nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor västerbottensost hallonsylt karl johan svamp picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukost blåbär festrätt nötkött fläsk pastarecept brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj kycklingrätt apelsin lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar ramslök husmanskost asiatiskt bröd sill torsk skaldjur kyckling hallon glass på grillen nybakat soppor laxrecept choklad svamp drinkar bbq bakning grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka oxkött soppa pasta pastarätt cocktails lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips griskött drinkrecept potatis primör glassdessert chokladdessert sylt sallad sommardessert bär doften av nybakat bröd starters tomater tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking sparris nötter sillrecept glaze festmåltid ramslöksolja rabarber kalv kantareller frukt & bär tartar gåsamiddag champagne fond ost och vin fågelrecept äpplen vit sparris fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat sorbet gåsmeny kallrökt lax torskrygg inläggning saffran alla hjärtans dag abborre majonnäs flädersaft björnbär rotfrukter sjögräsnudlar långkok pannkakor kullasparris tomatsås grillat basilika kantarelltoast blåmusslor potatisrätt sopprecept majs saft toscakaka avocado tårta hollandaisesås pizza hallonsås buljong scampi parmesan pasta med räkor gös romtopf hummerfond nässelsoppa äppeltarte lamm våfflor fisksoppa negroni vegetarisk pasta apetizer japanskt julsill skaldjursfond bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt jätteräkor ansjovis potatispuré vaniljsås morötter calemare gravlaxsås pepparrotssmör flädersorbet struvor tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås kräftsås honeysuckle mazarin sandefjordsås mörk choklad pannbiff romsås curry gädda fudge stekar räkor, gnocchi smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna vitaminboost långpannebröd ramslökssoppa varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa sashimi hallå! jästpannkakor daal lingon apelsinmarmelad paella panko omelett fromage hummus vinägrett gubbröra rulltårta spanien prosecco björnbärsmarmelad egg toddy wok dekoration crème brûllée hälleflundra wokgrönsaker fiskpågrillen semla mozarella råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka gäddqueneller slottsstek ceviche negroni sour löjrom innanlår fruktsallad chokladmousse lussekatter tortillas färskost på filmjölk melon 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa persika på tallriken crème ninon indisk mat oliv- & basilikatapenade svamprecept gambas fritterad fisk i folie ciabatta kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad salsa ätliga blommor lasagne karamelliserad salsiccia mozzarella huvudrätt byxad brownie kaka, nudlar makrill semlor biskvi gås, grillade citroner saffransbullar queneller pocherat ägg hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, skåne matbloggpriset flankstek