En bär- & fruktsallad – helt enkelt!

Varför krångla till det? En läskande frukt- och bärsallad smakar fantastiskt en varm sommardag. Använd de bär och frukter du gillar och kan få tag på. Här har vi låtit bären marinera en liten stund i pressad apelsinjuice och honung som vi även ringalde över som en sås. Gott både som mellanmål och som avslutning på en kvällsmiddag. // Ulrika och Fredrik

4 personer: (som bilden visar)

  • 1/4 vattenmelon
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1 näve körsbär
  • 2 persikor
Marinad/ sås:
  • 1 pressad apelsin
  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Dela, skiva bären och kärna ur frukten efter tycke och smak.
  2. Pressa saften från en apelsin och blanda i honungen.
  3. Häll marinaden över de delade bären och låt stå och dra i kylen en stund innan servering.
  4. Fördela bären och frukten på fat och ringla apelsin- och honungssåsen över.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln