Kolakräm med ljus chokladmousse

Den här festliga och ljuvligt smarriga desserten tillägnar vi speciellt Ulrikas granne Anna och alla andra som är helt sålda på allt som heter choklad.
En perfekt liten chokladbomb att kröna en härlig middag med. Då den är både en smula mäktig och söt så rekommenderar vi att den serveras i små portioner och gärna i kombination med lite färska bär. Kanske även en promenad eller joggingtur krävs efter förtäring.

4-6 portioner:

Kolakräm:

  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1⁄2 dl vispgrädde
  • 2 tsk kakao
Mjölkchokladmousse:
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 2 äggulor
Dekoration och att servera till: Riven mörk choklad och färska bär, t ex hallon.

Gör så här:

Kolakrämen:

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp försiktigt. Låt små koka i 10 -15 minuter. Rör om krämen med jämna mellanrum, låt därefter svalna.
  2. Häll upp i mindre portionsglas. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
Chokladmoussen:
  1. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna.
  2. Vispa grädden och rör ner florsockret, vänd ner äggulorna och sist chokladen. Ställ i kylen ca 1 timma och låt tjockna.
  3. Spritsa eller fördela moussen ovanpå kolan och pudra med  riven mörk choklad.
  4. Servera alternativt dekorera gärna med färska hallon eller andra bär efter tillgång och smak. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln